ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η πώληση του Αθανασιάδη θα βοηθούσε σημαντικά για μεταγραφές τον Γενάρη

Ο Γιώργος Αθανασιάδης
Ο Γιώργος Αθανασιάδης SHERIFF TIRASPOL

Σε αρκετά χρήματα από την πώληση του Γιώργου Αθανασιάδη προσδοκούσε η ΑΕΚ τον Ιανουάριο, όμως ακόμα δεν έχει έρθει πρόταση για τον δανεικό στη Σέριφ τερματοφύλακα.

Πέραν των δεδομένων δυσκολιών που το μεταγραφικό παράθυρο του Ιανουαρίου κρύβει στην προσπάθεια να βρεθεί ποδοσφαιριστής υψηλής ποιότητας που δεν θα παίζει στην ομάδα του για να παραχωρηθεί είτε ως δανεικός, είτε με πώληση -υπόθεση Ντανίλο Μπαρμπόσα- στην ΑΕΚ δεν κρύβουν ότι υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες οι οποίοι μειώνουν την ικανότητα της ΠΑΕ να βρει αυτό ακριβώς που αναζητεί, τούτη την περίοδο.

Η καμπάνα του 1,5 εκατ. ευρώ από την UEFA λόγω παραβίασης κανονισμού του FFP, τα χρήματα που ξοδεύτηκαν το καλοκαίρι για την ενίσχυση της ομάδας, τα κατά πολύ μειωμένα έσοδα λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της ΑΕΚ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και οι αυξημένες απαιτήσεις για τα έργα προόδου και προοπτικής στη Νέα Φιλαδέλφεια (γήπεδο) και στα Σπάτα (προπονητικό κέντρο), είναι δεδομένα που δεν αμφισβητούνται. Σε αυτά προστίθεται και η έλλειψη παικτών που θα μπορούσαν να φέρουν δελεαστικές προτάσεις για πώλησή τους, ώστε να υπάρξουν δραστικές κινήσεις στην ανακατανομή του ρόστερ.

Επί παραδείγματι, η Ένωση διαθέτει ποδοσφαιριστές που εύκολα θα παραχωρούσε αν προέκυπτε κάποια σοβαρή πρόταση. Οι διεθνείς Σβάρνας και Μπακάκης, ο Τάνκοβιτς που είχε εξαιρετικό όνομα στη Σουηδία πριν αφιχθεί στην Ελλάδα και χάσει τον προσανατολισμό του, επίσης ο Λε Ταλέκ που το καλοκαίρι είχε κρούσεις από ρωσικούς συλλόγους όμως επέλεξε να ακολουθήσει τον Μιλόγεβιτς.

Όλοι τους -άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο- διαθέσιμοι προς παραχώρηση. Όμως δεν προκύπτει κάτι για εκείνους. Δεν πέφτουν από τα σύννεφα στην ΑΕΚ, άλλωστε αν είχαν (και έχουν ακόμα) κάποιες ελπίδες για τον Ιανουάριο, αυτές αφορούν σε άλλον ποδοσφαιριστή. Και όχι, δεν είναι ο Λιβάι Γκαρσία...

Περιμένοντας τη Σέριφ ή όποιον άλλον ενδιαφερθεί

Οι ελπίδες γεννήθηκαν από ένα πρόσωπο που επεδίωξε τη φυγή του το περασμένο καλοκαίρι, όταν συνειδητοποίησε ότι η μοίρα του στην ΑΕΚ θα ήταν αυτή του τρίτου τερματοφύλακα. Άντε στην καλύτερη του δεύτερου, με ανταγωνιστή του τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Ο Γιώργος Αθανασιάδης ήθελε να παίζει, ψάχτηκε με τον ατζέντη του στο εξωτερικό και βρήκε στέγη στη Μολδαβία, καθώς η Σέριφ Τίρασπολ είδε σε εκείνον μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση. Και δικαιώθηκε!

Μαζί της όμως εξίσου καλά αισθανόταν και η Ένωση καθώς δεν τον παραχώρησε για το ευτελές ποσό των 200.000 ευρώ που οι Μολδαβοί προσέφεραν το περασμένο καλοκαίρι. Διάβασαν σωστά την υπόθεση -κάτι που επί παραδείγματι δεν είχαν κάνει με τον Μπακασέτα- και την προοπτική συμμετοχής του 28χρονου τερματοφύλακα στο Champions League. Λίγους μήνες μετά, ο Αθανασιάδης εξελισσόταν σε πρόσωπο των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας εκτοξεύσει το market value του από τις 400.000 στο 1,7 εκατ. ευρώ.

Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του εντός κι εκτός (των μολδαβικών) συνόρων, με 16 clean sheets σε 25 επίσημες συμμετοχές, δημιούργησαν προσδοκίες πώλησης. Η Σέριφ θέλει να τον αγοράσει -καθώς έχει συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2023- και πλέον με τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League και τη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της στο Europa League, διαθέτει και την απαιτούμενη ρευστότητα για να το πράξει. Ταυτόχρονα, υπήρξαν δημοσιεύματα που τον ''ενέπλεκαν'' με ρωσικούς συλλόγους που έχουν πλούτο.

Αυτή η εκτόξευση του Αθανασιάδη ήταν λογικό να φουντώσει την ελπίδα για μια σημαντική πώληση κατά την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο που το όνομά του συζητιέται πολύ. Υπάρχει ακόμα δρόμος έως το τέλος του Γενάρη, όμως θα ήταν ευχής έργον για την Ένωση να βρεθεί ομάδα που θα τον αγοράσει άμεσα, ώστε να εισπράξει χρήματα που θα τη βοηθήσουν να δει διαφορετικά το τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Βέβαια δεν θα είναι εύκολη διαπραγματευτής. Για την πώληση του κληθέντος και στην Εθνική γκολκίπερ, δεν το συζητά για ποσό μικρότερο των 2 εκατ. ευρώ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΣΕΡΙΦ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ