ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ο Μάνταλος, ο Πάολο Φερνάντες και η σκέψη για έναν επιτελικό χαφ ακόμα

Ο Πάολο Φερνάντες στο ΑΕΚ - Βόλος
Ο Πάολο Φερνάντες στο ΑΕΚ - Βόλος EUROKINISSI

Ο πολυθεσίτης χαφ του Βόλου, Πάολο Φερνάντες, παραμένει εντός της μεταγραφικής ατζέντας της ΑΕΚ. Γιατί ταιριάζει στα σχέδια του Αλμέιδα και πώς σχετίζεται αυτή η προσθήκη με την παρουσία του Πέτρου Μάνταλου.

Μέσα από κάθε προετοιμασία και αξιολόγηση, ένας καινούργιος προπονητής γεννά ιδέες και ανακαλύπτει νέες ανάγκες. Μετά και την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, η ΑΕΚ κάθε άλλο παρά βρισκόταν σε διαδικασία εύρεσης ενός επιπλέον μέσου που θα μπορούσε να προσφέρει στο "8" και στο "10", όμως να που η επιθυμία γεννήθηκε μέσα από όσα ο Ματίας Αλμέιδα άρχισε να διαπιστώνει αγώνα με τον αγώνα.

Αυτή τη στιγμή, από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι πέραν από έναν φορ, ο προπονητής θέλει στην ομάδα και επιπλέον έναν χαφ με επιτελικές ικανότητες, ικανό στη δημιουργία και στην εκτέλεση.

Δεν είναι απολύτως απαραίτητο, θα ήταν όμως θετικό για εκείνον να συμβεί, ώστε να έχει μια επιπλέον λύση σε χώρους που στα πρώτα ματς, παρατηρήθηκε έλλειμμα. Γι' αυτό και ο Πάολο Φερνάντες του Βόλου, παρόλο που στην ομάδα του Αχιλλέα Μπέου αγωνίζεται (και) ως δεξιός εξτρέμ, είναι μια περίπτωση που εξακολουθεί να απασχολεί την Ένωση.

Ο 24χρονος Ισπανός είναι ποδοσφαιριστής που έχει τα στοιχεία τα οποία αναζητά ο Αργεντινός κόουτς, μαζί και την ικανότητα να αγωνίζεται εξίσου καλά σε περισσότερες από μία θέσεις. Του αρέσει πολύ να παίζει κεντρικά, στον άξονα, παρόλο που στον Βόλο έχει κάνει ματς τόσο ως επιτελικός μέσος, όσο και στις δύο πτέρυγες. Ενδιαφέρει την ΑΕΚ και δεν αποκλείεται να υπάρξει μεταγραφική εξέλιξη.

Μια τέτοια προσθήκη, πάντως, ίσως και να σχετίζεται με το πώς ο Πέτρος Μάνταλος παρουσιάζεται στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας. Η αλήθεια είναι ότι ο πρώην αρχηγός της ΑΕΚ δεν έχει τραβήξει και λίγα τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, το γεγονός ότι άφησε το περιβραχιόνιο και απέφυγε να είναι έστω στην πεντάδα των αρχηγών, λέει από μόνο του πολλά και για τη ψυχολογία του μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι με αποκορύφωμα το τελευταίο ματς της σεζόν.

Φαίνεται ότι είναι δύσκολη κατάσταση για εκείνον και συζητείται η άποψη ότι μπορεί ψυχολογικά να βρεθεί από το ζενίθ στο ναδίρ εν ριπή οφθαλμού, ακόμα και μέσα στο ίδιο το παιχνίδι, καθώς είναι πολύ εύθραυστος πλέον.

Δύσκολα σβήνουν όσα συνέβησαν και ακόμα πιο δύσκολα ξεπερνιέται η πίεση που νιώθει μέσα στα ματς, όταν τα πράγματα δεν του πηγαίνουν καλά. Φάνηκε αγχωμένος κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στον Βόλο, δεν του έβγαινε τίποτα και όσο η ώρα περνούσε, τόσο εκείνος έβγαινε εκτός παιχνιδιού. Σαν να υπάρχει πάντοτε στο μυαλό του ότι μπορεί να αναδειχθεί ως ο βασικός υπαίτιος, αν τα πράγματα δεν κυλήσουν καλά.

Ο Αλμέιδα, ένας προπονητής που αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τη ψυχοσύνθεση του καθενός, διαπίστωσε ότι όσο ο χρόνος κυλούσε, ειδικά μετά το γκολ του Βόλου, τόσο ο Μάνταλος χανόταν από το ματς και δεν είχε ισορροπία στο παιχνίδι του.

Αυτός ίσως να ήταν και ο βασικός λόγος που τον έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα κι όχι τόσο επειδή δεν απέδιδε αυτά που περίμενε από εκείνον.

Υπήρχε χρόνος για να μπει ξανά στο ματς, όμως έμοιαζε σαν μη μπορούσε να σηκώσει το βάρος της ψυχολογικής πίεσης, με την ομάδα πίσω στο σκορ. Κι αυτό, αναμφίβολα, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα για τη συνέχεια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ