ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα κράτα τους πάντες σε εγρήγορση πριν από τις τελικές αποφάσεις, ο Βίντα "τρέχει" για Λαμία

Ο Ντομαγκόι Βίντα στο φιλικό της ΑΕΚ με την Προοδευτική
Ο Ντομαγκόι Βίντα στο φιλικό της ΑΕΚ με την Προοδευτική INTIME

Ο Αλμέιδα χρησιμοποίησε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές του στο φιλικό του Σαββάτου με την Προοδευτική, επιδιώκοντάς να βρίσκονται όλοι σε εγρήγορση, την ώρα που ο Βίντα "έγραφε" τα πρώτα λεπτά με την ΑΕΚ κυκλώνοντας τον αγώνα πρωταθλήματος με τη Λαμία.

Η ΑΕΚ έκλεισε με το φιλικό προπονητικού χαρακτήρα απέναντι στην Προοδευτική τα παιχνίδια προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς έχοντας απολογισμό 5X5. Φυσικά τα αποτελέσματα δεν έχουν καμία απολύτως σημασία σε αυτά τα τεστ, παρά μόνο η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας στα διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού και ενίοτε οι δοκιμές συστημάτων και ποδοσφαιριστών.

Το παιχνίδι κόντρα στην ομάδα του Κορυδαλλού δεν προσφέρθηκε για να εξαχθούν εγγυημένα συμπεράσματα, λόγω της διαφοράς δυναμικής αλλά και της ετοιμότητας του αντιπάλου. Κανονικά η Ένωση θα αντιμετώπιζε τον Βόλο, σ' ένα άλλου επιπέδου παιχνίδι, όμως η κλήρωση του πρωταθλήματος και η μεταξύ τους αναμέτρηση στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος ματαίωσε τα πλάνα.

Παρόλα αυτά ο Ματίας Αλμέιδα έδειξε ξανά ένα μέρος των προθέσεών του. Κράτησε για ακόμα ένα παιχνίδι το σύστημα με τριάδα στην άμυνα, ακόμα και όταν έκανε εκτεταμένες αλλαγές στο τρίτο 45λεπτο, την ώρα που ο Ντομαγκόι Βίντα έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα, "γράφοντας" τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά.

Η παρουσία του Κροάτη στόπερ στο φιλικό ήταν και το πιο αξιοσημείωτο γεγονός.

Ο Αλμέιδα κρατά άπαντες σε εγρήγορση και έχει βρει ήδη τον ρόλο του Βίντα

Ο προπονητής της ΑΕΚ χρησιμοποίησε στο φιλικό με την Προοδευτική συνολικά 25 ποδοσφαιριστές. Ή αλλιώς όλους εκείνους που είχε στη διάθεσή του, πλην των Γκατσίνοβιτς, Μαχαίρα και Γαλανόπουλου. Ο Αργεντινός τεχνικός θέλει να κρατήσει άπαντες σε εγρήγορση για διάφορους λόγους.

Κατ' αρχάς επιδιώκει να είναι όλοι έτοιμοι και να δουλεύουν σκληρά ενόψει της πρεμιέρας με τη Λαμία για τη Super League προκειμένου να διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα. Επιπλέον σκοπεύει να δει μέσα από τη δράση αλλά και από τις επόμενες προπονήσεις, τους παίκτες των οποίων η θέση στο ρόστερ δεν είναι εγγυημένη. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για το ρόστερ.

Με την τριάδα στην άμυνα φάνηκε και ο ρόλος που θα έχει ο Βίντα. Όπως όλα δείχνουν ο πολύπειρος Κροάτης θα αγωνίζεται ως δεξιός στόπερ, κάτι που προφανώς δουλεύτηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Σπάτα. Ο 33χρονος αμυντικός θα συνεχίσει να μαθαίνει την ομάδα προκειμένου να είναι στα πλάνα για το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.

Η παρουσία του Βίντα κλειδώνει και το σύστημα με τους τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Τουλάχιστον για τα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Ο Αλμέιδα σε όλη την προετοιμασία δούλευε την τριάδα στα μετόπισθεν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η τετράδα έχει αποκλειστεί. Απλώς την έχει αφήσει γι' αρχή στην άκρη, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεσαία γραμμή, που είναι και η "δύναμη" της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.

Εν αναμονή μεταγραφών και τελικών αποφάσεων

Φυσικά την ίδια στιγμή τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεταγραφικό παζάρι. Η ΑΕΚ φουλάρει για την απόκτηση ενός στόπερ, ενός φορ, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Σέρχιο Αραούχο, αλλά και ενός ακραίου επιθετικού. Οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα, ειδικά για το θέμα του στόπερ.

Βέβαια δεν είναι οι μόνες κινήσεις που θα γίνουν, καθώς είναι πολύ πιθανό να ληφθεί απόφαση για μεταγραφή δεξιού μπακ, καθώς ο Μισελέν είναι πολύ κοντά στο να επιστρέψει στη Γαλλία για λογαριασμό της Μπορντό.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ