ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αραούχο επέστρεψε στο πιο κρίσιμο σημείο για να στείλει μήνυμα τίτλου

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν για να δώσει τη σπίθα στους συμπαίκτες του για τον τίτλο. Οι δύο φορές που έπαιξε βασικός, αλλά και το ντέρμπι στο Φάληρο που αναμένεται να βρεθεί και πάλι στο αρχικό σχήμα.

Ο Σέρχιο Αραούχο είχε έναν περιορισμένο ρόλο στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, καθώς η συμμετοχή του ως βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ήταν η πρώτη του μετά από έξι μήνες και την εντός έδρας νίκη επί της Λαμίας με 3-0 στην κανονική διάρκεια.

Ο αρχηγός της ΑΕΚ έμπαινε στα ματς ως αλλαγή, ενώ υπήρχε και μια περίοδος που ήταν στα πιτς καθώς δεν μπορούσε να προπονηθεί λόγω τραυματισμού. Ωστόσο προετοιμάστηκε για τα playoffs και ο Ματίας Αλμέιδα τον εμφάνισε στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Ο Αραούχο τον δικαίωσε με την απόφασή του, καθώς στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό μπορεί να μην ήταν ο κορυφαίος αλλά χάρη σε αυτόν και τη δική του σπίθα, η ΑΕΚ πρέσαρε το τριφύλλι σε... περσινά επίπεδα, πετυχαίνοντας αυτή την τεράστια και άνετη νίκη.

Η σκληρή δουλειά του Αραούχο για την επάνοδο

Η σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για τον αρχηγό της ΑΕΚ. Επέστρεψε στη δράση νωρίτερα του αναμενομένου και πέτυχε γκολ σημαντικό με την Ντίναμο Ζάγκρεμπ στην OPAP Arena, με το οποίο έγινε η αρχή για να έρθει στο τέλος η πρόκριση.

Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη μέχρι φυσικά να περιοριστεί εντελώς ο ρόλος του. Ο Αραούχο έπαιρνε χρόνο συμμετοχής στα τελευταία λεπτά ως αλλαγή και με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν κατάφερε να βοηθήσει την ΑΕΚ, με βάση τις δυνατότητες και δη όσα αξιοθαύμαστα έκανε πέρυσι, κάτι που τον επηρέασε και ψυχολογικά και δεν κρυβόταν (τουλάχιστον στο χορτάρι).

Ο ίδιος πάλεψε για να επανέλθει στον πάλιο του εαυτό και να πάρει φανέλα βασικού. Δούλευε σκληρά στα Σπάτα και προσπαθούσε να φτάσει το συντομότερο δυνατό να είναι έτοιμος για να παίζει βασικός σε υψηλές εντάσεις. Ο ίδιος ζήτησε από τον Ματίας Αλμέιδα να πάρει ένα παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο ρυθμό στα πόδια του και ο Αργεντινός τεχνικός τον άφησε να το κάνει.

Το πείσμα και η επιμονή του δικαιώθηκαν, προφανώς βάσει σχεδίου του Αλμέιδα. Ο Αργεντινός έπαιξε βασικός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και ήταν ένας από τους θεμέλιους λίθους για να επανέλθει η περσινή ΑΕΚ και να καταπιεί τους πράσινους. Τη στιγμή της αλλαγής του αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Με αυτή την εμφάνιση εξαργύρωσε και τη συμμετοχή του ως βασικός και στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, στο οποίο μπορεί να μην ήταν το ίδιο επιδραστικός όπως με τον Παναθηναϊκό. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παίξει βασικός και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Βέβαια γι' αυτό το ματς μεσολαβούν πολλές προπονήσεις και ημέρες και άπαντες (πλην του τιμωρημένου Ρότα) θα παλέψουν για να είναι ετοιμοπόλεμοι και να πάρουν φανέλα βασικού.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ