ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ο Στρακόσα, ο Γιαννούλης και οι τόσες πολλές ανάγκες σε χρόνο που τρέχει αμείλικτα

Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ
Ο Στρακόσα σε αγώνα με την Μπρέντφορντ AP PHOTO/DAVID CLIFF

Ο χρόνος τρέχει, η ΑΕΚ δουλεύει την ενίσχυσή της αλλά όσα πρέπει να κάνει δεν πρέπει να κρύβουν εκπτώσεις.

Η μεγαλύτερη πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ συντελέστηκε. Εδώ που τα λέμε ήταν και αναπόφευκτο το να συμβεί, ο ποδοσφαιριστής πίεζε αφόρητα, το ποσό ήταν μεγάλο τόσο για εκείνον όσο και για την ομάδα, οπότε ο σωστός δρόμος ακολουθήθηκε. Άλλωστε και ο Αλμέιδα δεν έθεσε κάποιο βέτο, τουναντίον το είδε σαν την ευκαιρία να αποκτηθεί ένας αντικαταστάτης που θα βρίσκεται αγωνιστικά πιο κοντά στη δική του φιλοσοφία.

Το θέμα ασφαλώς είναι να βρεθεί. Τα 9 εκατομμύρια ευρώ είναι πολλά χρήματα, η ΑΕΚ είδη παρουσιάζει κέρδος 5,5 εκατομμυρίων από την πώληση του Πόνσε. Εξυπακούεται ότι αυτά και ακόμα περισσότερα θα πρέπει πλέον να διατεθούν για τη σωστή και πλήρη αναβάθμιση του ρόστερ, δίχως εκπτώσεις τόσο από τη διοίκηση όσο και από τον προπονητή.

Σε καλό δρόμο του Στρακόσα

Στη θέση του τερματοφύλακα η ΑΕΚ έχει επιλέξει τον Θωμά Στρακόσα, οι συζητήσεις είναι σε καλό επίπεδο με τον ίδιο αλλά η Μπρέντφορντ δεν γνωρίζει ακόμα κάτι. Αυτό που η αγγλική η ομάδα κάνει είναι να παρακολουθεί τις εμφανίσεις του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και ακριβώς επειδή είναι ένας σύλλογος που βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου, θα επιχειρήσει να έχει κέρδος. Αλλά το ζητούμενο είναι να βρει πρώτα η ΑΕΚ τον τρόπο συνεργασίας μαζί του ώστε και με τη δική του συμβολή να πείσουν ότι αυτός θα πρέπει να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του.

Η ΑΕΚ αποφάσισε επίσης να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Εχσάν Χατζισαφί. Μία κίνηση αναμενόμενη από τη στιγμή που ο προπονητής ήθελε την παραμονή του. Αλίμονο ομως αν ο πήχης δεν παραμένει ψηλά για περαιτέρω ενίσχυση στη θέση του αριστερού μπακ. Αναμφίβολα ο Γιαννούλης παραμένει ένα πρόσωπο που απασχολεί, αλλά ακόμα κι αν αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα, ο ανταγωνισμός με τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ μεγάλος. Αν δεν είναι αυτός ο εκλεκτός, τότε πρέπει να είναι κάποιος με μίνιμουμ το δικό του επίπεδο.

Ο χρόνος πιέζει αφόρητα την ΑΕΚ, αλλά τουλάχιστον διαφαίνεται μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται σε επίπεδο προσέγγισης παικτών, ότι υπάρχει διάθεση για σοβαρή ενίσχυση. Περιμένουμε βέβαια και τα επίσημα λόγια που θα μας δώσουν την κατεύθυνση καθώς αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανοίξει τα χαρτιά του ο νέος ιδιοκτήτης.

Αυτός άλλωστε θα χαράξει την πορεία, αυτός θα δείξει το δρόμο για το πού η ομάδα βαδίζει στο πιο δύσκολο καλοκαίρι της τελευταίας δεκαετίας και παράλληλα στο πιο κομβικό για να διατηρήσει το λιγότερο δυνατό κεκτημένο, δηλαδή την παραμονή της σε ρόλο διεκδικήτριας όλων των εγχώριων τίτλων.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ