ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ανηφόρα του Γαλανόπουλου για την 11αδα και το νέο συμβόλαιο

Ο Γαλανόπουλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ιωνικό για την 1η αγωνιστική της Super League Interwetten.
Ο Γαλανόπουλος στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ιωνικό INTIME

Ο διεθνής μέσος Κώστας Γαλανόπουλος δουλεύει εντατικά για την επιστροφή του στα γήπεδα σε χρονιά συμβολαίου, καθώς το υπάρχον με την ΑΕΚ εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Με 43 παιχνίδια στα πόδια του τα τελευταία τρία χρόνια και μόλις ένα την περασμένη σεζόν, το σίγουρο είναι ότι ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν πέρασε την καλύτερη τριετία του στην ΑΕΚ, σε μια περίοδο που θα έπρεπε να είναι πολύ παραγωγική για την καριέρα του. Οι τραυματισμοί τον περιόρισαν, του έφραξαν τον δρόμο προς τη βελτίωση και την άνοδο, τον έφεραν πίσω.

Στο τελευταίο παιχνίδι για τα playoffs κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ξανά σε αποστολή μετά από οκτώ μήνες, ωστόσο θεωρήθηκε σωστό να μην αγωνιστεί.

Άλλωστε, ήταν ακόμα σε διαδικασία επανένταξης, όπως και τώρα που δουλεύει καθημερινά με πολύ εντατικό τρόπο για να δώσει το παρών στο ξεκίνημα της θερινής προετοιμασίας, έχοντας αφήσει μία και καλή πίσω του εφιάλτες και αναποδιές. Το βέβαιο είναι ότι νιώθει καλά, ενοχλήσεις πλέον δεν υπάρχουν και η σεζόν θα ξεκινήσει με εκείνον παρόντα και στη διάθεση του Ματίας Αλμέιδα.

Είναι λογικό βέβαια για τον Αργεντινό τεχνικό ο Γαλανόπουλος να αποτελεί έναν γρίφο. Εδώ και δύο μήνες παρακολουθεί στενά την ΑΕΚ, αλλά τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή δεν τον γνωρίζει, εκτός αν βεβαίως έχει φροντίσει να παρακολουθήσει παλαιότερα παιχνίδια της ομάδας για να έχει εικόνα και άποψη.

Ξέρει όμως, ότι πρόκειται για ένα από τα πολύ σπουδαία projects της ομάδας στην πιο κρίσιμη στιγμή για την καριέρα του. Είναι καθ' οδόν να κλείσει τα 25 του πια ο Κώστας, οπότε άλλος χρόνος για πισωγυρίσματα δεν υπάρχει.

Τα παιχνίδια και η επέκταση

Όλα θα φανούν στην προετοιμασία. Ο υγιής Γαλανόπουλος με εμπιστοσύνη στον εαυτό του και δίχως άλλες ατυχίες είναι δεδομένο ότι με το γεμάτο ένταση παιχνίδι του θα πείσει τον Αλμέιδα όχι απλώς να τον έχει στα πλάνα του, αλλά να τον εμπιστευτεί ακόμα και ως βασικό.

Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του ποδοσφαιριστή που ταιριάζουν απόλυτα στην τακτική και αγωνιστική φιλοσοφία του Αργεντινού τεχνικού. Εφόσον λοιπόν, διαπιστώσει μέσα από τη θερινή δοκιμασία όλων των παικτών ότι ο διεθνής χαφ είναι πανέτοιμος να υπηρετήσει το πλάνο του, ενδέχεται ακόμα και να διαφοροποιήσει τις όποιες σκέψεις κάνει αυτή τη στιγμή για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής. Πρέπει όμως, να δει για να πειστεί.

Ούτως ή άλλως πάντως, η φετινή σεζόν είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το επαγγελματικό μέλλον του Κώστα Γαλανοπούλου. Το συμβόλαιο, το οποίο επέκτεινε με την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2020, μετά από πολλές ανατροπές και εναντίον του καχυποψία από την ίδια την ομάδα για κάποιο διάστημα, ο μέσος της Ένωσης εισέρχεται στην τελευταία σεζόν της ισχύουσας συμφωνίας.

Αυτή τη στιγμή δεν προκύπτει ανοιχτή συζήτηση για πρόωρη ανανέωση. Η ομάδα το επιθυμεί όμως, και εκείνος από την πλευρά του ίσως θέλει πρώτα να δει τις δυνάμεις του, να μετρήσει τον εαυτό του μέσα από τους αγώνες και να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αφού ξεκινήσει να παίζει ξανά.

Οι αποδοχές και η συζήτηση

Σε όλα τα χρόνια της παρουσίας του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος είναι από τους πιο χαμηλά αμειβόμενους παίκτες της ομάδας, αν και διεθνής. Μετά από μία αρχική πολύ χαμηλή πρόταση το καλοκαίρι του 2020 πήρε τελικά ένα νορμάλ συμβόλαιο το οποίο για την επόμενη σεζόν, την τελευταία δηλαδή της εν ισχύ συμφωνίας, θα του αποφέρει 240.00 ευρώ.

Αυτά είναι και τα περισσότερα που θα έχει πάρει σε μία χρονιά από την ΑΕΚ, όταν έχουν υπάρξει παίκτες όπως ο Σιμάο με αποδοχές 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είναι φυσιολογικό λοιπόν, αν έχει στο μυαλό του πρώτα να παίξει, να ξαναγίνει βασικός και μετά να μπει μία συζήτηση για το καλό συμβόλαιο που επιθυμεί να πάρει.

Ασφαλώς και δεν αποκλείεται μία πρόωρη επέκταση στην περίπτωση που η ΑΕΚ τον προσεγγίσει με τρόπο που θα καλύπτει τα θέλω του.

Είναι ομολογουμένως κι αυτό ένα ανοιχτό ζήτημα για την ομάδα, καθώς δεν πρέπει να γίνεται λόγος μόνο για τις αποχωρήσεις και τις μεταγραφές, αλλά και για τις επεκτάσεις συμβολαίων με παίκτες που η ομάδα θέλει να κρατήσει και τα συμβόλαιά τους εκπνέουν το καλοκαίρι του 2023.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ