ΑΕΚ

ΑΕΚ: Το σούπερ συμβόλαιο που δίνει η Ένωση στον Κριχόβιακ και η εκ Ρωσίας ελπίδα

Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ | 7 Μαΐου 2022
Ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ με τη φανέλα της ΑΕΚ σε ματς πρωταθλήματος κόντρα στον ΠΑΟΚ | 7 Μαΐου 2022 INTIME

Η επιθυμία για την παραμονή του Πολωνού μέσου Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ είναι μεγάλη στην ΑΕΚ και τελευταία, προκύπτει σύμμαχος στην προσπάθειά της.

Με την επικύρωση της αγοράς του Στίβεν Τσούμπερ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο Ελβετός μεσοεπιθετικός παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο ρόστερ της ΑΕΚ, με αποδοχές 1 εκατ. ευρώ ετησίως και με ορίζοντα τριών χρόνων.

Προφανώς είναι και το πιο καλά αμειβόμενο μέλος του ποδοσφαιρικού τμήματος γενικότερα, καθώς η συμφωνία των 1,2 εκατ. ευρώ με τον Ματίας Αλμέιδα, δεν θα καλύψει μόνο τον ίδιο αλλά και το εξαμελές επιτελείο του.

Πίσω από τον Τσούμπερ, βρίσκονται ο Σέρχιο Αραούχο (900.000 ευρώ), ο Νορντίν Άμραμπατ (850.000 ευρώ) και ο Νταμιέν Λε Ταλέκ (750.000), ενώ την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς (650.000 ευρώ). Ωστόσο, λόγω και της εισόδου στην OPAP ARENA η οποία προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερες δαπάνες για τη δημιουργία ομάδας που θα στοχεύει σε τίτλους με πραγματικές πιθανότητες, αυτή η κατάταξη αναμένεται να διαφοροποιηθεί. Ήδη άλλωστε, υπάρχει μια δεδομένη προσπάθεια να προσπεράσει όλους τους προαναφερθέντες, ο Πολωνός Γκρεγκόρζ Κριxόβιακ.

Η ΑΕΚ θέλει πολύ να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της και ξέρει ότι για να έχει πιθανότητες να το καταφέρει, θα πρέπει να ανεβάσει σημαντικά τον πήχη. Να δώσει ένα συμβόλαιο το οποίο δεν έχει καρπωθεί ποτέ παίκτης της ομάδας κατά το παρελθόν και επί διοίκησης Δημήτρη Μελισσανίδη, σπάζοντας το φράγμα του 1,5 εκατ. ευρώ. Με έξτρα παροχές και μπόνους, να το απογειώσει ακόμα περισσότερο. Βέβαια, για να φτάσουμε στη συζήτηση αυτή, θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί η πιο βασική προϋπόθεση..

Η ελευθερία του Πολωνού και η ευνοϊκή εξέλιξη στη Ρωσία

Ως γνωστόν, ο Κριχόβιακ έχει συμβόλαιο με την Κρασνοντάρ έως το καλοκαίρι του 2024 και βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει λαμβάνειν 3 εκατ. ευρώ ετησίως. Χρήματα τα οποία θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο για εκείνον να προσπεράσει, αν τα πράγματα στη Ρωσία ήταν όπως τα ήξερε υπογράφοντας αυτή την πλουσιοπάροχη συμφωνία.

Ήδη όμως ξέρουμε ότι ο διεθνής μέσος, δεν τρέφει τα ίδια αισθήματα για τη ρωσική περιπέτειά του. Ήταν από εκείνους που αμέσως έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το παράθυρο του πολέμου -με τα Μέσα της χώρας να τον κατηγορούν ότι πρωτοστάτησε σε αυτό, παρασύροντας κι άλλους ξένους- για να φύγει από τη Ρωσία. Και τώρα, σίγουρα δεν θα αισθάνεται ιδιαίτερα χαρούμενος μαθαίνοντας ότι οι ομάδες της χώρας έχουν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμα μια παράμετρος ευνοϊκή για την ΑΕΚ, με διπλή ανάγνωση:

Πέραν της κακής έξωθεν μαρτυρίας του ποδοσφαίρου της χώρας λόγω του πολέμου, οι ρωσικοί σύλλογοι πλήττονται σφόδρα σε οικονομικό επίπεδο (και) από αυτή την εξέλιξη. Δυσκολία στις συναλλαγές, ελλειμματικοί πόροι, αδυναμία επένδυσης. Πολλοί και καλοί λόγοι για την Κράσνονταρ να επιθυμεί εξίσου το διαζύγιο με έναν παίκτη που στα 32 του, έχει να παίρνει 6 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν ο Κριχόβιακ εξασφαλίσει την ελευθερία του, ο δρόμος θα ανοίξει. Ασφαλώς και για άλλες ομάδες, όχι μόνο για την ΑΕΚ. Εκείνη όμως έχει το πλεονέκτημα να τον έχει εδώ, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις συνθήκες για να αισθάνεται όμορφα και να σκέφτεται σοβαρά την παραμονή του. Δεν του δίνει και λίγα άλλωστε. Το συμβόλαιο αυτό είναι καλό, εφόσον ο Πολωνός δεν ψάχνει τα πολλά περισσότερα σε Εμιράτα και Αραβία γενικότερα ή ένα καλύτερο πρωτάθλημα κι ας πρόκειται για μικρομεσαίας ταχύτητας ομάδα. Όλα ανοιχτά λοιπόν!

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ