ΑΕΚ

ΑΕΚ: Στη λίστα του Αλμέιδα οι Βιτάο και Γιόνσον

Ο Γενς Γιόνσον
Ο Γενς Γιόνσον AP PHOTO/ARRISON MARINHO

Στη διαδικασία ανεύρεσης ποιοτικών λύσεων για την άμυνα και τη μεσαία γραμμή ο Ματίας Αλμέιδα τσεκάρει τις περιπτώσεις του Βραζιλιάνου στόπερ Βιτάο και του Δανού χαφ Γενς Γένσον, χωρίς πάντως να είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν προτεραιότητες.

Η ΑΕΚ ψάχνει παίκτες. Παίκτες ποιοτικούς, παίκτες με παραστάσεις, παίκτες που θα την ανεβάσουν επίπεδο.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει λόγο σε όλο αυτό και όσοι του προτείνονται περνούν από το μικροσκόπιό του. Ο Βραζιλιάνος Βιτάο και ο Δανός Γενς Γένσον είναι δύο τέτοιες περιπτώσεις, δίχως να 'ναι βέβαιο πως στην παρούσα φάση αποτελούν τις βασικές επιδιώξεις του Αργεντινού προπονητή για την ενίσχυση τόσο της αμυντικής όσο και της μεσαίας γραμμής της Ένωσης.

Ο πρώτος, 22 ετών, ανήκει στη Σαχτάρ αλλά από τον περασμένο Απρίλιο αγωνίζεται στην Ιντερνασιονάλ εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα ν' αλλάξει επαγγελματική στέγη εκτός παραθύρου εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Το συμβόλαιό του με την ομάδα από το Ντόνετσκ είναι σε ισχύ ως το καλοκαίρι του 2024, αλλά προφανώς αναζητά κάποια φόρμουλα αποδέσμευσης. Η χρηματιστηριακή αξία του αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο δεύτερος, 29 ετών και 5 φορές διεθνής, έμεινε ελεύθερος από την ισπανική Κάντιθ, κλείνοντας έναν κύκλο διετίας. Καλύπτει κυρίως τη θέση "6" και πέρυσι έκανε 22 εμφανίσεις στη La Liga, με 60 λεπτά συμμετοχής ανά ματς, μοιράζοντας 1 τελική πάσα. Είχε αρχίσει την καριέρα του στην Άαρχους κι από εκεί έφυγε για την Κόνιασπορ το 2016, κατακτώντας στην πορεία κύπελλο και σούπερ καπ. Σε τέσσερις σεζόν ξεπέρασε τον τριψήφιο αριθμό συμμετοχών (119), σκοράροντας 6 φορές.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ