THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Λειψία και Λάτσιο θα δουν από κοντά τον Λιβάι Γκαρσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η αποδοτικότητα της μετάθεσης του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ υπογραμμίζεται και από τα βλέμματα που προσελκύει ο 25χρονος άσος. Ενδεικτικά ότι scouts Λειψίας και Λάτσιο θα βρίσκονται για χάρη του στην OPAP Arena στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Δεν αποτελεί πλέον είδηση το scouting που γίνεται επιστάμενα και συνεχώς από το κορυφαίο μάλιστα ευρωπαϊκό επίπεδο για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός όμως αποκτά σιγά σιγά παρέα στη λίστα των όσων ποδοσφαιριστών διεθνώς παρακολουθούνται από τη Super League.

Στο κυριακάτικο ντέρμπι της OPAP Arena, με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ δεν θα είναι ο μόνος που θα φέρει κόσμο στις εξέδρες, μιας και scouts έρχονται για χάρη και του Λιβάι Γκαρσία.

Η μετατόπιση του – κατόπιν απόφασης του Ματίας Αλμέιδα - σε ρόλο φουνταριστού δεν είναι αποδοτική μόνο για την Ένωση, με τον 25χρονο επιθετικό να είναι πρώτος της σκόρερ έχοντας πετύχει πέντε γκολ στο πρωτάθλημα, αλλά προφανώς και για τον ίδιο, ο οποίος φέτος, παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης πραγματοποιεί το παραγωγικότερο ξεκίνημα σεζόν στην καριέρα του.

Και αναμενόμενα προκαλεί βλέμματα και προσοχή. Όχι πως είναι η πρώτη φορά, μιας και το περυσινό καλοκαίρι η Βόλφσμπουργκ είχε καταθέσει πρόταση 7 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του, χωρίς όμως να γίνει δεκτή από την ΑΕΚ.

Πλέον όμως το πλαίσιο είναι διαφορετικό, μιας και πλέον παρακολουθείται ως επιθετικός που δραστηριοποιείται στο "κουτί" και όχι στα άκρα.

Ως τέτοιον, λοιπόν, έρχονται να τον δουν απόγευμα Κυριακής στη Νέα Φιλαδέλφεια απεσταλμένοι της Λειψίας και της Λάτσιο.

Δεν θα είναι οι μόνοι – η Μπενφίκα τον έχει λοκάρει σταθερά από πέρυσι, όπως άλλωστε και τον Κουλιεράκη, για τον οποίο επίσης προφανώς οι εν λόγω παρουσίες αποτελούν ευκαιρία να διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερόμενων του – είναι όμως από τους πρώτους που τσεκάροντάς τον ως επιθετικό υπογραμμίζουν ακόμη περισσότερο τη δυναμική που ξεκάθαρα αναπτύσσει ο Γκαρσία στον νέο του ρόλο στην ΑΕΚ.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΛΕΙΨΙΑ ΛΑΤΣΙΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE OPAP ARENA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ