ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με νέα διάταξη και Γκατσίνοβιτς στον άξονα οι σκέψεις του Αλμέιδα κόντρα στον Παναιτωλικό

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ματίας Αλμέιδα θα προχωρήσει σε αλλαγή διάταξης στο ματς με τον Παναιτωλικό (17/09, 20:00, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ Γκατσίνοβιτς αναμένεται να παίξει για πρώτη φορά στον άξονα σε επίσημο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για την ίδια. Δίνει το τελευταίο της παιχνίδι πριν από την επιστροφή της στην OPAP Arena (17/09, 20:00, COSMOTE Sport 2 και Live SPORT24) και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται το ενδεχόμενο απώλειας νέων βαθμών, μετά και τις δύο ήττες που υπέστη από Βόλο και Παναθηναϊκό.

Άπαντες στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο είναι προσηλωμένοι στην επίτευξη της νίκης, προκειμένου να μπορέσει η Ένωση να πάει στο διάλειμμα των εθνικών ομάδων όσο πιο "αναίμακτα" γίνεται και να στραφεί ο κιτρινόμαυρος οργανισμός στις τελευταίες πινελιές που πρέπει να γίνουν στο νέο της σπίτι πριν από τον αγώνα με τον Ιωνικό.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο Ματίας Αλμέιδα δεν υπολογίζει για ένα ακόμα παιχνίδι στον Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος λόγω θλάσης έχασε και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ εκτός αποστολής βρίσκεται και ο Γιόνσον λόγω τραυματισμού. Αντίθετα, κανονικά στην αποστολή βρίσκεται και ο Αραούχο, παρότι υπέστη κάκωση και είχε χάσει δύο προπονήσεις.

Εκτός φυσικά έμεινε και το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ένωσης (πλην του Πάολο Φερνάντες), ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, ο οποίος δεν είναι ακόμα 100% έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα, όπως φυσικά και ο Μαχαίρας, ενώ στην αποστολή βρίσκεται ο Μουστακόπουλος.

Δεν αλλάζει η τετράδα στην άμυνα

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν αλλάζει την τετράδα στην άμυνα, ωστόσο δεν αποκλείεται να αλλάξει ο σχηματισμός από τη μέση και μπροστά, καθώς δοκιμάστηκε αρκετά το 4-3-3 (το οποίο βέβαια είναι μια παραλλαγή του 4-2-3-1 που χρησιμοποιήθηκε στο ντέρμπι).

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Η τετράδα στην άμυνα θα είναι ίδια με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή με τους Ρότα (δεξιά), Βίντα, Τζαβέλλα (κέντρο) και τον Χατζισαφί (αριστερά). Στον άξονα θα έρθει ο Γκατσίνοβιτς μετά την απουσία του Γιόνσον και θα παίξει στο πλάι του Σιμάνσκι, ενώ μπροστά τους θα είναι ο Πινέδα.

Στα άκρα ο Ελίασον αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά βασικός, πιθανότατα στα αριστερά, ενώ δεξιά οι Άμραμπατ και Λιβάι Γκαρσία διεκδικούν θέση βασικού, με τον Αραούχο να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Φυσικά δεν αποκλείεται να γίνει κάποια έκπληξη στην ενδεκάδα, όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Μάνταλου ως βασικού ή η επιλογή άλλου σχήματος.

Για τον Λιβάι Γκαρσία να σημειωθεί ότι αν παίξει εκεί θα είναι η πρώτη φορά επί Αλμέιδα που θα παίζει στα άκρα, καθώς ο Αργεντινός κόουτς τον υπολογίζει ως σέντερ φορ.

Ο ίδιος πάντως δεν δείχνει να προβληματίζεται καθόλου με αυτό καθώς σε δηλώσεις του στην COSMOTE TV ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα: "Νιώθω άνετα. Ο προπονητής με έχει συμβουλέψει σχετικά με το τι περιμένει από εμένα, για το τι θέλει από εμένα. Ειλικρινά, νιώθω άνετα. Όπου παίζω και όποτε παίζω θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό, θα δίνω το 100%".

Αναλυτικά η αποστολή της ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Αραούχο, Ελίασον.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ