ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αραούχο νίκησε τη μελαγχολία του σκοραρίσματος και ζει ευτυχισμένος με το νέο κοστούμι του

Ο Σέρχιο Αραούχο στο παιχνίδι με τον Άρη
Ο Σέρχιο Αραούχο στο παιχνίδι με τον Άρη INTIME

Ο Σέρχιο Αραούχο έφτασε τις επτά ασίστ στη Stoiximan Super League, κάνει όλες τις "βρώμικες" δουλειές στο γήπεδο και ζει με χαρά μέσα στη νέα φορεσιά που του έραψε ο Ματίας Αλμέιδα.

Μακριά από το γκολ όσο ποτέ, αλλά και τόσο κοντά σε τέρματα που η ομάδα πετυχαίνει όσο επίσης ποτέ στο παρελθόν.

Αυτή είναι η νέα ταυτότητα του Σέρχιο Αραούχο και την υπηρετεί με τέτοια συνέπεια που δικαιολογημένα πρέπει να του πιστώνεται ο τίτλος του πολυτιμότερου παίκτη της ΑΕΚ, αν όχι και όλου του πρωταθλήματος, μετά τις 20 πρώτες αγωνιστικές.

Ο Ματίας Αλμέιδα σε κάθε ευκαιρία, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, υπερθεματίζει για την ποιότητα του Αργεντινού αλλά και την προσαρμοστικότητά του σε ένα καινούργιο πλάνο το οποίο ουδέποτε είχε υπηρετήσει κατά το παρελθόν. Διότι είναι αλήθεια ότι ο Αραούχο πάντοτε είχε την τάση να δραστηριοποιείται περισσότερο έξω από την αντίπαλη περιοχή παρά μέσα σε αυτήν, όμως το να βρίσκεται τόσο μακριά από το "κουτί" για να κάνει μεταξύ άλλων μαζεμένες "βρώμικες" δουλειές, δεν είναι κάτι το οποίο φανταζόταν ότι θα του συμβεί.

Το σημαντικότερο όλων όμως είναι ότι ο ίδιος βρίσκει χαρά μέσα από αυτή τη διαδικασία. Υπηρετεί το πλάνο όχι απλώς σωστά και με συνέπεια, αλλά με τέτοια θέληση και πάθος που, πράγματι, μοιάζει με ποδοσφαιριστή ο οποίος γεννήθηκε να κάνει αυτό ακριβώς που του έχει παρουσιάσει ως ιδέα ο συμπατριώτης προπονητής του.

Ο Αλμέιδα έραψε ένα καινούργιο ποδοσφαιρικό κουστούμι για τον 31χρονο επιθετικό κι εκείνος μόλις το φόρεσε, ήταν σαν να βρήκε, έστω και σε αυτή την ηλικία, τον πραγματικό εαυτό του. Ένας all around μεσοεπιθετικός, που είναι μαζί πρώτος στην πίεση και την επιθετική άμυνα, πρώτος και στις τελικές πάσες.

Η δύσκολη στιγμή που έπρεπε να προσπεράσει

Πριν από μερικές εβδομάδες, σε μία εντός των τειχών συζήτηση, ο Αραούχο παραδέχθηκε ότι του λείπει το γκολ. Ήταν ένα σημείο που ήθελε πολλή προσοχή καθώς ο Αλμέιδα έπρεπε να εστιάσει στο πως θα διαχειριστεί αυτή την εσωτερική πάλη που βίωνε ο ποδοσφαιριστής.

Δεν είναι και τόσο απλό για έναν παίκτη που έχει μάθει να τρέφεται από το σκοράρισμα να αποδεχθεί ότι είναι μία συνηθισμένη κατάσταση, πλέον, να βρίσκεται μακριά από αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Όχι ότι ήταν ποτέ ένας σούπερ γκολτζής, δεν ήταν ένας βομβαρδιστής των αντίπαλων διχτυών με περίπου δώδεκα γκολ κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Όμως παρατηρώντας πόσο καλά είναι δομημένη η ομάδα, προφανώς και θα σκεφτόταν ότι αν έπαιζε κοντά στην περιοχή, ίσως να έκανε ρεκόρ καριέρας φέτος στο σκοράρισμα.

Όμως η ΑΕΚ τον έχει ανάγκη εκεί ακριβώς που παίζει τώρα, οπότε αυτή η απολύτως λογική μελαγχολία που κάθε επαγγελματίας μπορεί να νιώσει όταν διαπιστώνει ότι είναι μακριά από μία πολύ αγαπημένη συνήθεια του, έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τρόπο ιδιαίτερο όσο και ακαριαίο!

Ο Αραούχο καταλαβαίνει ότι όσα κάνει εντός των γηπέδων για την ΑΕΚ, είναι τόσο πολύτιμα που δεν ανταλλάσσονται με τέσσερα - πέντε περισσότερα γκολ από εκείνον. Και το ποσό σωστά αντιμετωπίζει πλέον την κατάσταση, αποδείχθηκε από την απόφασή του στο 89' του αγώνα με τον Άρη, να δώσει την μπάλα στον Πινέδα αντί να επιχειρήσει ο ίδιος να την πετάξει στα δίχτυα.

Σε αυτή ακριβώς τη στιγμή αποδείχθηκε ότι ο Αργεντινός επιθετικός έχει αποδειχθεί πλήρως το νέο ρόλο του και ζει ευτυχισμένος με αυτόν. Κάνει αυτό ακριβώς που η ομάδα περιμένει από εκείνον και είναι ο πιο κομβικός ποδοσφαιριστής της.

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία της καριέρας του, ο Αραούχο θα υπηρετεί για τα επόμενα χρόνια την ΑΕΚ ως ένας πληθωρικός χαφ που δεν θα έχει πια το άγχος του γκολ να τον καταβάλει. Και αυτή πράγματι θα είναι μία από τις πιο επιτυχημένες αλλαγή θέσης που έχουμε δει ιστορικά με τη φανέλα της Ένωσης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ