ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αλμέιδα και το 10ετες συμβόλαιο που ζήτησε από τον Μελισσανίδη

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 θυμάται την ατάκα του Ματίας Αλμέιδα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του από την ΑΕΚ και τη φέρνει μπροστά, στις συνθήκες που επικρατούν σήμερα.

Το βέβαιο είναι ότι τέσσερις (και κάτι) μήνες πριν, ο Ματίας Αλμέιδα έβλεπε πιο μπροστά απ' όλους μας. Σίγουρα πιο μακριά και από τον ίδιο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχοντας καεί και στο χυλό με τόσους διαφορετικούς προπονητές τα τελευταία χρόνια, φυσούσε το γιαούρτι και με τον Αργεντινό κόουτς.

Έως ότου, μερικές εβδομάδες πριν, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ στάθηκε απέναντί μας και είπε: "Αν μου αρέσει αυτό που βλέπω; Τρελαίνομαι!".

Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο, στις 3 του περασμένου Ιούλη, θα βρούμε το εξής: "Αυτό που μένει είναι η ομάδα να έχει καλή απόδοση και να πείσω τον πρόεδρο να μου κάνει 10 χρόνια συμβόλαιο". Ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Αλμέιδα κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, μια ωραία στιγμή χαλάρωσης που όμως είχε και το νόημά της.

Ο Αργεντινός δένεται με τις ομάδες στις οποίες εργάζεται, κάθε επιλογή του είναι μπολιασμένη με την ελπίδα για μακρόπνοες σχέσεις. Δεν το είπε τυχαία...

Ασφαλώς τα 10 χρόνια είναι μια υπερβολή, όμως μέσα από τέτοιες δείχνεις το πάθος για τη δουλειά σου και την αφοσίωσή σου σ' αυτήν. Ο Αλμέιδα δεν θα μείνει για πάντα στην ΑΕΚ, το επάγγελμα που ακολουθεί είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στη φθορά, αλλά ταυτόχρονα γεννά και πολύ υψηλές προσδοκίες.

Στη σκέψη του ωστόσο, είναι να μακροημερεύσει, να δημιουργήσει έργο που θα έχει συνέχεια, να φτάσει την ιστορία εκεί που όντως δεν θα πηγαίνει άλλο, για τους καλούς και όχι για τους λάθος λόγους.

Η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Αργεντινό προπονητή προβλέπει συνεργασία 2+1 χρόνων. Το τελευταίο διάστημα οι φίλοι της ομάδας που προφανώς (και εμφανώς) έχουν "ερωτευτεί" τη δουλειά και το προφίλ του Αλμέιδα, καθώς πέραν των όσων παρουσιάζει στα γήπεδα είναι και οι προσεγγίσεις του τέτοιες που παντρεύονται ιδανικά με το πώς νιώθουν εκείνοι για την Ένωση, τοποθετούνται υπέρ μιας πρόωρης επέκτασης συνεργασίας.

Όταν βρίσκεις μετά από καιρό αυτό που τόσο πολύ λαχταρούσες, αγχώνεσαι να μην το χάσεις. Πόσο πρόωρο είναι όμως αυτό;

Η Ευρώπη θα μιλήσει πιο ηχηρά για τον Αλμέιδα

Σε μια υπόθεση εργασίας, ένα καινούργιο συμβόλαιο με υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης, θα μπορούσε να εμφανιστεί στο τραπέζι προς συζήτηση, όμως σοβαρός κίνδυνος αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται.

Ακόμα κι αν οδηγήσει την ΑΕΚ σε ανατροπή της βαθμολογικής κατάστασης, κατακτήσει μαζί της το πρωτάθλημα ή και το νταμπλ, θα το έχει καταφέρει στην Ελλάδα.

Θόρυβο θα κάνει, όμως τέτοιον είχαν προκαλέσει τόσο ο Μαρτίνς, όσο και ο Λουτσέσκου. Ακόμα κι ο Χιμένεθ αν θέλετε το 2018. Ουδείς εξ αυτών πήρε δουλειά σε κάποιο προηγμένο πρωτάθλημα.

Ο Αλμέιδα, βέβαια, είναι διαφορετική περίπτωση γιατί υπήρξε και πολύ σπουδαίος ποδοσφαιριστής, έχει άλλη πέραση στη διεθνή πιάτσα ως status. Επιπροσθέτως, παρουσιάζει ένα στυλ πολύ πιο σύγχρονο και προοδευτικό από τους προαναφερθέντες, αυτό που ως δουλειά από μόνη της αρκεί για να προκαλέσει ενδιαφέρον.

Όμως η Ευρώπη θα είναι αυτή που θα μιλήσει για εκείνον, όσα θα παρουσιάσει εκεί με την ΑΕΚ και το αν θα καταφέρει να τη βγάλει από τα σύνορα με τρόπο που θα τραβήξει βλέμματα. Εκεί θα φανούν πολλά για το μετέπειτα.

Ας μην ξεχνάμε επίσης, ότι κάθε σχέση δοκιμάζεται μέσα στον χρόνο και δεν σχετίζεται μόνο με τα αποτελέσματα, αλλά κι εξαρτάται από τις συνθήκες.

Αμφότεροι είναι ικανοποιημένοι στον απόλυτο βαθμό σήμερα, όμως ο Αλμέιδα πρέπει να συνεχίσει την καλή δουλειά κι η ΑΕΚ να τον στηρίζει στις επιθυμίες του για να τη βελτιώνει, ώστε όταν συμφωνήσουν ότι ήρθε η ώρα να τα πουν, δεύτερες σκέψεις να μην υφίστανται.

Άγχος δεν υπάρχει λοιπόν, ούτε βιασύνη. Είναι νωρίς και συμφωνία γερή ανάμεσά τους, ήδη υπάρχει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ