ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Τα δεδομένα της υπόθεσης Αλεξανδρόπουλου

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος SPORTING

Η ΑΕΚ έχει προσεγγίσει τη Σπόρτινγκ για να αποκτήσει τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο το καλοκαίρι. Το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα, οι επιλογές της Σπόρτινγκ και το κλειδί που θα καθορίσει την έκβαση της υπόθεσης.

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος δεν βρίσκεται απλά στο ραντάρ της ΑΕΚ. Η Ένωση έχει απευθυνθεί στη Σπόρτινγκ για τον 21χρονο μέσο, όπως ανέφερε και η A Bola σε δημοσίευμά της, αφού η περίπτωσή του καλύπτει μία ανάγκη που υπάρχει για τον Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός υπολογίζει τους Γενς Γιόνσον και Ντάμιαν Σιμάνσκι για τη θέση του "κόφτη", όμως πίσω τους δεν υπάρχει κάποια λύση. Ο Κώστας Γαλανόπουλος λογίζεται από τον Αλμέιδα ως "οκτάρι" κι έτσι ο τρίτος αμυντικός χαφ θα προκύψει από το θερινό μεταγραφικό παράθυρο.

Η ΑΕΚ τον θέλει

Το βέβαιο είναι ότι ο Έλληνας διεθνής είναι παίκτης που ικανοποιεί τον προπονητή γι' αυτόν τον ρόλο. Μάλιστα, τα "θέλω" του έχουν γίνει κατανοητά από τον Αλεξανδρόπουλο, που γνωρίζει το πλάνο για το οποίο προορίζεται.

Σε οικονομικό επίπεδο δε, οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να έχουν κάποιο πρόβλημα, αφού η Ένωση μπορεί να καλύψει τις αξιώσεις που έχει ο ποδοσφαιριστής.

Η Σπόρτινγκ το σκέφτεται

Οι Πορτογάλοι δεν έχουν τον Αλεξανδρόπουλο στα πλάνα τους για τη νέα σεζόν, τουλάχιστον όχι περισσότερο από τη φετινή, όπου κατέγραψε συνολικά δώδεκα (κυρίως ολιγόλεπτες) συμμετοχές με τη Σπόρτινγκ και δύο στην Β' ομάδα.

Τα "λιοντάρια" επιθυμούν να κάνουν απόσβεση στην περσινή επένδυσή τους και γι' αυτό θα εξετάσουν όλες τις προτάσεις που θα έχουν στα χέρια τους, μεταξύ αυτών και τις δύο της ΑΕΚ.

Η Ένωση έχει δώσει επιλογή για άμεση αγορά ενός ποσοστού του παίκτη και για δανεισμό με ρήτρα αγοράς το καλοκαίρι του 2024, με την A Bola να υποστηρίζει ότι στο πρώτο σενάριο το ποσό θα είναι 2.500.000 ευρώ και στο δεύτερο η ρήτρα θα ανέρχεται στα 4.000.000.

Παρ' όλα αυτά, οι Πορτογάλοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους και προς την Τουρκία, από όπου ίσως περιμένουν κάποια πρόταση που θα τους ευνοεί περισσότερο.

Τι θέλει ο Αλεξανδρόπουλος

Το κλειδί που θα τροχοδρομήσει αυτήν την υπόθεση μοιάζει κυρίως η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντικό να θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα και να είναι ικανοποιημένος από το πλάνο που έχει η ΑΕΚ και ο Αλμέιδα για εκείνον.

Στην ηλικία που βρίσκεται κι έπειτα από μία σεζόν που του έλειψαν, ο Αλεξανδρόπουλος επιθυμεί να πάρει λεπτά συμμετοχής και η ΑΕΚ του προσφέρει μεν αρκετά, αλλά όχι εγγυημένη θέση στο βασικό σχήμα (μέχρι αποδείξεως του εναντίου).

Το πλάνο που θα καταφέρει να πείσει περισσότερο τον ποδοσφαιριστή, κυρίως ως προς τον χρόνο συμμετοχής που θα έχει τη σεζόν 2023-2024, τούτη τη στιγμή μοιάζει αυτό που θα τον πείσει να οδηγήσει προς τα εκεί τα πράγματα, ανεξαρτήτως οικονομικών δεδομένων.

Το βέβαιο είναι πως τίποτα δεν έχει "κλειδώσει" και πως συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ όλων των πλευρών.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ