ΑΕΚ

ΑΕΚ και Ολιβέιρα βολεύονται με αυτό που έχουν σήμερα

Ο Νέλσον Ολιβέιρα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα EUROKINISSI SPORTS

Η υπόθεση του Νέλσον Ολιβέιρα είναι διαφορετική από αυτή του Μάρκο Λιβάγια και το SPORT24 εξηγεί γιατί η παρούσα, μετέωρη κατάσταση, εξυπηρετεί τόσο τον ίδιο όσο και την ΑΕΚ.

Η δημοσίως ομολογημένη επιθυμία του Μανόλο Χιμένεθ για την παραμονή του Νέλσον Ολιβέιρα στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι, ίσως και να αλλάξει τα δεδομένα στην περίπτωση του Πορτογάλου επιθετικού. Αρκεί βέβαια να παραμείνει και ο Ισπανός τεχνικός στον πάγκο της Ένωσης, ώστε να συνεχιστεί η θετική σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως άπαντες διαπιστώνουμε, η διοίκηση της ομάδας αντιμετωπίζει διαφορετικά την υπόθεση του Πορτογάλου σε σχέση με εκείνη του Κροάτη Μάρκο Λιβάγια τον οποίο έθεσε εκτός ομάδας από τη στιγμή που αρνήθηκε την τελική πρόταση που κατατέθηκε για συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών, ασχέτως με το ότι έχει γίνει επαναπροσέγγιση και το θέμα παραμένει ανοιχτό.

ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

Η περίπτωση του Ολιβέιρα αντιμετωπίζεται διαφορετικά διότι οι δύο πλευρές δεν έχουν μιλήσει ακόμα ξεκάθαρα για το οικονομικό σκέλος μιας ενδεχόμενης νέας συμφωνίας παρά αφήνουν το χρόνο να δουλέψει υπέρ τους. Πως μπορεί να συμβαίνει αυτό ώστε και οι δύο στην παρούσα φάση να είναι χαρούμενοι με αυτό που έχουν, παρά το γεγονός ότι η μελλοντική συνεργασία τους βρίσκεται στον αέρα; Κι όμως, βολεύει και τους δύο!

Ο ποδοσφαιριστής προσπαθεί να βρει τον εαυτό του, αλήθεια είναι ότι παρουσιάζει βελτίωση στα τελευταία ματς καθώς νιώθει περισσότερη αυτοπεποίθηση με τον Χιμένεθ στον πάγκο, αισθανόμενος ότι ο προπονητής τον έχει επαναφέρει στην ίδια αφετηρία με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ο Πορτογάλος θα διαπιστώσει τι θα υπάρχει για εκείνον στην αγορά το ερχόμενο καλοκαίρι, ώστε να κατασταλάξει και στα πόσα χρήματα μπορεί να αξιώσει.

Από την πλευρά της η ΑΕΚ, κερδίζει τον χρόνο για να διαπιστώσει αν ο Ολιβέιρα μπορεί να επιστρέψει στην κατάσταση που ήταν την περασμένη σεζόν για να μπει πιο ενεργά σε συζήτηση με εκείνον. Είναι λοιπόν μία ανοιχτή υπόθεση με τον Μανόλο Χιμένεθ να τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της παραμονής του καθώς θεωρεί ότι είναι ένας πάρα πολύ ποιοτικός επιθετικός ο οποίος απλά έχει μεγάλη γκίνια και κακοδαιμονία.

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ ΓΙΑ ΟΛΙΒΕΪΡΑ

Δεν θα ήταν ψέμα το να ισχυριστεί κανείς ότι στο μυαλό του Χιμένεθ ο βασικός φορ της ομάδας θα έπρεπε να είναι ο Ολιβέιρα και όχι ο Ανσαριφάρντ, παρά το γεγονός ότι ο δεύτερος έχει πετύχει περισσότερα γκολ φέτος και δείχνει να βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Αν όμως συνέβαινε το ανάποδο, τότε ο Χιμένεθ θα πήγαινε σε ακόμα περισσότερα παιχνίδια με τον Ολιβέιρα βασικό γιατί εκτιμά ότι έχει καλύτερα προσόντα και υπηρετεί πιο σωστά το πλάνο πίεσης ψηλά στην άμυνα του αντιπάλου σε σχέση με τον Ιρανό φορ. Δεν θα είναι έκπληξη λοιπόν, τώρα που σκόραρε ξανά (έστω και με πέναλτι), να είναι βασικός κόντρα στην ΑΕΛ την Κυριακή.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι όταν ο Λιβάγια τέθηκε εκτός ομάδας, η ΑΕΚ γνώριζε ότι υπάρχουν επαρκείς λύσεις για τα άκρα της επίθεσης, όπου άλλωστε τον χρησιμοποιούσε (και έτσι θα συνέχιζε, καλώς ή κακώς) ο Χιμένεθ. Ενώ αν ο Ολιβέιρα τεθεί στο περιθώριο, η Ένωση θα έχει ως μοναδικό έμπειρο φορ τον Ανσαριφάρντ και πίσω του τον νεαρό Μιχάλη Κοσίδη που μόλις προήχθη στην πρώτη, από τη δεύτερη ομάδα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ