ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Ένας Τσούμπερ για τη δεξιά πτέρυγα και το προφίλ του δεύτερου Λιβάγια

Ο Στίβεν Τσούμπερ
Ο Στίβεν Τσούμπερ EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή για τη δεξιά τη πτέρυγα που θα κάνει τη δουλειά του Τσούμπερ στα αριστερά και μαζί έναν επιθετικό στα κυβικά και χαρακτηριστικά του Λιβάγια.

Από τον τρόπο με τον οποίο ο Ματίας Αλμέιδα διαχειρίζεται το ρόστερ της ΑΕΚ, προκύπτει ξεκάθαρα ποιος είναι ο μεγαλύτερος προβληματισμός του. Έχοντας -σε αυτή τη φάση της σεζόν τουλάχιστον- κατασταλάξει σε άμυνα τριών κεντρικών αμυντικών, ψάχνει εκ των έσω τον ποδοσφαιριστή που θα καλύψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δεξιά πτέρυγα.

Ο Λάζαρος Ρότα δεν κέρδισε το στοίχημα της προετοιμασίας, για τον Λιβάι Γκαρσία αρκούσε ένα φιλικό ώστε ο προπονητής να μην το τολμήσει ξανά. Εκείνος ο οποίος -τακτικά- τον άφησε περισσότερο ικανοποιημένο ήταν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, όμως ο Σέρβος δεν ήταν διαθέσιμος για τον αγώνα της πρεμιέρας με τη Λαμία. Έτσι το ρόλο ανέλαβε ο Νόρντιν Άμραμπατ, δίχως ωστόσο να τα φέρνει βόλτα.

Ουδείς εκ των προαναφερθέντων μπορεί να τον υπηρετήσει τόσο καλά και ισορροπημένα, όσο το κάνει ο Στίβεν Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά. Δεν είναι και η δουλειά τους άλλωστε... Ειδικά για τον Γκατσίνοβιτς που έχει δείξει έως σήμερα τον καλύτερο βαθμό προσαρμοστικότητας, θα αποτελεί ποδοσφαιρική θυσία η χρησιμοποίησή του σε τέτοιο ρόλο, από τη στιγμή που όλοι ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει σε θέσεις του κεντρικού άξονα.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του παίκτη που θα κάνει παρόμοια δουλειά -αν όχι και καλύτερη- από αυτή του Τσούμπερ, όμως δεν είναι εύκολο να βρεθεί στην ελεύθερη αγορά, τώρα, τέτοιος παίκτης, που να έχει γνώση δηλαδή στο πως να ανταποκρίνεται ως μπακ-χαφ σε διάταξη με τρεις στόπερ και συνάμα να μη δεσμεύεται με συμβόλαιο. Το πιο πιθανό είναι να απαιτηθεί αγορά, άλλωστε υπάρχει ξεκάθαρη ανάγκη για ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν θα είναι ανενεργός, ώστε να μπει όσο πιο γρήγορα γίνεται στην ενδεκάδα.

Ο δεύτερος φορ και η επάρκεια στους στόπερ

Διεργασίες γίνονται και για τον επιπλέον επιθετικό που πρέπει να αποκτηθεί. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την απόκτηση ενός φορ περιοχής, στο στυλ (για παράδειγμα) του Τόμας Φαν Βέερτ του Βόλου, όμως αυτό έχει μάλλον εγκαταλειφθεί. Συνέβη διότι στην πορεία ο Αλμέιδα συμπέρανε πως χρειάζεται περισσότερο έναν κινητικό επιθετικό, με δυνατότητα να παίζει και πίσω από τον Αραούχο, όπως δηλαδή χρησιμοποιείται ο Μάνταλος. Ένας παίκτης σαν τον Μάρκο Λιβάγια, για να μιλήσουμε κι εδώ πιο συγκεκριμένα. Δύσκολο...

Η αλήθεια είναι ότι χρόνος υπάρχει ακόμα, 22 ημέρες με τη σημερινή, έως το τέλος των μεταγραφών. Το πιο πιθανό είναι ότι η ΑΕΚ θα πορευτεί ως έχει, τουλάχιστον στα επόμενα δύο εντός έδρας ματς της Ριζούπολης (με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα), με την ελπίδα να έχουν γίνει τουλάχιστον δύο μεταγραφές πριν από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις με Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό, που προηγούνται της διακοπής του πρωταθλήματος.

Για την προσθήκη επιπλέον ενός στόπερ, αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ιδιαίτερη πρεμούρα. Ο Αλμέιδα δεν έχει ζητήσει ακόμα έναν μετά την απόκτηση του Καμερουνέζου Μουκουντί, αλλά δεν αποκλείεται να το πράξει κιόλας. Δίνει σε αυτή τη φάση χρόνο στους Τζαβέλλα και Χατζισαφί, έχει ως 'μπακ-απ' τον Μήτογλου και κάνει διαπιστώσεις που ίσως όμως να τον οδηγήσουν σε αποφάσεις με ορίζοντα τον Γενάρη. Το θέμα πάντως δεν έχει κλείσει οριστικά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ