ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Μήτογλου, ο ρόλος του Μπρούνο Άλβες και το νέο συμβόλαιο

Ο Ντίνος Μήτογλου σε αγώνα της ΑΕΚ
Ο Ντίνος Μήτογλου σε αγώνα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σίμος Μήτογλου επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο από την ΑΕΚ, καθώς θεωρείται μια από τις περιπτώσεις παικτών που μπορούν να αποφέρουν αρκετά σε αγωνιστικό και οικονομικό σκέλος. Ο 23χρονος στόπερ ήταν η μοναδική αλλαγή που έκανε ο Ματίας Αλμέιδα κόντρα στον Παναθηναϊκό σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση σε μια κρίσιμη φάση της σεζόν.

Ο Σίμος Μήτογλου υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΑΕΚ και θα παραμείνει κάτοικος "Νέας Φιλαδέλφειας" έως και το καλοκαίρι του 2026, με την Ένωση να δείχνει με αυτό τον τρόπο ότι ο 23χρονος στόπερ είναι ένα "πρότζεκτ" που πιστεύουν αρκετά, στο αγωνιστικό κομμάτι αλλά και μακροπρόθεσμα για μια πώληση που μπορεί να φέρει χρήματα στα ταμεία της ομάδας.

Ο Μήτογλου ξεκίνησε βασικός στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, καθώς αντικατέστησε τον τιμωρημένο λόγω καρτών Βίντα και τα πήγε αρκετά καλά, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση, παρότι η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας Novibet στις 9 Φεβρουαρίου με τον Ολυμπιακό (παραπάνω από ένα μήνα πριν δηλαδή), όπου και εκεί τα είχε πάει εξαιρετικά (όπως και η ΑΕΚ που κέρδισε 3-0 τους ερυθρόλευκους).

Άλλωστε κόντρα στους πράσινους η ΑΕΚ είχε μια πιο "μαζεμένη" ανασταλτική λειτουργία κάτι που φάνηκε και από το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και από την απειλή που δέχθηκε από το τριφύλλι, συγκριτικά με τον Ολυμπιακό, όπου οι παίκτες του Μίτσελ χτύπησαν την ΑΕΚ κατά κύριο λόγο στις αντεπιθέσεις.

Η εικόνα του Μήτογλου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο 23χρονος στόπερ ανταπεξήλθε εξαιρετικά στο πλάι του Αρόλντ Μουκουντί κόντρα στο τριφύλλι, καθώς με εξαίρεση τη φάση της τριπλής ευκαιρίας της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο 46ο λεπτό, ελάχιστες φορές άφησαν "απροστάτευτο" τον Γιώργο Αθανασιάδη. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τι έκανε ο Μήτογλου στο αθηναϊκό ντέρμπι.

ΑΕΚ: Η αγωνιστική άνοδος του Μήτογλου, ο ρόλος του Μπρούνο Άλβες και το νέο συμβόλαιο
Οι ενέργειες του Σίμου Μήτογλου στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό SPORT24

Ο Μήτογλου ήταν ο παίκτης της ΑΕΚ με τις περισσότερες ενέργειες (86), αλλά και τις περισσότερες μεταβιβάσεις 57/69, πράγμα λογικό καθώς αρκετές επιθέσεις των παικτών του Αλμέιδα χτίστηκαν από χαμηλά. Εντυπωσιακά ήταν τα νούμερά του και στις μακρινές μεταβιβάσεις έχοντας 7/10 εύστοχες μακρινές μεταβιβάσεις.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά του και στο αμυντικό κομμάτι. Ο Μήτογλου είχε τέσσερις ανακτήσεις κατοχής και μάλιστα όλες μέχρι και το 11ο λεπτό του ντέρμπι (ο Μουκουντί είχε εννιά) και τέσσερις απομακρύνσεις της μπάλας. Παράλληλα είχε 5/10 κερδισμένες μονομαχίες και ένα κλέψιμο.

Η εμφάνιση του Μήτογλου θα είχε τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα αν η ΑΕΚ κατάφερνε να πάρει τη νίκη με τον Παναθηναϊκό, όμως πρέπει να του πιστωθεί στον βαθμό που του αναλογεί ότι η Ένωση περιόρισε αρκετά την απειλή που δέχθηκε σε σχέση με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η παρουσία του τη φετινή σεζόν και ο ρόλος του Μπρούνο Άλβες στην εικόνα του

Ο Μήτογλου φέτος περιορίστηκε στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών του Ματίας Αλμέιδα, όντας πίσω από τους Βίντα και Μουκουντί. Συνήθως αντικαθιστούσε τον Κροάτη στόπερ όντας η δεύτερη επιλογή στη θέση του δεξιού στόπερ, με τους Μουκουντί και Τζαβέλλα να καλύπτουν τη θέση του αριστερού κεντρικού αμυντικού.

Παρ' όλα αυτά φέτος έχει 14 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (οκτώ στο πρωτάθλημα, πέντε ως βασικός) και εξ αυτών μόλις σε δύο η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ. Με τον Αστέρα στην Τρίπολη για το πρωτάθλημα και τον Πανσερραϊκό στις Σέρρες για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet. Το μόνο ματς που η ΑΕΚ "υπέστη" ζημιά ήταν με τους Αρκάδες που "άφησε" δύο βαθμούς.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ο Μήτογλου έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση και μάλιστα σε μια περίοδο που ο Βίντα έχει μια πτώση αγωνιστικά, που έγινε εμφανής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο 23χρονος στόπερ δείχνει ότι στην παρούσα κατάσταση είναι μια αξιόπιστη λύση, χτυπώντας ενδεχομένως ακόμα και την πόρτα του βασικού. Την τελική απόφαση θα λάβει ο Ματίας Αλμέιδα στο εγγύς μέλλον, μιας και στο επόμενο ματς ο Βίντα θα είναι κανονικά διαθέσιμος.

Φυσικά ρόλο στην εξέλιξη του Μήτογλου ως έναν βαθμό παίζει και ο Μπρούνο Άλβες. Ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ είναι καθημερινά στα Σπάτα και παρακολουθεί διακριτικά την προπόνηση των παικτών του Ματίας Αλμέιδα.

Μετά τη λήξη της προπόνησης πολλές φορές συνομιλεί ιδιαιτέρως με τον 23χρονο στόπερ και του δίνει συμβουλές. Άλλωστε και εκείνος ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στο κέντρο της άμυνας, με σπουδαίες διακρίσεις όπως την κατάκτηση του Euro 2016 και σίγουρα έχει να του προσφέρει πολύτιμες συμβουλές, κυρίως σε σημεία του παιχνιδιού του που πρέπει να βελτιώσει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ