ΑΕΚ

ΑΕΚ: Γιατί ο Άμραμπατ και ο Πινέδα είναι οι βασικοί ρυθμιστές των μεταγραφικών εξελίξεων

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα INTIME SPORTS

Από την ερχόμενη εβδομάδα, η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να έχει πιο σαφή εικόνα με τις υποθέσεις δύο εκ των κορυφαίων και πιο επιδραστικών ποδοσφαιριστών στη σεζόν του πρωταθλητισμού.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, με την ΑΕΚ λογικά να έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο παιχνίδι της Νέας Φιλαδέλφειας κόντρα στον Βόλο, η ομάδα θα εισέλθει πιο δυνατά στον προγραμματισμό και σχεδιασμό της επόμενης σεζόν.

Προφανώς και θα εκκρεμεί ο τελικός του Κυπέλλου (24/5), όμως ακριβώς επειδή δεν πρέπει να χαθεί χρόνος έως τότε, η Ένωση θα επιχειρήσει να αποκτήσει σαφή εικόνα για κάποιες πολύ κομβικές υποθέσεις που αφορούν στο ρόστερ της. Δεν σημαίνει ότι θα τα καταφέρει, αλλά μια εικόνα δεδομένα θέλει και πρέπει να την έχει τόσο για τον Ορμπελίν Πινέδα όσο και για τον Νόρντιν Άμραμπατ.

Ξεκινώντας από τον δεύτερο, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ έχει συζητήσει μαζί του από τον περασμένο Ιανουάριο και ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα μιας πιθανής παραμονής του. Ο Αλμέιδα τον θέλει για τουλάχιστον ένα χρόνο, το οικονομικό status ο παίκτης το γνωρίζει, οπότε είναι καθαρά θέμα δικής του απόφασης. Είχε ζητήσει χρόνο έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, οπότε μετά το παιχνίδι και με το Βόλο -κι ας εκκρεμεί εκείνο του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ-, ίσως την ΑΕΚ να έχουν πιο σαφή εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι τέτοιον καιρό, ο Άμραμπατ είχε εκφράσει την επιθυμία να φύγει από την ΑΕΚ για να επιστρέψει στην Ολλανδία όπου βρίσκεται η οικογένειά του, αλλά τελικά παρέμεινε στην Ένωση μετά από αρκετές εβδομάδων ανατροπών και συζητήσεων κι ενώ εκείνη βρισκόταν ήδη στη χώρα της τουλίπας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Ως γνωστόν ο Μαροκινός αντιμετωπίζει σοβαρά οικογενειακά ζητήματα, τα οποία απαιτούν την παρουσία του εκεί. Πέρυσι το καλοκαίρι πήρε παράταση για μία σεζόν από τον οικογενειακό κύκλο του, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα καταφέρει να το διευθετήσει και φέτος. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι η υπόθεση είναι στο 50-50.

Να ξέρει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος

Όσον αφορά στον διεθνή Μεξικανό χαφ, το δέλεαρ παραμονής για εκείνον έχει αυξηθεί σημαντικά μετά την εξασφάλιση του πρωταθλήματος άλλα και των πιθανοτήτων που η ομάδα απέκτησε για να αγωνιστεί στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, στο Champion League. Ο Πινέδα διαπιστώνει ότι μένοντας την ΑΕΚ θα υπάρχει διαρκής πρόοδος τόσο για τον ίδιο όσο για το club και ότι θα βιώσει εμπειρίες που δεδομένα δεν μπορεί να βρει στη Θέλτα. Βέβαια από την άλλη μιλάμε για ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου κι ας μην προβλέπονται ευρωπαϊκές συμμετοχές για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Η βάση της συζήτησης βέβαια είναι άλλη. Ό,τι κι αν θέλουν η ΑΕΚ και ο ποδοσφαιριστής, το ζήτημα είναι τι ακριβώς έχει αποφασίσει να κάνει η Θέλτα. Ο πρόεδρός της έχει επανειλημμένως αναφερθεί στον Πινέδα λέγοντας ότι είναι ένα προσωπικό στοίχημά του και πως η ομάδα τον υπολογίζει για την επόμενη σεζόν. Από την άλλη, υπάρχουν διαρκή δημοσιεύματα σε Ισπανία και Μεξικό στα οποία αναφέρεται η τιμή με την οποία ο ισπανικός σύλλογος θα παραχωρούσε τον ποδοσφαιριστή. Έχει γραφτεί για 12 εκατομμύρια ευρώ.

Εξυπακούεται ότι αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να τα δώσει όχι μόνο η ΑΕΚ αλλά καμία ελληνική ομάδα. Αυτό που προκύπτει από το ρεπορτάζ μας είναι ότι η Ένωση έχει τη διάθεση να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά σίγουρα στα 12 δεν πρόκειται να φτάσει ποτέ, αν είναι αυτό το νούμερο υπαρκτό και απηχεί την αλήθεια των ισπανικών απαιτήσεων. Αυτό λοιπόν είναι το σημείο που πρέπει εξαρχής να ξεκαθαριστεί.

Αυτό που η ΑΕΚ θα επιχειρήσει, είναι να γνωρίζει μέσα στο Μάιο αν έχει υπαρκτές ελπίδες για να κρατήσει τον Πινέδα και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αυτό. Διότι αν δεν υπάρχει σημείο επαφής τότε θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες εύρεσης αντικαταστάτη. Ο χρόνος της δεν είναι άπλετος όπως το περασμένο καλοκαίρι που δεν είχε ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Προφανώς, αν δει έστω λίγο φως στο τούνελ θα περιμένει τον Πινέδα όσο περισσότερο μπορεί, όμως παράλληλα οφείλει να κοιτάζει εναλλακτικές λύσεις ψάχνοντας έναν ποδοσφαιριστή που θα έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να τον βρει, γι' αυτό και ο χρόνος θα είναι πλέον πολύτιμος.

Το ίδιο ισχύει και για τον Άμραμπατ, ο οποίος αν και μπήκε στα 37 του, παίζει ως έφηβος και βάζει τα γυαλιά σε πολλούς. Και εκεί, εφόσον ο Μαροκινός αποχωρήσει, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει έναν πολύ επιδραστικό αντικαταστάτη και δεν θα είναι επίσης μια διαδικασία απλή.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ