ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο εκρηκτικός Σιντιμπέ ήρθε στο επίπεδο που πρέπει την κατάλληλη στιγμή

ΑΕΚ: Ο εκρηκτικός Σιντιμπέ ήρθε στο επίπεδο που πρέπει την κατάλληλη στιγμή
INTIME SPORTS

Το SPORT24 καταπιάνεται με την εκρηκτική κατάσταση στην οποία παρουσιάστηκε ο Γάλλος δεξιός μπακ και τον ανταγωνισμό με τον πολύ εξελιγμένο φέτος Λάζαρο Ρότα.

Ουδείς αμφισβητεί ότι ο Λάζαρος Ρότα έχει κάνει προσωπικές υπερβάσεις φέτος μέσα από την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος βρήκε τη μέθοδο όχι απλώς για να τον καταστήσει λειτουργικό και χρήσιμο για την ΑΕΚ, αλλά για να τον μεταλλάξει σ' ένα απολύτως απαραίτητο "εργαλείο" για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου που ο ίδιος διδάσκει.

Ουδείς μπορεί επίσης να αμφισβητήσει ότι ο διεθνής Έλληνας αμυντικός είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που δουλεύουν πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο και μάλιστα σε καθημερινή βάση, ξέχωρα από τη δουλειά που γίνεται με την ομάδα στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων.

Η νοοτροπία που απέκτησε στην Ολλανδία τον καθιστά αφοσιωμένο στην προσπάθεια καθημερινής βελτίωσης και τα χρόνια στην περίπτωση του δεν παίζουν κανέναν ρόλο. Είναι ήδη 26 όμως διαρκώς βελτιώνεται.

Καλά όλα αυτά και πρέπει να του τα αναγνωρίζουμε. Όπως επίσης δεν θα προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση αν την Κυριακή αυτός θα είναι ο βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό παρά την τρομερή εμφάνιση του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ στο γήπεδο με τα κοντά δοκάρια.

Αυτό ενδέχεται να συμβεί διότι ο Αλμέιδα από την περασμένη εβδομάδα δούλευε τους τρεις πιο καθοριστικούς αγώνες της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα για να πατήσει στην κορυφή, ως πακέτο.

Συνήθως ο Αργεντινός δύσκολα αναθεωρεί όταν έχει κάτι στο μυαλό του ακόμα κι όταν προκύπτουν επιμέρους καταστάσεις που θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να του αλλάξουν το σκεπτικό.

Όπως για παράδειγμα η εμφάνιση του Πέτρου Μάνταλου στην Κρήτη. Πολλοί σκέφτηκαν ότι εκείνη η παρουσία του τέως αρχηγού της ομάδας θα μπορούσε να του εξασφαλίσει θέση στην ενδεκάδα και στο Περιστέρι. Να όμως που αυτό δεν συνέβη.

Αυτός τους έφερε σε αυτό το σημείο

Ό,τι και αν αποφασίσει ο Αλμέιδα, μας έχει πείσει και αποδείξει με κάθε τρόπο ότι αυτός ξέρει καλύτερα. Εμείς μπορεί να έχουμε τις δικές μας σκέψεις και αυτές να δίνουν τροφή για συζήτηση με τους αναγνώστες όμως ο προπονητής πορεύεται το δικό του πλάνο και από τη στιγμή που αυτό είναι μόνιμα, ή τέλος πάντων σχεδόν μόνιμα αποτελεσματικό, εμείς απλώς παρακολουθούμε, ερμηνεύουμε και στο τέλος της ημέρας χαιρόμαστε.

Ακόμα λοιπόν κι όσον αφορά στον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2018 με τη Γαλλία, η σημερινή κατάστασή του σχετίζεται με τον τρόπο που ο Αλμέιδα τον διαχειρίστηκε όλο αυτό το διάστημα που χρειάστηκε για να εμφανιστεί στην κατάσταση που τον βλέπουμε σήμερα.

Τεράστια κλάση για το ελληνικό πρωτάθλημα, τρομερές εμπειρίες που απαγορεύουν τα λάθη, εξαιρετικό διάβασμα κάθε στιγμής στο παιχνίδι πριν πάρει την απόφαση για το τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Όλα αυτά βέβαια τα είχε και πριν έρθει στην ΑΕΚ, τη φυσική κατάσταση και την πνευματική ετοιμότητα να βρει ξανά τον καλό εαυτό του έψαχνε και το κατάφερε μέσα από τη μέθοδο του Ματίας.

Όπως ομολόγησε και ο Άμραμπατ μετά τη νίκη στην Κρήτη επί του ΟΦΗ, ο συγκεκριμένος προπονητής ξέρει τι κάνει και πότε πρέπει να χρησιμοποιήσει κάθε ποδοσφαιριστή κρίνοντας όχι μόνο μέσα από την καθημερινότητα αλλά και από το σχέδιο που έχει κατά νου.

Είναι βέβαιο πλέον ότι ο Σιντιμπέ έχει κερδίσει πολλούς πόντους ενόψει των επόμενων αγώνων που θα είναι όλοι δύσκολοι.

Είναι επίσης αναγκαίο το να γίνεται rotation και η εικόνα της ομάδας να μη χαλάει στα άκρα της άμυνας όπου διακυβεύεται ένα πολύ κομβικό κομμάτι του παιχνιδιού της ΑΕΚ.

Και στην τελική, είναι ευτύχημα για την ΑΕΚ να έχει πετύχει αυτή την τεράστια μεταμόρφωση του Ρότα και παράλληλα να έχει φέρει τον Σιντιμπέ στην κατάσταση που βρισκόταν στα καλά χρόνια του στη Γαλλία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ