ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Η επιμονή του Αλμέιδα για δύο στόπερ που θα οδηγούν την μπάλα και ο λόγος που έκοψε τον Φάλι

Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα στην προπόνηση της ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ αναχωρεί σήμερα για την Ολλανδία δίχως να έχει αποκτήσει τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που θέλει και δεδομένα ρολό σε αυτή την κωλυσιεργία έχουν παίξει και οι υψηλές απαιτήσεις του Ματίας Αλμέιδα.

Αν και η ομάδα από την Τρίτη (12/7) θα βρίσκεται στην Ολλανδία δίχως έστω έναν εκ των δύο στόπερ που θα προορίζονται για βασικοί, ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, δεν κάνει εκπτώσεις στις αγωνιστικές απαιτήσεις του.

Η Ένωση έφτασε μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο πολύ κοντά στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού της Κάντιθ, Φάλι, θέμα το οποίο αποκάλυψε το SPORT24. Ωστόσο ήταν ο προπονητής αυτός που εν τέλει "έκοψε" τη μεταγραφή.

Αν και σύσσωμο το μεταγραφικό επιτελείο -αποτελούμενο πλέον από τρεις διευθυντές, καθώς στο ρόλο του εκτελεστικού, δίπλα στον τεχνικό Ράντεκ Κουχάρσκι και στον αθλητικό Μπρούνο Άλβες, δραστηριοποιείται πλέον ο Παναγιώτης Κονέ- πίστευε ότι η επιλογή του Ισπανού κεντρικού αμυντικού είναι ιδανική, ο Αλμέιδα εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Ενώ λοιπόν, εν αντιθέσει με όσα στην Ισπανία υποστηρίζουν, είχε βρεθεί και η χρυσή τομή στο οικονομικό (οι πληροφορίες του SPORT24 κάνουν λόγο για αγορά 500 χιλιάδων ευρώ) με την Κάντιθ, ο προπονητής δεν πείστηκε ότι ο Φάλι είναι στον απόλυτο βαθμό αυτό που θέλει.

Εκτίμησε συγκεκριμένα προσόντα στον 28χρονο στόπερ, όπως η ένταση, ο δυναμισμός και η ικανότητα στην προσωπική άμυνα, είδε όμως και μειονεκτήματα στη μεταφορά της μπάλας και γενικότερα στη μεταβίβαση. Αυτό ήταν και το κομβικό σημείο για να πει όχι στη μεταγραφή.

Είναι αλήθεια ότι ο Αλμέιδα ψάχνει κάτι πολύ δύσκολο. Θέλει και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που θα έρθουν για να είναι βασικοί, να οδηγούν σωστά την μπάλα και να συμμετέχουν στο build-up από την άμυνα.

Συνήθως αυτός είναι ένας, όπως για παράδειγμα την περίοδο που η ΑΕΚ είχε στην ενδεκάδα της τον Τσιγκρίνσκι και δίπλα του κάποιον άλλον, περισσότερο δυναμικό, αλτικό και αθλητικό. Ο Αργεντινός όμως θέλει και οι δύο στόπερ, εκτός από καλοί αθλητές να είναι και ικανοί με την μπάλα στα πόδια. Για να βρεις λοιπόν, δύο τέτοιους παίκτες πρέπει και να πληρώσεις ακριβά.

Η ιστορία έχει δείξει ότι όταν η ΑΕΚ πείθεται για κάποιους ποδοσφαιριστές τολμά να δώσει και μεγάλα ποσά. Δεν θα έχει πρόβλημα λοιπόν, από όσα μαθαίνουμε μέσω του ρεπορτάζ να δαπανήσει έως και 2 εκατ. ευρώ για την αγορά κεντρικού αμυντικού, αρκεί να έχει πειστεί ο προπονητής, αλλά και το αρμόδιο επιτελείο ότι θα πρόκειται για μία επένδυση με ελάχιστο ποσοστό ρίσκου.

Ο χρόνος βέβαια πιέζει και η ΑΕΚ έχει ανάγκη από δύο στόπερ άμεσα, όμως αυτό δεν φαίνεται να αγχώνει ιδιαίτερα τον ίδιο τον Αλμέιδα, ο οποίος είπε στους ανθρώπους της ομάδας ότι δεν θα γίνει η παραμικρή μεταγραφική κίνηση για την οποία δεν θα είναι 100% σίγουρος, ειδικότερα δε για την άμυνα όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ