ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Γιόνσον είναι ένα πολύτιμο κομμάτι του κιτρινόμαυρου παζλ που συμπληρώνεται

Ο Γενς Γένσον κατά την υπογραφή του συμβολαίου με την ΑΕΚ
Ο Γενς Γένσον κατά την υπογραφή του συμβολαίου με την ΑΕΚ AEK FC

Ο Γενς Γιόνσον ντύνεται στα κιτρινόμαυρα, αποτελώντας τη δεύτερη μεταγραφή της ΑΕΚ στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Ο Δανός μέσος μπορεί να προσφέρει πολλά στον χώρο του κέντρου, αρκεί να χρησιμοποιηθεί σωστά και τα επόμενα κομμάτια του παζλ που πρέπει να συμπληρωθούν.

Τη δεύτερή της μεταγραφή στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι έκλεισε η ΑΕΚ, καθώς ο Γενς Γιόνσον έβαλε την υπογραφή του στο τετραετές συμβόλαιο που του πρόσφερε η Ένωση και έρχεται για να "θωρακίσει" τη μεσαία της γραμμή.

Ο 29χρονος Δανός μέσος θα έχει λαμβάνειν ένα ποσό κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως και θα αναλάβει να καλύψει το κενό που άφησε ο Αντρέ Σιμόες, μιας και στα δικά του μονοπάτια θα "κινηθεί". Άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που παίζει κυρίως στο "έξι", ενώ στην καριέρα του έχει χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός αμυντικός, πλην των άλλων θέσεων στο κέντρο.

Χρήσιμο εργαλείο στη φαρέτρα του Αλμέιδα, "οδηγός" του ο Άλβαρο Θερβέρα

Ο Γιόνσον είναι ένας ποδοσφαιριστής που δύσκολα αλλάζει ποδοσφαιρική στέγη. Έμεινε στην ίδια πόλη στη Δανία για 12 χρόνια, ακολούθησε η Κόνιασπορ στην οποία έμεινε για τέσσερα χρόνια και έπειτα η Κάντιθ, στην οποία έμεινε δύο σεζόν και υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να μείνει παραπάνω.

Στην Τουρκία σε συνέντευξη που παραχώρησε οι Τούρκοι δημοσιογράφοι του αναγνώρισαν ότι δουλεύει σκληρά και το δείχνει στο γήπεδο. Η ερμηνεία του 29χρονου μέσου ήταν η εξής: "Πήρα αυτό το χαρακτηριστικό από την οικογένειά μου πρώτον και κύριον, η ανατροφή μου ήταν πάντα να δουλεύω σκληρά. Προσπαθώ να το αντικατοπτρίσω αυτό δίνοντας το εκατό τοις εκατό μου στο γήπεδο. Αυτή τη συνήθεια απέκτησα και κατά τη διάρκεια της προπόνησής μου στη Δανία. Μου αρέσει μια ήρεμη ζωή εκτός γηπέδου. Ζω μια ήσυχη και αξιοπρεπή ζωή".

Με την Κόνιασπορ κατέκτησε δύο κύπελλα Τουρκίας και είχε συμμετοχές στο Europa League. Τα στοιχεία που ξεχώρισαν στο παιχνίδι του ήταν οι σωστές τοποθετήσεις, τα κλεψίματα και φυσικά τα πνευμόνια που διαθέτει και η ικανότητα να καλύπτει πολλούς χώρους. Πολύτιμος για τα ανασταλτικά καθήκοντα, δίχως όμως την τεράστια ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιείται κυρίως στο έξι.

Αυτά τα στοιχεία τον βοήθησαν να γίνει ο πυλώνας του Άλβαρο Θερβέρα στην Κάντιθ, με τον οποίο συνεργάστηκε σε όλη την πρώτη σεζόν και σε μέρος της δεύτερης. Ο Θερβέρα εκτιμούσε πολύ τα στοιχεία του Γιόνσον και τον είχε ως έναν εκ των πυλώνων του. Άλλωστε επί των ημερών του ο Γιόνσον μαγνήτισε τα βλέμματα της Βαλένθια.

Οι "νυχτερίδες" ήθελαν να τον αποκτήσουν μόνο ως ελεύθερο κάτι που η Κάντιθ δεν ήθελε και έτσι έμεινε στην ομάδα μέχρι το τέλος του συμβολαίου του. Η Βαλένθια ενδιαφέρθηκε και στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι, αλλά δεν του πρόσφεραν τα χρήματα που έδινε η Ένωση.

Πριν από την ολοκλήρωσή του όμως, η έλευση του Σέρχιο Γκονζάλεζ τον παραγκώνισε πλήρως. Ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε στα υπόψιν του τον Γιόνσον, ο οποίος τελικά έμεινε και ελεύθερος. Στο συμβόλαιό του υπήρχε αυτόματη επέκταση για άλλον ένα χρόνο, την οποία όμως δεν έπιασε λόγω του παραγκωνισμού με τον Σέρχιο Γκονζάλεζ. Υπό τις οδηγίες του, έπαιξε μόλις πέντε ματς, εκ των οποίων το ένα ως βασικός.

Τα υπόλοιπα κομμάτια του παζλ και η 12η Ιουλίου

Η ΑΕΚ βέβαια έχει να κλείσει πολλές μεταγραφικές υποθέσεις ακόμα και η ημερομηνία, όπου η Ένωση θα πάει στην Ολλανδία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας πλησιάζει.

Ο Αλμέιδα μετά τις μεταγραφές των Γκατσίνοβιτς και του Γιόνσον, θέλει ακόμα δύο στόπερ που προορίζονται ως βασικοί, έναν φορ που θα πλαισιώσει τον Σέρχιο Αραούχο και έναν ακόμα μέσο, που θα υπολογίζεται κυρίως για το "οκτώ". Και αν η τελευταία περίπτωση δεν βιάζει τόσο τους ανθρώπους της ΑΕΚ, μιας και μαζί με τους δύο καινούργιους υπάρχουν και οι Σιμάνσκι και Γαλανόπουλος, η Ένωση θα ήθελε να κλείσει πλην της βασικής δουλειάς την Ολλανδία τουλάχιστον τους δύο από τους άλλους τρεις στόχους της.

Η περίπτωση του Βιτάο που είχε προκριθεί δεν προχώρησε, καθώς ο Βραζιλιάνος στόπερ έμεινε στην Ιντερνασιονάλ για άλλον ένα χρόνο. Φυσικά δεν ήταν η μόνη περίπτωση που τσέκαραν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για τα μετόπισθεν, αλλά σίγουρα ήταν από τα ονόματα που βρισκόντουσαν ψηλά στη λίστα και μια από τις περιπτώσεις που είχαν προχωρήσει.

Το σχέδιο των ανθρώπων της Ένωσης ήταν ο Αλμέιδα να χτίσει την ομάδα με τους δύο βασικούς του κεντρικούς αμυντικούς. Αν πάει στην Ολλανδία με Μήτογλου και Τζαβέλλα, οι οποίο προορίζονται για συμπληρωματικό ρόλο σίγουρα θα υπάρχει πρόβλημα. Αλλά ακόμα και ένας να αποκτηθεί, το καλύτερο θα ήταν να αποκτηθεί και ο δεύτερος όσο πιο σύντομα γίνεται, προκειμένου να δέσουν γρήγορα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ