ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η λύση που ψάχνει η Ένωση για το δίπλωμα UEFA PRO του Αλμέιδα

Ο Ματίας Αλμέιδα κατά την παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ | 2 Ιουλίου 2022
Ο Ματίας Αλμέιδα κατά την παρουσίασή του ως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ | 2 Ιουλίου 2022 INTIME

Η ΑΕΚ καλείται να βρει λύση ώστε να υπάρχει προπονητής στον πάγκο της ομάδας με το απαιτούμενο δίπλωμα για τη Super League Interwetten. Πότε αναμένεται να υπάρξουν οι απαιτούμενες εξετάσεις.

Ο Ματίας Αλμέιδα, δεν έχει προπονήσει ποτέ εκτός Ευρώπης. Και από τη στιγμή που δεν του χρειάστηκε, δεν μπήκε στη διαδικασία να αποκτήσει το δίπλωμα UEFA PRO, το οποίο ωστόσο απαιτείται για τους προπονητές της Super League Interwetten. Γεγονός το οποίο τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, έβαλε σε διαδικασία εξεύρεσης λύσης τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει ασφαλώς το απαιτούμενο δίπλωμα για να κοουτσάρει σε λίγκες όπως όλες αυτές που ο ίδιος βρισκόταν εκτός Ευρώπης, προτού έρθει για δουλειά στην Ελλάδα. Με το οποίο πρέπει πλέον να γίνει η απαιτούμενη αντιστοίχιση ώστε να έχει το δικαίωμα να κάθεται στον πάγκο της Ένωσης.

Θα μπορούσε ασφαλώς να μην υπάρχει σχετικό ζήτημα, αν κάποιος εκ των συνεργατών του είχε το συγκεκριμένο δίπλωμα. Ουδείς εκ των έξι όμως το κατέχει. Για να αποκτήσει ο Αλμέιδα δίπλωμα UEFA PRO, θα πρέπει να περάσει από εξετάσεις, οι οποίες συνήθως ορίζονται κατά τα τέλη Αυγούστου, όμως ακόμα δεν έχει προκύψει συγκεκριμένη ημερομηνία.

Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να κοπεί, όπως είχε συμβεί με τον Χάιμε Βέρα όταν ανέλαβε τον ΟΦΗ. Ο Χιλιανός δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στην απαίτηση των εξετάσεων και κατάφερε να πάρει το σχετικό δίπλωμα, έναν χρόνο μετά.

Θα μπορούσε να κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ, ο κάτοχος του σχετικού διπλώματος, Σωκράτης Οφρυδόπουλος, όμως ως προπονητής της δεύτερης ομάδας, δεδομένα θα έχει υποχρεώσεις κατά τις ίδιες ημέρες που η πρώτη θα αγωνίζεται.

Υπάρχει ασφαλώς η λύση του προπονητή των "κομμένων" (Τσιντώτας, Λε Ταλέκ, Μπακάκης, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς, Βράνιες), Φώτη Παπαπαναγή, η οποία δεν αποκλείεται και να προτιμηθεί, καθώς έχει δίπλωμα UEFA PRO και θα μπορούσε να είναι στον πάγκο τις ημέρες των αγώνων.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ