ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Η επιθυμία του ίδιου του Κικάνοβιτς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μεταγραφή του στην Ένωση

ΑΕΚ μεταγραφές: Η επιθυμία του ίδιου του Κικάνοβιτς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη μεταγραφή του στην Ένωση
PRINTSCREEN / YOUTUBE

Το SPORT24 έχει το ρεπορτάζ και ρίχνει άπλετο φως στην ανοιχτή υπόθεση απόκτησης του Μπέντζαμιν Κικάνοβιτςα πό την ΑΕΚ.

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Αμερικανός, βοσνιακής καταγωγής, μεσοεπιθετικός Μπέντζαμιν Κικάνοβιτς αποτελούσε στόχο του Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ. Ωστόσο τότε οι συνθήκες δεν ευδοκίμησαν για την απόκτησή του.

Πλέον όμως η Ένωση προσπαθεί ακόμα περισσότερο για να τον φέρει στην Αθήνα και δεν θα βρει σθεναρό εμπόδιο από τους Σαν Χοσέ Ερθκουέικς, εφόσον ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η προοπτική της Ελλαδας.

Αυτό που το SPORT24 γνωρίζει, από το ρεπορτάζ που καθημερινά κάνει ψάχνοντας αυτή την ιστορία, είναι ότι προς την πλευρά των Αμερικανών έχει κατατεθεί από τη ΑΕΚ επίσημη πρόταση για την αγορά του παίκτη η οποία μάλιστα έχει διπλό χαρακτήρα: είτε ολική απόκτηση των δικαιωμάτων του με ένα μεγαλύτερο ποσό είτε παραχώρηση σημαντικού μεριδίου μεταπώλησης στην πλευρά της ομάδας από το MLS, σε περίπτωση που εκείνη επιθυμεί να έχει όφελος από μελλοντικά έσοδα.

Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και η πιθανότητα της συνιδιοκτησίας.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για τον σύλλογο των ΗΠΑ είναι πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσει με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ποια είναι η δική του επιθυμία. Σε αυτό το πρωτάθλημα και γενικά σε αυτή τη χώρα, έχουν τη νοοτροπία να δίνουν μεγάλη σημασία και βάση στα θέλω των αθλητών ώστε εφόσον συνεχίσουν τη συνεργασία μαζί τους, να είναι σίγουροι ότι αυτοί είναι ταγμένοι με το συγκεκριμένο project και δεν έχουν το μυαλό τους αλλού.

Άλλωστε έχουν το δικαίωμα βάσει των σχετικών κανονισμών του πρωταθλήματος, για την μονομερή επέκταση της συνεργασίας τους με τον 22χρονο ακραίο επιθετικό για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, δίχως αυτή η διαδικασία να προσβάλλεται.

Αν όμως ο ίδιος ο Κικάνοβιτς ξεκαθαρίσει ότι τον ενδιαφέρει η προοπτική της ΑΕΚ περισσότερο, για την οποία ασφαλώς είναι ήδη ενήμερος και πολυεπίπεδα ενημερωμένος, τότε τα πράγματα αλλάζουν και οι Αμερικάνοι θα μπουν πιο ζεστά στη διαπραγμάτευση για την παραχώρησή του. Κάτι που σύμφωνα με άλλες πηγές, δεν αποκλείεται να συμβαίνει ήδη.

Προφανώς και ο άνθρωπος κλειδί σε αυτή την υπόθεση είναι ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα, καθώς είναι εκείνος με τον οποίον ο ποδοσφαιριστής έχει συνεργαστεί και ξέρει πολύ καλά για ποιο ρόλο τον προορίζει, αλλά μαζί και πόσο πολύ τον εκτιμά. Είναι ευκαιρία για εκείνον να βγει στην Ευρώπη και ξέρει ότι στην πρώτη απόπειρά του θα είναι τεράστιο όφελος για τον ίδιο να συνεργαστεί με έναν προπονητή που τον ξέρει καλά και τον θέλει πολύ.

Κοντολογίς, αν ο ίδιος ο Κικάνοβιτς θέσει θέμα αποχώρησης από το Σαν Χοσέ, εξηγώντας στην ομάδα όπου ανήκει ότι ήρθε η ώρα για να κάνει το επόμενο βήμα, τότε ο δρόμος της μεταγραφής θα ανοίξει διάπλατα. Οι Αμερικανοί δεν καίγονται να τον δώσουν αλλά από την άλλη θα ακούσουν το αίτημά του και θα το κάνουν αποδεκτό.

Όχι βέβαια αν δεν συμφωνηθεί με την ΑΕΚ η κατάλληλη τιμή πώλησης του, καθώς σε τέτοια πράγματα δεν χαρίζονται και θα κοιτάξουν να αποκομίσουν το μεγαλύτερο δυνατό όφελος.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ