ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η απόφαση του Αλμέιδα για τον Μουκουντί θα κρίνει την άμυνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Η απόφαση του Αλμέιδα για τον Μουκουντί θα κρίνει την άμυνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Ο Καμερουνέζος στόπερ, Αρόλντ Μουκουντί, είναι απόλυτα έτοιμος για το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, όμως ο Αλμέιδα αμφιταλαντεύεται για το αν πρέπει να αλλάξει την αμυντική τριάδα.

Κρίνοντας από τη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, κόντρα σε Λαμία και Βόλο, οι 'κιτρινόμαυροι' δεν πιέστηκαν ούτε κατ' ελάχιστον, δεν έκαναν δώρα στους αντιπάλους τους όπως συνήθιζαν πέρυσι και δέχθηκαν ένα τέρμα, το οποίο είναι από αυτά που χαρακτηρίζονται ως 'σπάνια' και δύσκολα αποτρέπονται.

Πατώντας πάνω σε αυτά τα δεδομένα, ο Ματίας Αλμέιδα αμφιταλαντεύεται για το αν στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, την ερχόμενη Κυριακή, πρέπει να δώσει φανέλα βασικού στο νεοαποκτηθέντα Αρόλντ Μουκουντί, ο οποίος ασφαλώς ήρθε στην ομάδα για να γίνει βασικός.

Βρίσκεται στην Ένωση εδώ και δύο εβδομάδες, είναι απόλυτα έτοιμος καθώς έκανε προετοιμασία με τη Σεντ Ετιέν και περιμένει τη σειρά του. Είναι δε μια κρίσιμη απόφαση αυτή, ενόψει του πρώτου ντέρμπι της σεζόν στη Λεωφόρο, απέναντι στον Παναθηναϊκό, το οποίο έπεται του παιχνιδιού με τα Ιωάννινα.

Για να παίξει στο ντέρμπι, ο θηριώδης Καμερουνέζος φορ θα πρέπει να έχει στα πόδια τουλάχιστον ένα ματς, ειδάλλως θα μοιάζει με τεράστιο ρίσκο να χρησιμοποιηθεί μην έχοντας παίξει ούτε ένα παιχνίδι δίπλα στον Βίντα και όποιον άλλον επιλεγεί για την τριάδα των στόπερ. Ή δίπλα μόνο στον Βίντα, αν ο Αλμέιδα προτιμήσει αμυντική γραμμή με δύο στόπερ.

Κοντολογίς, ο Μουκουντί πρέπει να παίξει με τον ΠΑΣ για να πάρει φανέλα βασικού στη Λεωφόρο. Ποιος όμως θα μείνει έξω; Ο Αλμέιδα δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία και τη λειτουργία που μαζί έχουν έως σήμερα οι Βίντα, Τζαβέλλας και Χατζισαφί.

Είναι κάτι που ο ίδιος είπε σε πρόσφατη προπόνηση, οπότε στο μυαλό του ίσως να μην συντρέχει λόγος αλλαγής, παρά συνέχισης αυτού του μοτίβου για να αποκτηθεί ακόμα καλύτερη μεταξύ τους χημεία.

Το δίλημμα και η έλλειψη ύψους

Σε περίπτωση που αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον Μουκουντί ως βασικό στον αγώνα με τον ΠΑΣ, τότε θα έχει σημαντικό δίλημμα για τη διαμόρφωση της τριάδας. Είναι ευχαριστημένος από το βάθος που δίνει ο Τζαβέλλας στην άμυνα και το γλυκό αριστερό πόδι του Χατζισαφί που επίσης είναι πιο γρήγορος από τον Έλληνα στόπερ.

Αν ο Καμερουνέζος πάρει θέση ως κεντρικός στόπερ στην τριάδα, τότε θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στους δύο προαναφερθέντες και στα διαφορετικά στοιχεία που δίνει ο καθένας εξ αυτών στην εφαρμογή του ανασταλτικού πλάνου αλλά και του 'χτισίματος' από την πρώτη ζώνη.

Εδώ πάντως πρέπει να σημειωθεί μια ακόμα παράμετρος την οποία ο Αλμέιδα προφανώς και ζυγίζει προτού λάβει την τελική απόφασή του.

Η ΑΕΚ είναι μια σχετικά κοντή ομάδα, υστερεί σημαντικά σε ύψος σε όλες τις γραμμές και τούτο πρέπει να προσμετρηθεί ενόψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα έχει πίσω τον πανύψηλο Μάγκνουσον, απειλεί στον αέρα με τους πολύ ικανούς στον τομέα αυτό Σένκεφελντ και Κουρμπέλη και γενικά δείχνει ικανότητα στις στημένες φάσεις.

Ο πιο ψηλός αμυντικός -και συνολικά παίκτης της ομάδας- στο σχήμα που ο προπονητής χρησιμοποίησε στα δύο πρώτα παιχνίδια, ήταν ο Ντομαγκόι Βίντα με ύψος 1.84.

Ασφαλώς η τοποθέτηση και το συνολικό μαρκάρισμα στις στημένες φάσεις είναι το πρωτεύον για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος, όμως και το μπόι παίζει το ρόλο του. Κάτι που μόνον ο Μουκουντί διαθέτει στο υπάρχον ρόστερ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ