STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ο Μουργκ έκανε του κεφαλιού του

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 1-1 με την ΑΕΚ
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 1-1 με την ΑΕΚ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Ανσαριφάρντ στο 23', αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ στο 89ο λεπτό με τον Τόμας Μουργκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Μεγάλη ευκαιρία του Σβιντέρσκι για το 1-2 στο 90 +6'. (VIDEOS)

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για την 5η αγωνιστική της Super League Interwetten. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα προηγήθηκε στο σκορ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ (23'), αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος και έφτασε στην ισοφάριση στο 89ο λεπτό με τη "χρυσή" αλλαγή, Τόμας Μουργκ.

Ύστερα από το αποψινό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με εννιά βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι πέμπτη με επτά και ένα αγώνα λιγότερο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο ΠΑΟΚ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ, Η ΑΕΚ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησε να "χτυπήσει" απ' τα δεξιά με τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Λέο Μάτος. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έπεφτε πάνω στον 17χρονο αριστερό μπακ, Μάριο Μιτάι, ο οποίος ήταν η έκπληξη του Μάσιμο Καρέρα, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα και έχοντας καλές συνεργασίες με τον Βραζιλιάνο μπακ.

Είναι χαρακτηριστικό πως, στα πρώτα 20 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν τέσσερις τελικές, με αποκορύφωμα το σουτ του Αντόνιο Τσόλακ στο 9ο λεπτό και το πλασέ του Χρήστου Τζόλη στο 15' που μπλόκαρε σταθερά ο Παναγιώτης Τσιντώτας. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ένωση πήρε το προβάδισμα με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 23ο λεπτό.

Οι Μάρκο Λιβάγια και Μουαμέρ Τάνκοβιτς συνεργάστηκαν υπέροχα, με τον Σουηδό εξτρέμ να βρίσκει με κάθετη τον Ιρανό επιθετικό και να συνδυάζει το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα με ασίστ. Γενικότερα, στο πρώτο μέρος, ο Τάνκοβιτς έδειξε καλά στοιχεία και ήταν ο παίκτης που κάλυψε το κενό του Πέτρου Μάνταλου στο δημιουργικό κομμάτι.

ΤΟ VAR "ΣΤΕΡΗΣΕ" ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΟΛΗ

Από την άλλη πλευρά, δύο λεπτά μετά το γκολ της ΑΕΚ, ο Τζόλης χρίστηκε σκόρερ με όμορφο σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε σωστά για χέρι του νεαρού επιθετικού. Και πάλι, όμως, η φάση προήλθε απ' τα δεξιά, με τον Μάτος να βγάζει μία εξαιρετική σέντρα και να είναι γενικά ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα της Ένωσης.

Ωστόσο, μετά το 25ο λεπτό ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε αισθητά, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και τις φάσεις να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Ουσιαστικά, πέρα από ένα κακό σουτ του Σβαμπ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου μέρος, οι δύο ομάδες δεν απειλήσαν με αξιώσεις τις εστίες των Ζίβκοβιτς και Τσιντώτα. Ο ΠΑΟΚ επιχειρούσε με σέντρες να φανεί επικίνδυνος, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΚ προτίμησε να διαχειριστεί το υπέρ της προβάδισμα.

ΜΟΝΟ ΣΕΝΤΡΕΣ Ο ΠΑΟΚ, ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ Η ΑΕΚ

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο, αλλά δεν έβρισκε χώρους προς την εστία του Τσιντώτα, με αποτέλεσμα να επιχειρεί διαρκώς σέντρες. Σέντρες που ήταν... βούτυρο στο ψωμί των στόπερ της ΑΕΚ, οι οποίοι φημίζονται για την ικανότητά τους στο ψηλό παιχνίδι.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Αμπέλ Φερέιρα, βλέποντας πως οι παίκτες του να αδυνατούν να σκοράρουν, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Νινούα και Σβιντέρσκι, αλλάζοντας παράλληλα και τη διάταξη με τον Πολωνό να πηγαίνει στο πλευρό του Τσόλακ. Στον αντίποδα, ο Καρέρα πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο για να "δέσει" την άμυνα, αλλά και τον Αλμπάνη προκειμένου να κρατήσει μπάλα. Ωστόσο, στάθηκε άτυχος, αφού ο μεσοεπιθετικός της Ένωσης έγινε λίγο αργότερα αναγκαστική αλλαγή.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει με σέντρες και τελικά δικαιώθηκε για την... επιμονή του. Στο 89ο λεπτό, οι Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι και Μουργκ, που είχαν περάσει ως αλλαγή, συνεργάστηκαν, με τον Πολωνό να βρίσκει με το κεφάλι τον Αυστριακό και εκείνος με κοντινή κεφαλιά να νικάει τον Τσιντώτα για το 1-1. Ο Μουργκ συνδύασε, λοιπόν, με γκολ το ντεμπούτο με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο ΠΑΟΚ πάλεψε και για την ανατροπή, αλλά στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σβιντέρσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Τσιντώτα σε τετ α τετ. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς, αλλά όχι εντυπώσεις, αφού ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ