ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Βιτάο είναι σύμφωνος για την Ένωση και περιμένει τη διαπραγμάτευση με τη Σαχτάρ

Ο Βιτάο
Ο Βιτάο STR/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Βιτάο, είναι ένας από τους παίκτες που θέλει πολύ στην ΑΕΚ ο Ματίας Αλμέιδα και το SPORT24 έχει φρέσκο ρεπορτάζ για τα δεδομένα της υπόθεσης.

Σε δύο ημέρες από σήμερα, εκπνέει ο δανεισμός του 22χρονου Βραζιλιάνου στόπερ Βιτάο, από την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ιντερνασιονάλ της πατρίδας του. Κι όλα δείχνουν ότι όλα αυτά που υποστήριζαν τα Μ.Μ.Ε. στη χώρα της Σάμπα, περί δεδομένης ανανέωσης του δανεισμού του παίκτη για επιπλέον έναν χρόνο στη συγκεκριμένη ομάδα, δεν ευσταθούν.

Ο πολλά υποσχόμενος κεντρικός αμυντικός, δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Θέλει όμως να τελειώσει η ιστορία με τους δανεισμούς και να αποκτήσει μονιμότητα στην επόμενη ομάδα του. Εξυπακούεται δε, ότι δεν επιθυμεί με τίποτα να παραμείνει στη Σαχτάρ, λόγω του πολέμου και της κατάστασης στην ομάδα γενικότερα.

Οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν καταθέσει πρόταση αγοράς του ποδοσφαιριστή, η ΑΕΚ όμως δεδομένα το έχει πράξει. Η συζήτηση με την πλευρά της ουκρανικής ομάδας παραμένει 'ζωντανή' και το θέμα δεν έχει κλείσει, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει λόγω του πολύ μεγάλου συμβολαίου που ο παίκτης έχει εκεί (κάπου στα 2 εκατ. ευρώ), αλλά και των απαιτήσεων της Σαχτάρ που δέχεται μεν να πουλήσει, αλλά με το σωστό αντίτιμο.

Ο Βιτάο έχει δώσει το "ΟΚ" για την ΑΕΚ

Ο παίκτης, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, δεν προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματος που έχει να παίξει σε άλλο σύλλογο την επόμενη σεζόν λόγω του πολέμου, με την προϋπόθεση ότι το καλοκαίρι του 2023 θα πρέπει να επιστρέψει ξανά στην Ουκρανία. Θέλει να ξεμπερδεύει με αυτή την ιστορία από τώρα και να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του που θα του εξασφαλίζει σταθερότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24, ο Βιτάο είναι σύμφωνος για να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ. Και μάλιστα, έχει δώσει το 'οκ' στη Σαχτάρ να μιλήσει με την Ένωση για να βρουν την άκρη του νήματος. Κοινώς, έχει αποδεχτεί την Ελλάδα ως πιθανό επόμενο προορισμό του, δίχως αυτό να σημαίνει ότι έχει απορρίψει άλλους. Με τη στάση του όμως, κρατά τους 'κιτρινόμαυρους' μέσα στο παιχνίδι.

Όλα πλέον εξαρτώνται από την τελική διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, το ύψος των απαιτήσεων της ουκρανικής ομάδας και τη διάθεση της ΑΕΚ να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται για να πλησιάσει εκεί που η Σαχτάρ επιθυμεί. Ασφαλώς και όποιων προτάσεων μπορεί αν υπάρχουν από άλλους συλλόγους. Το γεγονός πάντως ότι ο Βιτάο κρατά την πόρτα της Ένωσης ανοιχτή, είναι και το βασικό στοιχείο που διατηρεί την υπόθεση ακόμα 'ζωντανή'.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ