ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η επόμενη πρόκληση του Ματίας Αλμέιδα είναι εκτός συνόρων

2022-2023 /  /  -  (  / EUROKINISSI)
2022-2023 / / - ( / EUROKINISSI) ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε μια ονειρική σεζόν στις εγχώριες διοργανώσεις και πλέον ακολουθεί μια ιστορική σεζόν που θα έχει μια πρόκληση για τον Ματίας Αλμέιδα. Αυτή της Ευρώπης.

Το βράδυ της Τετάρτης η ΑΕΚ έκλεισε με ιδανικό τρόπο μια ονειρική για εκείνη σεζόν. Μετά από την επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια, την κατάκτηση του πρωταθλήματος επικράτησε επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet πανηγύρισε το νταμπλ μετά από 45 χρόνια.

Ο Ματίας Αλμέιδα που επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ένωση μέχρι το 2028, ήδη από την πρώτη χρονιά του στον κιτρινόμαυρο πάγκο έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία της ΑΕΚ και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Πλέον οι κιτρινόμαυροι μπορούν να πάρουν μερικές ανάσες και να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και φυσικά να αρχίσει να υλοποιείται ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά, τον οποίο θα επηρεάσει το μέλλον των Πινέδα και Άμραμπατ. Ωστόσο σε σχέση με την περσινή σεζόν ο χρόνος θα είναι λιγότερος και η επόμενη πρόκληση της ΑΕΚ του Αλμέιδα θα περιμένει.

Έχει ανάγκη την καλή ευρωπαϊκή πορεία για πολλούς λόγους

Η ΑΕΚ μπαίνει στα προκριματικά του Champions League από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών .με την πενιχρή συγκομιδή των 11.000 βαθμών, μιας και τα προηγούμενα χρόνια μάζεψε ελάχιστους βαθμούς, ενώ πέρυσι έμεινε εκτός Ευρώπης.

Φέτος (και μετά από πολλά χρόνια) η Ένωση έχει εξασφαλισμένη την παρουσία της σε ευρωπαϊκούς ομίλους, καθώς στο χειρότερο σενάριο θα παίξει στους ομίλους του Conference League, της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ο τελικός μάλιστα θα γίνει στην έδρα της.

Η επόμενη πρόκληση της ΑΕΚ φυσικά είναι να προκριθεί στο Champions League ή τουλάχιστον μια πολύ καλή ευρωπαϊκή πορεία για να χτίσει και το ευρωπαϊκό της μέλλον. Το δέλεαρ είναι αρκετά μεγάλο όχι μόνο ως προς το γόητρο, αλλά και τα οικονομικά οφέλη που θα φέρει στην ομάδα.

Με βάση τα όσα ίσχυαν την περσινή σεζόν, οι ομάδες που συμμετείχαν στα playoffs του Champions League έλαβαν πέντε εκατομμύρια ευρώ. Δεδομένα η πρόκριση της ΑΕΚ έστω και μόνο στα playoffs θα φέρει σημαντικά χρήματα στα ταμεία της, τα οποία θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα αν προκριθεί στους ομίλους του Champions League. Όχι ότι τα χρήματα που θα λάβει από το Europa θα είναι μικρότερα.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει για τη βαθμολογία της. Οι 11.000 βαθμοί την κρατούν χαμηλά και δεν τις εξασφαλίζουν εύκολες κληρώσεις, ειδικά όταν μιλάμε για το Champions League. Η Ένωση πρέπει να χτίσει τον βαθμολογικό της συντελεστή, αρχίζοντας από τη φετινή σεζόν όπου δεδομένα θα δώσει δέκα ευρωπαϊκά παιχνίδια μέχρι τον Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι τη νέα σεζόν στον ήδη πενιχρό συντελεστή της δεν θα έχει τους 4.000 βαθμούς που είχε από τη σεζόν 2018/19, όταν προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League. Το SPORT24 σάς έχει αναλύσει το μονοπάτι της Ένωσης μέχρι τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο τρίτος λόγος και εξίσου προφανής είναι γιατί μαζί με την ομάδα και οι ίδιοι οι παίκτες θα χτίσουν πάνω στην καλή τους ευρωπαϊκή πορεία και θα έχουν τα οφέλη τους. Είτε πρόκειται για εκπλήρωση στόχων με την ΑΕΚ και αυξημένες απολαβές είτε με μια μεταγραφή σε ένα τοπ ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι ημερομηνίες κλειδιά της ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ

Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό γύρο είναι προγραμματισμένη για την 24η Ιουλίου. Ο πρώτος αγώνας που θα δώσει η ΑΕΚ είναι στις 8/9 Αυγούστου και ακολουθεί η ρεβάνς στις 15. Στα playoffs θα μπει στην κλήρωση ως ζευγάρι και ενδεχομένως να είναι ισχυρή λόγω του αντιπάλου.

Για τα playoffs θα μάθει τους αντιπάλους της στις 7 Αυγούστου και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν 22/23 Αυγούστου και 29/30 Αυγούστου. Οι ημερομηνίες πιέζουν, όμως η ΑΕΚ σε αντίθεση με πέρυσι χρειάζεται να κάνει πολύ λιγότερα.

Υπάρχει ο προπονητής με σεταρισμένη φιλοσοφία και πλάνο, όπως επίσης και ένας κορμός πάνω στον οποίο θα χτίσει τις βάσεις για τη νέα χρονιά, στην οποία η ΑΕΚ θα παίζει σε τρεις διοργανώσεις και θα έχει ανά τακτά διαστήματα παιχνίδια μεσοβδόμαδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ