ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Αυτός είναι ο τρόπος που Ένωση και Πάλμα θα μπορούσαν να έρθουν πιο κοντά

Ο Λουίς Πάλμα
Ο Λουίς Πάλμα EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουίς Πάλμα αρέσει στους μεγάλους του εγχώριου ποδοσφαίρου, το ίδιο και στην ΑΕΚ. Όμως για να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος με τον Άρη, θα πρέπει να γίνουν αρκετά και σε σαφώς πιο χαμηλή οικονομική βάση.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα ξεχώρισαν τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ο μεσοεπιθετικός του Άρη, Λουίς Πάλμα, με 13 γκολ και 5 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Παίκτης οποίος δεν πέρασε απαρατήρητος από τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και δεδομένα αρέσει επίσης στην ΑΕΚ.

Σε μία διερευνητική επαφή που είχε γίνει προ εβδομάδων, διαπιστώθηκε ότι οι απαιτήσεις της ομάδας στην οποία ανήκει είναι πάρα πολύ υψηλές, όχι μόνο για την Ένωση αλλά για οποιαδήποτε Ελληνική ομάδα. Η υπέρβαση για παράδειγμα που έκανε ο Παναθηναϊκός τον περασμένο Ιανουάριο πληρώνοντας 3 εκατομμύρια ευρώ στον Άρη για να αποκτήσει τον Ντάνιελ Μαντσίνι, αναγνωρίστηκε ως μία πολύ δαπανηρή κίνηση που σπάνια συμβαίνει στην εγχώρια λίγκα. Αναλογιστείτε ότι εδώ μιλάμε για 5 εκατομμύρια ευρώ!

Αυτό είναι το ποσό το οποίο ο μεγαλομέτοχος της ομάδας από τη Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καρυπίδης, αξιώνει για να παραχωρήσει τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό από την Ονδούρα. Ασφαλώς και ο ίδιος αναγνωρίζει ότι αυτά τα χρήματα δεν γίνεται να δοθούν από ελληνικό σύλλογο, οπότε σε όσους τον έχουν πλησιάσει, αυτό που λέει είναι ότι ο Άρης προσδοκά σε μία τέτοια προσφορά από το εξωτερικό.

Έχουν υπάρξει κάμποσα ρεπορτάζ που παρουσιάζουν η Ρέιντζερς αλλά και άλλες ομάδες διατεθειμένες να μπουν σε αυτή τη διαδικασία ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει σήμερα προκύψει. Χθες, για παράδειγμα, υπήρξε δημοσίευμα στη Σκωτία που τον παρομοίαζε με τον σπουδαίο Πάουλο Ντιμπάλα της Ρόμα!

Η μοναδική περίπτωση για Ελλάδα και ΑΕΚ

Για να γίνει εφικτή η απόκτηση του 23χρονου Πάλμα από την ΑΕΚ η άλλη ελληνική ομάδα, θα πρέπει ο Άρης να χαμηλώσει σημαντικά τις απαιτήσεις του. Ωστόσο η Ένωση έχει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε αυτή την υπόθεση κι αυτό σχετίζεται με την επιθυμία των Θεσσαλονικιών να κάνουν δικό τους τον Ολλανδό επιθετικό Τομ Φαν Βερτ, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Ένωση για επιπλέον μία σεζόν.

Απόφαση για τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος δεν έχει παρθεί ακόμα από τον Ματίας Αλμέιδα, ωστόσο εντός των κιτρινόμαυρων τειχών υπάρχει σκέψη της παραχώρησης του, ειδικά αν σε αυτή την περίπτωση μπορεί να βοηθηθεί το deal για τον Πάλμα, σαφώς σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από αυτά τα χρήματα που ο Άρης αξιώνει και ουδείς μπορεί να πει με σιγουριά αν θα βρει ή όχι στο εξωτερικό.

Χρόνος υπάρχει μπροστά κι αυτός ίσως οδηγήσει τον Άρη στην απόφαση να χαμηλώσει τις απαιτήσεις του, πιο μετά μέσα στο καλοκαίρι Άλλωστε και ο ίδιος ο Πάλμα με πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι ένα βήμα παραπάνω για εκείνον είναι κάτι που και το θέλει και το περιμένει, αν όχι φέτος τότε ίσως την επόμενη σεζόν.

Είναι πάντως μία περίπτωση που μπορεί τις επόμενες εβδομάδες να παρουσιάσει εξέλιξη εφόσον ασφαλώς ο προπονητής της ΑΕΚ έχει ανάψει το πράσινο φως για να γίνουν οι προσπάθειες ώστε ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα. Προς το παρόν, όλα είναι υπό σκέψη και σε μια βάση φιλολογική.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ