FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME SPORTS

Ο Άμραμπατ κάλυψε το κενό που άφησε ο Νίκλας Ελίασον στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο έπακρο και φώναξε "παρών" για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή μια άλλη αλλαγή του Αλμέιδα, ο Χατζισαφί ήταν εξαιρετικός στο αμυντικό κομμάτι, έχοντας επίδοση που παίκτης της Ένωσης είχε να κάνει από τον Ιανουάριο του 2021.

Η ΑΕΚ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες στη Super League μετά τη νίκη που πέτυχε επί του ΟΦΗ στην OPAP Arena με 3-0, ξεπερνώντας και τις απουσίες.

Ο Ματίας Αλμέιδα εκτός από τις "αναγκαστικές" αλλαγές που έκανε, μια εξ αυτών και ο Άμραμπατ, αντί του Ελίασον που θα απουσιάσει μίνιμουμ για τρεις μήνες, ανακάτεψε περισσότερο την τράπουλα έχοντας στο μυαλό του και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Παρά τις αλλαγές και το "σοκ" λόγω του τραυματισμού του Ελίασον η Ένωση πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, έχοντας σε μεγάλη μέρα μεταξύ άλλων τον Νορντίν Άμραμπατ.

Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον

Οι πολλές αλλαγές δεν έφεραν αλλαγή στο ποδοσφαιρικό σχέδιο του 48χρονου Αργεντινού κόουτς της Ένωσης. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα της Opta Stats/Perform, ο Γκαρσία (7) είναι ο φουνταριστός και πίσω του έχει τη συνηθισμένη τετράδα. Τους Μάνταλο (20), Πινέδα (13) στον άξονα, τον Γκατσίνοβιτς (8) στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Άμραμπατ (5) δεξιά. Οι δύο τελευταίοι συνέκλινα προς τον άξονα, αφήνοντας τον χώρο και στους πλαγίους μπακ στην πλευρά τους.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ SPORT24

Ο Άμραμπατ μετά από καιρό έπαιξε βασικός και κατάφερε να ξεχωρίσει. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός είχε 91 ενέργειες, τις περισσότερες από κάθε συμπαίκτη του. Εκτός από τις ενέργειες ξεχώρισε και στις μεταβιβάσεις.

Ήταν πρώτος και στις πάσες, έχοντας υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Συνολικά είχε 62/70 εύστοχες πάσες εκ των οποίων οι 31 ήταν προωθητικές, ενώ στην επίθεση έδωσε 42 πάσες (34 επιτυχημένες). Μάλιστα οι πάσες του στην επίθεση αποτελούν κιτρινόμαυρο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε τις 41 πάσες του Αραούχο με τον Αστέρα και τις 32 εύστοχες πάσες του Πινέδα στην επίθεση κόντρα στον Παναιτωλικό.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον
Οι πάσες του Άμραμπατ κόντρα στον ΟΦΗ SPORT24

Ο Ελίασον αποτελούσε ένα σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Αλμέιδα, το οποίο δημιουργούσε τελικές και παρήγαγε ασίστ και το δούλευε εξτρά στις προπονήσεις. Το συγκεκριμένο βάρος ανέλαβε ο Άμραμπατ και κόντρα στον ΟΦΗ τα πήγε περίφημα στο κομμάτι της τελικής πάσας.

Μπορεί να μην μοίρασε κάποια ασίστ κόντρα στους Κρητικούς (αλλά κέρδισε το πέναλτι στο 1-0 και έβγαλε τη γλυκιά σέντρα στην πρώτη κεφαλιά του Γκαρσία για το 3-0 με τον Μάνταλο), αλλά είχε έξι key passes. Δύο στο πρώτο μέρος και τέσσερις στο δεύτερο μέρος. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι ρεκόρ στη Super League, καθώς ο 35χρονος μεσοεπιθετικός ισοφάρισε τις έξι τελικές πάσες που μοίρασε ο Μαντσίνι κόντρα στον Βόλο.

Έδωσε πλάτος στο παιχνίδι του και βοήθησε και στην άμυνα

Ο Άμραμπατ κινήθηκε κυρίως από τα δεξιά της επίθεσης, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, ωστόσο έδωσε πλάτος στο παιχνίδι του, έχοντας κάποιες ενέργειες στον άξονα αλλά και τα αριστερά.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον
Οι ενέργειες του Άμραμπατ κόντρα στον ΟΦΗ SPORT24

Ο δεξιοπόδαρος μεσοεπιθετικός είχε 5 ενέργειες στην περιοχή του Μανδά. Σημαντική ήταν και η συνεισφορά του στο ανασταλτικό κομμάτι, έχοντας πέντε ανακτήσεις κατοχής, πίσω μόνο από τον Εχσάν Χατζισαφί που είχε μια περισσότερη, ενώ εξίσου καλά και στις μονομαχίες, κερδίζοντας έξι από τις επτά που έδωσε με τους αντιπάλους του.

Ο Άμραμπατ εκτός από την καλή παρουσία που είχε απέναντι στον ΟΦΗ και την ετοιμότητα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έδειξε ότι μπορεί να συνεργάζεται καλά με τον Σιντιμπέ. Οι δυο τους αγωνιστήκαν για πρώτη φορά και ειδικότερα στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν ότι συνδυάζονται αρκετά καλά, τουλάχιστον σε μεγαλύτερο βαθμό από ότι με το Ρότα (όπως φάνηκε στο ματς με τον Αστέρα).

Ο Χατζισαφί ύψωσε τείχος στην άμυνα με επίδοση ρεκόρ από τον Ιανουάριο του 2021

Μια από τις αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα ήταν και ο Εχσάν Χατζισαφί, ο οποίος έπαιξε στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του Μιλάντ Μοχαμάντι.

Ο 32χρονος Ιρανός μπακ τα πήγε εξαιρετικά στο ανασταλτικό κομμάτι, καθώς ελάχιστες επιθετικές προσπάθειες του ΟΦΗ έγιναν από τη δική του μεριά. Αντίθετα, κατάφερε να σταματήσει αρκετές εξ αυτών, δείχνοντας ότι μπορεί να σταθεί και στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΑΕΚ: Ο Άμραμπατ "μπήκε στα παπούτσια" του Ελίασον
Οι ενέργειες του Εχσάν Χατζισαφί SPORT24

Όπως προαναφέρθηκε ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ κόντρα στους Κρητικούς σε ανακτήσεις (πλην του Αθανασιάδη), ενώ παράλληλα είχε έξι πετυχημένα τάκλιν. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν είχε αυτό τον αριθμό και μάλιστα ο τελευταίος που είχε τον ίδιο αριθμό σε πετυχημένα τάκλιν ήταν ο Γαλανόπουλος, ο οποίος το έκανε κόντρα στον ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ στις 31 Ιανουαρίου 2021 (είχε επικρατήσει η Ένωση 2-0).

Εκτός από τα τάκλιν είχε 6/8 κερδισμένες μονομαχίες και δύο κλεψίματα, συμπληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την αμυντική προσωπική του "ραψωδία". Η καλή εικόνα που έδειξε ο Χατζισαφί στο αμυντικό κομμάτι απέναντι στον ΟΦΗ, ίσως κάνει τον Αλμέιδα να τον χρησιμοποιήσει με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι με μεγαλύτερες απαιτήσεις στον ανασταλτικό τομέα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ