FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Μία τελική στα 90 λεπτά

Ο Ζίβκοβιτς παρηγορεί τον Λιβάγια
Ο Ζίβκοβιτς παρηγορεί τον Λιβάγια EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ευτύχησε να μετουσιώσει σε γκολ τη μοναδική ευκαιρία της στα 90 λεπτά, καθώς στη συνέχεια δεν απείλησε την εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς, έχοντας παθητικό ρόλο. Οι φάσεις του ΠΑΟΚ που άλλαξαν τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η Ένωση παρότι προηγήθηκε στο σκορ, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα, έχοντας παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα ευτύχησαν, ουσιαστικά, να μετουσιώσουν σε γκολ τη μοναδική ευκαιρία τους στα 90 λεπτά, με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να νικάει με όμορφο σουτ τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο 23ο λεπτό. Πέρα, όμως, απ' το τέρμα του Ιρανού, οι "κιτρινόμαυροι" δεν απείλησαν την αντίπαλη εστία.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΟΥΡΓΚ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Από την άλλη πλευρά, ούτε ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν ιδιαίτερα απειλητικός μέχρι το γκολ της ισοφάρισης με τον Τόμας Μουργκ. Οι "ασπρόμαυροι" προσπαθούν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα της Ένωσης με σέντρες, οι οποίες ήταν εύκολα διαχειρίσιμες από τους στόπερ των γηπεδούχων.

Όλα, όμως, άλλαξαν σε εκείνο το σημείο, αφού πέρα από το γκολ του Αυστριακού, ο ΠΑΟΚ έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να κάνει τη μεγάλη ανατροπή με τον Κάρολ Σβιντέρσκι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία ευκαιρία που είχε 40% πιθανότητες να γίνει γκολ. Με αυτήν τα xGoals του ΠΑΟΚ ανέβηκαν στο 1.82, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε φίλο των φιλοξενούμενων να σκέφτεται πως δικαιούνταν τη νίκη.

Λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα η ΑΕΚ είχε τη δεύτερη και τελευταία ευκαιρία της, ένα μακρινό σουτ του Μάρκο Λιβάγια που κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ