ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Το πάλεψε μέχρι τέλους λόγω Αλμέιδα για τον Περέα, αλλά όχι στα τρελά λεφτά της Στουτγκάρδης

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -   (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 αποκαλύπτει την προσπάθεια της ΑΕΚ να αποκτήσει τον Κολομβιανό επιθετικό, Χουάν Χοσέ Περέα, λόγω της επιθυμίας του Αλμέιδα, αλλά και την απόφαση να μην πάει στα χρήματα της Στουτγκάρδης.

Από τη λίστα με τις εγχώριες επιλογές, ο Ματίας Αλμέιδα δεν είχε εν τέλει ξεχωρίσει μόνον τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς ο οποίος αποκτήθηκε με αγορά από τη Χόφενχαϊμ. Ο Χουάν Χοσέ Περέα του ΠΑΣ -και πλέον της Στουτγκάρδης- ήταν επίσης μία από τις επιλογές που μελέτησε πολύ, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ποδοσφαιριστής με τα χαρακτηριστικά του, δεν προκύπτει στο ρόστερ της ΑΕΚ.

Η υπόθεση ασφαλώς κρατά από τον περασμένο Γενάρη. Τότε η Ένωση είχε αποπειραθεί να αποκτήσει τον Κολομβιανό, όμως οι απαιτήσεις του προέδρου του ΠΑΣ, Γιώργου Χριστοβασίλη, ξεπερνούσαν ήδη το 1 εκατ. ευρώ. Χρήματα τα οποία η ΑΕΚ δεν ήταν τότε διατεθειμένη να δώσει, αλλά και τα οποία ξεπέρασε πρόσφατα, στην τελευταία απόπειρά της να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, η Ένωση έκανε πολύ σημαντική προσπάθεια για να αποκτήσει τον Περέα, καταθέτοντας προσφορά που ήταν αρκετά μεγαλύτερη από 1 εκατ. ευρώ. Και τούτο συνέβη διότι όσο ο Αλμέιδα παρακολουθούσε τον Κολομβιανό επιθετικό, τόσο διαπίστωνε ότι είναι παίκτης που θέλει πολύ στην ΑΕΚ.

Μέσα από τη μελέτη που έκανε, ο Αργεντινός τεχνικός ενθουσιάστηκε με δύο πράγματα: α) την ικανότητα του Περέα να παίζει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, είτε ως φουνταριστός, είτε ως δεύτερος, καθώς επίσης και στις δύο πτέρυγες και β) την τρομερή θέληση και δίψα να ξεχωρίσει στα παιχνίδια του ΠΑΣ κόντρα στους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον είδε να σκοράρει σε δύο ματς κατά του Ολυμπιακού, σε δύο αγώνες επίσης με αντίπαλο την ΑΕΚ, να βάζει γκολ στον Άρη, να έχει ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό, να κάνει άνω-κάτω την άμυνα του ΠΑΟΚ κι ας μην βρήκε δίχτυα. Είδε τσαγανό, ταχύτητα, ορμή, πάθος, όλα αυτά δηλαδή που ο ίδιος θέλει να έχουν οι παίκτες που προστίθενται στο ρόστερ της Ένωσης.

Ωστόσο θα έπρεπε να επικρατήσει και η λογική. Ο Χριστοβασίλης επέμενε ότι ο παίκτης δεν παραχωρείται με ποσό μικρότερο των 2 εκατ. ευρώ -καθώς υπήρχε και το ποσοστό μεταπώλησης που θα έπρεπε να καρπωθεί ο Παναθηναϊκός- κι εδώ που τα λέμε, αυτά τα χρήματα δεν θα έδινε καμία ελληνική ομάδα για παίκτη μικρομεσαίου συλλόγου της εγχώριας λίγκας.

Από τη στιγμή δε που τρεις γερμανικές ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι για την αγορά του, ήταν σαν να διενεργείται πλειστηριασμός τον οποίο η ΑΕΚ δεν γινόταν -κι εδώ που τα λέμε, δεν θα ήταν και λογικό- να ακολουθήσει. Φάνηκε εν τέλει από το ποσό (2,4 εκατ. ευρώ) με το οποίο ο Περέα πωλήθηκε στη Στουτγάρδη.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ