ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η συνταγή του Αλμέιδα στη Λιβαδειά θα έχει μόνο μία αλλαγή

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δοκιμάζεται στην έδρα του Λεβαδειακού (24/10, 18:00, Novasports Prime, LIVE από SPORT24) και θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί της, παραμένοντας στη δεύτερη θέση της Super League και στο -6 από την κορυφή. Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα και πώς σκέφτεται να καλύψει την "τρύπα" στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η ΑΕΚ θέλει να διευρύνει το σερί που έχει χτίσει στα τελευταία παιχνίδια σε Super League και Κύπελλο Ελλάδας αντιμετωπίζοντας τον Λεβαδειακό εκτός έδρας (24/10, 18:00, Novasports Prime, LIVE από SPORT24) για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το εξαιρετικό σερί του Παναθηναϊκού υποχρεώνει την Ένωση να ενδιαφέρεται μόνο για τη νίκη προκειμένου αφενός να παραμείνει στη δεύτερη θέση αφετέρου η διαφορά των έξι βαθμών που τη χωρίζει από την κορυφή να μην αυξηθεί.

Στη Λιβαδειά η ΑΕΚ θα έχει την υποστήριξη των φιλάθλων της. Ο Λεβαδειακός διέθεσε μια θύρα στους φίλους της Ένωσης (500 θέσεων), ωστόσο γέμισε και οι Βοιωτοί άνοιξαν ακόμη μία για να εξυπηρετηθούν οι φιλοξενούμενοι οπαδοί. Όλα αυτά, βέβαια, τη στιγμή που η αστυνομία έχει απαγορεύσει την οργανωμένη μετακίνηση στην πόλη της Βοιωτίας.

Κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας

Στο αγωνιστικό σκέλος, τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς στους γνωστούς τραυματίες (Τσούμπερ, Άμραμπατ, Φαν Βερτ, Μοχαμάντι) προστέθηκε ο Εχσάν Χατζισαφί.

Φυσικά σε σχέση με το παιχνίδι της προηγούμενης αγωνιστικής απέναντι στον Ατρόμητο, ο Αλμέιδα έχει στη διάθεσή του τον Τζαβέλλα αλλά και τον Τζιμπρίλ Σιντιμπέ. Αμφότεροι έπαιξαν βασικοί στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του Αργεντινού τεχνικού έχει να κάνει για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς οι δύο Ιρανοί ακραίοι αμυντικοί αφήνουν το ρόστερ χωρίς καθαρόαιμο αριστερό ακραίο αμυντικό και σύμφωνα με την πιθανότερη εκδοχή σε αυτή τη θέση θα επιστρατευτεί ο Ραντόνια, ο οποίος ούτως ή άλλως κάλυψε το κενό στο παιχνίδ με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Απέναντί της βρίσκει μια ομάδα που έχει ανάγκη από βαθμούς, καθώς είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κυνηγά τον κάθε δυνητικό βαθμό στη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Άλλωστε πριν από δύο αγωνιστικές στο ίδιο γήπεδο ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 και θα μπορούσε να είχε ηττηθεί στο τέλος.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της Ένωσης

Σε ό,τι έχει να κάνει συνολικό με την ενδεκάδα, κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε καλή παρουσία με Άρη και Ατρόμητο.

Στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο θα αποτελούν οι Βίντα και Μουκουντί. Στα δεξιά δεδομένη είναι η θέση του Ρότα, ενώ στα αριστερά επικρατέστερος, όπως αναφέραμε παραπάνω, είναι ο Ραντόνια. Δεν αποκλείεται φυσικά να πάρει φανέλα βασικού στη συγκεκριμένη θέση και ο Σιντιμπέ, που έχει την εμπειρία της θέσης.

Στον άξονα θα παίξουν ο Σιμάνσκι με τον Πινέδα στους γνώριμους ρόλους τους και στα άκρα οι Γκατσίνοβιτς με τον Ελίασον. Ο Σέρβος θα έχει μεγαλύτερη ελευθερία στις κινήσεις του.

Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκονται ο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία. Ο Αργεντινός πρόκειται να κινείται πιο πίσω σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο.

Κατανοητό γίνεται ότι συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στον Ατρόμητο η μοναδική αλλαγή αναμένεται να γίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Η αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Μουστακόπουλος, Γκαρσία, Αραούχο, Ελίασον, Κοσίδης.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ