ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Ανατροπή και προφορική συμφωνία με Ντινάμο για Λιούμπισιτς

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς
Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς MIGUEL MEDINA/AFP

Παίκτης της ΑΕΚ θα πρέπει να θεωρείται ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, καθώς η Ένωση έφτασε σε προφορική συμφωνία με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του Κροάτη ποδοσφαιριστή.

Τρελό βράδυ για την ΑΕΚ στην υπόθεση Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Εκεί που η υπόθεση έμοιαζε να οδηγείται σε ναυάγιο, έγινε ανατροπή με την Ένωση να ανακοινώνει ότι ήρθε σε προφορική συμφωνία για την απόκτηση του 24 χρόνου χαφ.

Το Δ.Σ. της Ντινάμο είχε πει "όχι" στην μεταγραφή, παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις των Κροατών. Ωστόσο βασικό ρόλο στο να πειστεί εν τέλει το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας απ' το Ζάγκρεμπ, έπαιξε η σφοδρή επιθυμία του παίκτη να έρθει στην Ελλάδα και να ενταχθεί στην Ένωση και η πίεσή του προς αυτή την κατεύθυνση.

Η μεταγραφή του Λιούμπισιτς αναμένεται την Τετάρτη (31/1) να μπει στην τελική της ευθεία, με τις ανταλλαγές των εγγράφων και την υπογραφή συμβολαίων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κόστος αυτής ανέρχεται στα 4 εκατομμύρια ευρώ ενώ ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με την ΑΕΚ.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League
Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League EUROKINISSI SPORTS

Ο Λιούμπισιτς φέτος έχει αγωνιστεί 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχοντας απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Κατά κύριο λόγο αγωνίζεται ως μέσος, επομένως αν αποκτηθεί θα προσφέρει μία έξτρα λύση στους χαφ για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είδε πρόσφατα να τραυματίζεται σοβαρά Νταμιάν Σιμάνσκι.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι τη φετινή σεζόν ο Λιούμπισιτς έχει παίξει σε πολλά ματς και ως αριστερός μπακ (14), που δεν είναι η αγαπημένη του θέση, με αυτόν να είναι ο κύριος λόγος για τον οποίον οι σχέσεις του με την ομάδα έχουν παγώσει και επιθυμεί ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του.

Στα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Ντίναμο είχε αγωνιστεί βασικός και δεν έχασε λεπτό, μάλιστα σκόραρε στην OPAP Arena το 2-0. Όμως ήταν αυτός που έκανε το χέρι και η Ένωση κέρδισε στο φινάλε το πέναλτι, με το οποίο ο Ντομαγκόι Βίντα έδωσε την πρόκριση στον Δικέφαλο μετά το "ριμπάουντ" στη χαμένη εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία.

Εκείνα τα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα λόγω της δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, από επέλαση Κροατών χούλιγκαν, όμως ο Λιούμπισιτς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει κανένα θέμα να έρθει στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν οι Κροάτες.

Στο παρελθόν ο Λιούμπισιτς αγωνιζόταν στην Αυστρία πριν μεταπηδήσει στο Ζάγκρεμπ. Με τη Ραπίντ Βιέννης έπαιξε συνολικά 40 φορές έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 πωλήθηκε στην Ντινάμο έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στο ίδιο ύψος ανέρχεται και σήμερα η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ