ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η συζήτηση του Αλμέιδα με τον Μάνταλο και η αρχή μιας δεύτερης καριέρας

Ο Πέτρος Μάνταλος στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέλεζ για το Europa Conference League
Ο Πέτρος Μάνταλος στο ματς της ΑΕΚ με τη Βέλεζ EUROKINISSI

Ο Πέτρος Μάνταλος παραμένει στην ΑΕΚ και ο Ματίας Αλμέιδα καλείται να τον οδηγήσει στην αρχή μιας δεύτερης καριέρας.

Το θέμα του Πέτρου Μάνταλου έσβησε σχετικά γρήγορα. Το άνοιξε ο ίδιος με μια αινιγματική τοποθέτηση γύρω από το μέλλον του η οποία δημιούργησε σε όλους την εντύπωση ότι είναι αποφασισμένος να φύγει από την ΑΕΚ. Τελικά δεν ακούσαμε τίποτα από τον ίδιο, όπως είχε πει ότι θα κάνει, ενώ ξέρουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ουσιαστικά τελείωσε το θέμα εν τη γενέσει του.

Σημασία έχει το μετά. Δηλαδή η διαχείριση του αρχηγού της Ένωσης μέσα από τη διαδικασία προσέγγισής του από τον νέο προπονητή. Είτε πείστηκε ο διεθνής μέσος από τον ίδιο με τον Μελισσανίδη, είτε δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά λόγω του συμβολαίου που έχει και της σχέσης με το αφεντικό της ομάδας που εδώ χρόνια τον έχει στηρίξει περισσότερο από κάθε άλλον, σημασία έχει ότι παραμένει στο ρόστερ και πως θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε τα πράγματα να πάνε καλύτερα, όχι χειρότερα. Για τον ίδιο και για την ομάδα.

Συμπερασματικά, η δια ζώσης συζήτηση που είναι δεδομένο ότι θα έχει ο Μάνταλος με τον νέο προπονητή της ομάδας Ματίας Αλμέιδα, στο πλαίσιο των επαφών που ο ίδιος έχει προαναγγείλει ότι θα κάνει από σήμερα κιόλας -πρώτη ημέρα της δουλειάς του στην ΑΕΚ- με όλους τους ποδοσφαιριστές, θα αποτελέσει το κλειδί αυτής της ιστορίας. Ο πιεσμένος ψυχολογικά και πνευματικά τα τελευταία χρόνια Μάνταλος, χρειάζεται ένα πιο επιδραστικό στήριγμα στην καθημερινότητά του. Το ότι είναι μαζί του ο πρόεδρος συνιστά σημαντική προϋπόθεση για εκείνον, όμως για να ξαναβρεί τη χαρά του παιχνιδιού μέσα από την ΑΕΚ και να απομακρύνει τις μαύρες σκέψεις, θα πρέπει να διαπιστώσει τη σωστή λειτουργία του μέσα από την καθημερινή τριβή με τον προπονητή και το σχέδιό του.

Με έμφαση στο ποιος πραγματικά είναι και τι μπορεί να δώσει

Ο Αλμέιδα είναι ένας κόουτς ο οποίος δίνει μεγάλη έμφαση στην προσωπική επαφή και θεωρείται πολύ ικανός στο να εντάσσει τους ποδοσφαιριστές στη δική του φιλοσοφία. Έχει τη φήμη του ανθρώπου πού ξέρει να αναζωογονεί καριέρες παικτών και να παίρνει από εκείνους αυτό ακριβώς που χρειάζεται η ομάδα. Αναγνωρίζει και ο ίδιος λοιπόν ότι θα είναι πολύ σπουδαία υπόθεση για εκείνον να φέρει τούμπα όλο αυτό το κλίμα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον ποδοσφαιριστή, βοηθώντας πρώτα τον ίδιο να καθαρίσει το μυαλό του, να αφήσει όλα τα άλλα απέξω και μετά τον κόσμο να τον αποδεχθεί σαν τον παικτη πού ακριβώς είναι (και όχι σαν αυτόν που κάποιοι θα ήθελαν να είναι) μέσα από ένα λειτουργικό ποδοσφαιρικό πλαίσιο στο οποίο ο Μάνταλος θα έχει ρόλο ουσιαστικό. Ρόλο τον οποίο θα μπορεί να φέρει εις πέρας.

Αυτό που θα επιχειρήσει ο Αργεντίνος να πετύχει μέσα από αυτή τη διαδικασία προσέγγισης του 31χρονου διεθνούς μέσου, θα είναι η αποδοχή του από όλους ως ένα πρόσωπο του συνόλου και όχι ως κάποια ηγετική φιγούρα που από χρόνιο εξαναγκασμό επί της ουσίας, έχει χρεωθεί όλα τα δεινά της ομάδας. Θα ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα αν θα έβρισκε τον τρόπο να παίξει ο Μάνταλος σαν μία καινούργια μεταγραφή. Σαν να έφτασε στο σημείο μηδέν μέσα από την επιθυμία αποχώρησης και επανεκκινεί μία δεύτερη καριέρα στην ΑΕΚ.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο, είναι όμως ενδιαφέρον σε ποδοσφαιρικό επίπεδο από τη στιγμή ο παίκτης παραμένει στην ομάδα. Δεν μπορείς να έχεις το Μάνταλο και να παριστάνεις ότι δεν υφίσταται. Στο τέλος της ημέρας ίσως να μην είναι εφικτό, δεδομένα όμως πρόκειται για έναν πιο γοητευτικό ποδοσφαιρικά δρόμο από τη μόνιμη απαξίωση και το ανάθεμα. Όχι μόνο για τον παίκτη αλλά για τους οπαδούς. Ίσως είναι η ώρα να το δουν όλοι αλλιώς, με έμφαση στην πραγματικότητα για το ποιος είναι και τι μπορεί να δώσει...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ