ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αραούχο έπαθε αυτό που του συμβαίνει κάθε σεζόν εδώ και 7 χρόνια

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Ο φορ της ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο μένει κάθε σεζόν για σημαντικά διαστήματα, μακριά από το γκολ. Αυτό είναι κάτι που του συμβαίνει και φέτος.

Πάει κάμποσος καιρός από τότε που ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο Αργεντινός Σέρχιο Αραούχο, κατάφερε να βρει δίχτυα (στην εσωτερική πλευρά τους) σε παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν. Συγκεκριμένα η τελευταία φορά κατεγράφη στις 21 του περασμένου Νοέμβρη, όταν πέτυχε και τα δύο τέρματα της ομάδας του στην εντός έδρας ήττα (2-3) από τον Ολυμπιακό. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε 6 παιχνίδια πρωταθλήματος και ενός του Κυπέλλου δίχως να έχει βρει στόχο.

Αυτή η κατάσταση ωστόσο δεν είναι πρωτόγνωρη για τον Αργεντινό επιθετικό, ο οποίος άλλωστε δεν είναι ο κλασικός 'killer' περιοχής, αλλά ένας all around φορ, ο οποίος εκκινεί από την κορυφή, όμως κινείται σε όλους τους χώρους της γραμμής κρούσης, βοηθώντας στη δημιουργία είτε με άμεσες πάσες, είτε ανοίγοντας χώρο για τους συμπαίκτες του.

Γεγονός το οποίο αποδεικνύεται από την αριθμητική απεικόνιση των έως σήμερα παραγωγικών πεπραγμένων του. Δίνει μία ασίστ για γκολ ανά 7 παιχνίδια, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός για κυνηγό, ενώ αντιθέτως σκοράρει 1 φορά ανά 3,5 αγώνες, δείκτης σκοραρίσματος όχι και τόσο ανεπτυγμένος. Κοντολογίς, σε 326 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του, έχει πετύχει 91 γκολ και έχει δώσει 46 τελικές πάσες που έγιναν τέρματα.

Η αστάθεια παρουσιάζει... συνέπεια σε κάθε σεζόν

Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ότι ο Αραούχο είναι ένας επιθετικός ο οποίος κατά μέσο όρο στα 12 (δηλαδή στα γεμάτα συμμετοχές) χρόνια της επαγγελματικής καριέρας του σκοράρει 7,5 γκολ ανά σεζόν, όσο τα μεγάλα διαστήματα αποχής από το σκοράρισμα που έχει μέσα σε αυτές.

Τούτη είναι μια περίοδος που συμβαίνει ξανά, αυτό που χαρακτηρίζει όλη την πορεία του στο ποδόσφαιρο. Ίσως δε να είναι και ο βασικός λόγος που αν και τρομερά ταλαντούχος, δεν είχε την εξέλιξη που πολλοί περίμεναν 7-8 χρόνια πριν. Και για του λόγου το αληθές, ιδού τι καταγράφεται τα τελευταία χρόνια:

Σεζόν 2015-16, Λας Πάλμας: έμεινε άσφαιρος από τις 13/9 έως τις 6/11 και ακολούθως από τις 30/12 έως τις 11/4.

Σεζόν 2016-17, Λας Πάλμας: δεν πέτυχε γκολ από τις 24/9 έως τις 28/11 και δεν ξανάπαιξε αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο γόνατο. Στα μέσα της χρονιάς, ήρθε στην ΑΕΚ.

Σεζόν 2017-18, ΑΕΚ: ακόμα και στη χρονιά του πρωταθλητισμού, είχε σημαντικά κενά διαστήματα. Δεν πέτυχε τέρμα από τις 10/9 έως τις 27/10 και ακολούθως σημείωσε μόλις ένα γκολ σε διάστημα 3,5 μηνών (από 14/1 έως 1/4).

Σεζόν 2018-19, Λας Πάλμας: επιστρέφοντας στην Ισπανία και με τεράστιο συμβόλαιο πλέον, έμεινε άσφαιρος από τις 16/12 έως τις 19/5. Δεν πέτυχε γκολ σε 13 ματς, ενώ είχε χάσει και επιπλέον 6 λόγω τραυματισμού.

Σεζόν 2019-20, ΑΕΚ: σκόραρε στις 28/6 κόντρα στον Ολυμπιακό και ακολούθως έμεινε άσφαιρος στα επόμενα 6 ματς έως την λήξη των playoffs, ενώ στα 9 παιχνίδια που είχαν προηγηθεί για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο είχε σκοράρει μόλις ένα τέρμα.

Σεζόν 2020-21, Λας Πάλμας: Αν και γενικά είχε μια ικανοποιητική χρονιά με 11 τέρματα, υπήρξε ένα διάστημα μηνών, από τις 10/1 έως την 1/4 που έμεινε χωρίς γκολ σε 9 παιχνίδια.

Σεζόν 2021-22: όπως προαναφέρθηκε, τα τελευταία 2 γκολ που σημείωσε ήταν με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις 21/11, καθώς έκτοτε έχει μείνει 'σιωπηλός' για 7 αγώνες.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ