ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η έξτρα δουλειά του Ελίασον που "παράγει" ασίστ, το επίκεντρο στην κατοχή και η δοκιμή στην άμυνα

Ο Νίκλας Ελίασον σε προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα
Ο Νίκλας Ελίασον σε προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα INTIME SPORTS

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Αστέρα συνεχίστηκε με ανοικτή προπόνηση για τον Τύπο. Το βάρος δόθηκε στην κατοχή της μπάλας και την ανάπτυξη, ενώ ο Ελίασον για μια ακόμα φορά δούλεψε έξτρα στην αγαπημένη του κίνηση που έχει προσφέρει μπόλικες ασίστ στην ΑΕΚ φέτος. Την ίδια στιγμή Τσούμπερ και Φαν Βερτ ανέβασαν στροφές και ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στη δράση.

Η ΑΕΚ έχει αφήσει πίσω της τη νίκη με τον ΠΑΟΚ και στρέφεται στο κυριακάτικο δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη και την έβδομη σερί νίκη στη Super League και όγδοη μαζί με τη νίκη στο Κύπελλο επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς στη σημερινή (02/11) προπόνηση απουσίασαν οι Σέρχιο Αραούχο και Αρόλντ Μουκουντί. Για τον αρχηγό της ΑΕΚ υπάρχουν φόβοι ότι υπέστη θλάση καθώς έχει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Ο Καμερουνέζος στόπερ ταλαιπωρείται με ίωση. Εκτός έμεινε και ο Κοσίδης λόγω ενοχλήσεων.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές προπονήθηκαν κανονικά και το βάρος δόθηκε κατά κύριο λόγο στην επιθετική ανάπτυξη και την κατοχή. Η προπόνηση ξεκίνησε με τις καθιερωμένες πασούλες και το κορόιδο στην κουλούρα, στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι παίκτες και δυο παίκτες ήταν μέσα και "κυνηγούσαν".

Η πρώτη άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας

Στη συνέχεια μπήκαν στο κανονικό πρόγραμμα. Οι παίκτες χωριστηκαν σε τέσσερις ομάδας και έκαναν άσκηση με μεταβίβαση της μπάλας με τη μια επαφή και την κίνηση στον κενό χώρο.

Οι ομάδες στις οποίες χωρίστηκαν οι ποδοσφαιριστές ήταν οι εξής:

  • Ρότα, Ελίασον, Άμραμπατ, Σιντιμπέ
  • Μαχαίρα, Γαλανόπουλο, Μουστακόπουλο, Γκαρσία, Πινέδα
  • Μήτογλου, Σιμάνσκι, Τζαβέλλα, Γιόνσον
  • Γκατσίνοβιτς, Μάνταλο, Χατζισαφί Μοχαμάντι, Ραντόνια.

Οι παίκτες ξεκίνησαν με τα δυνατά τους πόδια και στη συνέχεια άλλαξαν πλευρές, δουλεύοντας και τα αδύναμα πόδια. Την ίδια ώρα οι τέσσερις τερματοφύλακες, Αθανασιάδης, Στάνκοβιτς, Χατζηεμμανουήλ, Θεοχάρης έκαναν προπόνηση με τον Ρόα.

Οι δυο ασκήσεις στις δυο εστίες, το δίτερμα και η δοκιμή στην άμυνα

Έπειτα οι ποδοσφαιριστές έκαναν ταυτόχρονα δυο ασκήσεις στις δύο πλευρές του γηπέδου. Από τη μια, οι ποδοσφαιριστές εξασκήθηκαν στην επίθεση με γεμίσματα από τις πτέρυγες, έχοντας μπροστά τους έξι αμυνόμενους και στο τέρμα βρισκόταν εναλλάξ ο Στάνκοβιτς με τον Θεοχάρη, ενώ οι Αθανασιάδης και Χατζηεμμανουήλ συνέχισαν με τον Ρόα.

Η πρώτη σύνθεση στην άμυνα ήταν από τους: Ρότα, Τζαβέλλα, Μήτογλου, Άμραμπατ, Μάνταλο, Μοχαμάντι, ενώ αντίπαλοι επιθετικοί στον άξονα ήταν οι : Γκαρσία, Γκατσινοβιτς Σιμάνσκι Πίνεδα.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου έξι ποδοσφαιριστές έκαναν κατοχή σε μικρό χώρο. Οι παίκτες μοιράστηκαν σε τρία ζευγάρια και η κατοχή ήταν τέσσερις και δυο μέσα (ένα ζευγάρι) που έπρεπε να κλέψει την μπάλα.

Η πρώτη εξάδα που έκανε αυτή την άσκηση αποτελούνταν από τους: Ελίασον, Μαχαίρας μια ομάδα, Γιόνσον, Ραντόνια δεύτερη ομάδα , Μουστακόπουλος, Γαλανόπουλος. Οι ασκήσεις αυτές συνεχίστηκαν με τις συνθέσεις στις ασκήσεις να αλλάζουν τρεις φορές.

Στο τέλος οι δυο ομάδες προπονήθηκαν σε οικογενειακό δίτερμα στα 2/3 του γηπέδου, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται σε βασικούς και αναπληρωματικούς.

Οι βασικοί με μπλε διακριτικά ήταν οι Αθανασιάδης, Μητογλου, Τζαβέλλας, Ρότα, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον, Γκαρσία.

Οι αναπληρωματικοί με τα ροζ διακριτικά αποτελούνταν από τους Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Χατζισαφί, Γαλανόπουλο, Μουστακόπουλο, Γιονσον, Μάνταλο, Αμραμπατ, Μαχαίρα Ραντόνια.

Ο Αλμέιδα έβαλε στους βασικούς τους Τζαβέλλα και Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, όντας εν αναμονή με τον Μουκουντί και θα είναι διαθέσιμος, ενώ στο πλάι τους ήταν οι Ρότα και Μοχαμάντι.

Στις υπόλοιπες θέσεις ως προς τους βασικούς δεν προχώρησε σε κάποια αλχημεία, αντίθετα στους "αναπληρωματικούς" χρησιμοποίησε ως στόπερ τους Χατζισαφί και Σιντιμπέ. Ο αγώνας διήρκησε για περίπου δέκα λεπτά με τους αναπληρωματικούς να τα πηγαίνουν εξαιρετικά κόντρα στους βασικούς.

Το πιο εντατικό πρόγραμμα των Τσούμπερ, Φαν Βερτ και η έξτρα δουλειά στο τέλος

Πριν ξεκινήσει το κανονικό πρόγραμμα, οι Στίβεν Τσούμπερ και Τομ Φαν Βερτ έκαναν ατομικό. Οι δυο ποδοσφαιριστές δούλεψαν αρκετά με την μπάλα στα πόδια και ανεβάζουν στροφές για να επιστρέψουν στη δράση και τη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα. Αξιοσημείωτη φυσικά είναι και η "συνηθισμένη" δουλειά που έγινε από μερικούς ποδοσφαιριστές μετά τη λήξη της προπόνησης.

Ο Νίκλας Ελίασον πήγε μόνος στον συνηθισμένο χώρο δράσης του, στα δεξιά λίγο έξω από την περιοχή και αφού αντάλλαζε πάσες με τον τοίχο έκανε ντρίμπλα και σταματούσε πριν από τη σέντρα, μιας και δεν είχε κάποιον να δουλεύει μαζί του. Πάνω κάτω πρόκειται για την ίδια κίνηση που έκανε με Ιωνικό, Λεβαδειακό και ΠΑΟΚ και μοίρασε ασίστ.

Αυτή δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που κάθισε έξτρα για να κάνει αυτή την "άσκηση" και η δουλειά του αποδίδει καρπούς στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά έξτρα δουλειά έκαναν οι Άμραμπατ και Ραντόνια που έκαναν ανοίγματα μισού γηπέδου, όπως και ο Αθανασιάδης μαζί με τον Ρόα που έκανε κάποια γεμίσματα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ