ΑΕΚ

ΑΕΚ: Φουλ του πρέσινγκ και της ανάπτυξης στα Σπάτα, έμειναν εκτός Άμραμπατ και Μάνταλος

Στιγμιότυπο από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα
Στιγμιότυπο από τη σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ προετοιμάζει για το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο δεύτερό της αγώνα στην OPAP Arena και στη σημερινή προπόνηση οι παίκτες του Αλμέιδα εξασκήθηκαν περισσότερο στο πρέσινγκ και στην ανάπτυξη. Ανεβάζει στροφές ο Σιντιμπέ και ετοιμάζεται για ντεμπούτο, ενώ ο Μήτογλου είχε τετ-α-τετ με τον Μπρούνο Άλβες.

Η ΑΕΚ συνέχισε την προετοιμασία της για το κυριακάτικο ματς με τον Ατρόμητο στο οποίο θέλει να επεκτείνει το σερί νικών με καλή εμφάνιση, όπως ακριβώς έκανε και στο Χαριλάου.

Από το πρόγραμμα της Τετάρτης (12/10) απουσίασαν ο Μάνταλος και ο Άμραμπατ, οι οποίοι έκαναν αποφόρτιση και θεραπεία λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Ο πρώτος είχε πρόβλημα με τη μέση του, ενώ ο Μαροκινός αισθάνθηκε λίγο "βαρύ" το γόνατό του. Εκτός παρέμειναν και οι Στάνκοβιτς (ίωση) και Φαν Βερτ που έκανε το πρόγραμμά του.

Αντίθετα κανονικά συμμετείχε στην προπόνηση ο Κώστας Γαλανόπουλος.

Το βάρος στην κατοχή της μπάλας και το pressing

Οι παίκτες άρχισαν την προπόνηση μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα. Η προθέρμανση ξεκίνησε με κορόιδο όλων των παικτών στην "κουλούρα" και τρεις μέσα, με τις πλάκες να μη λείπουν καθόλου. Στη συνέχεια οι παίκτες μοιράστηκαν σε τέσσερα γκρουπ και έπαιξαν ποδοβόλεϊ, πριν ξεκινήσει το "βαρύ" πρόγραμμα.

Ακολούθησε άσκηση με ανάπτυξη της επίθεσης στον άξονα με μια πάσα και κίνηση στον κενό χώρο χωρίς τελειώματα, με τους παίκτες να συνεχίζουν στα ίδια γκρουπ.

Στη συνέχεια οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα εξασκήθηκαν σε αυτό που ζητάει περισσότερο ο Αργεντινός τεχνικός, την πίεση ψηλά και τη γρήγορη ανάκτηση κατοχής μπάλας. Σε αυτή την άσκηση οι παίκτες μοιράστηκαν σε πέντε γκρουπ και ανά τριάδες εστίαζαν στο πρέσινγκ και στο κλέψιμο της μπάλας. Ο "Πελάδο" παρακολούθησε στενά τη συγκεκριμένη άσκηση και παρότρυνε τους παίκτες του να ανεβάσουν ένταση.

Στο τέλος οι παίκτες μοιράστηκαν στα δυο γήπεδα. Από τη μια έκαναν εξάσκηση στο ένας εναντίον ενός με τελείωμα, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου γινόταν εξάσκηση σε επίθεση και άμυνα με γεμίσματα από τις πτέρυγες. Σε αυτό το κομμάτι οι παίκτες μοιράστηκαν σε δύο γκρουπ, κάνοντας και τις δύο ασκήσεις.

Ο Σιντιμπέ με τους βασικούς της άμυνας στο δίτερμα

Η προπόνηση έκλεισε με το οικογενειακό δίτερμα, περίπου στο 1/3 του γηπέδου, με τις δύο ομάδες να είναι ανακατεμένες ως προς τους "βασικούς" και τους "αναπληρωματικούς".

Η μια ομάδα αποτελούταν από τους: Χατζηεμμανουήλ, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμαντί, Μουστακόπουλο, Πινέδα, Γιόνσον, Τσούμπερ, Ελίασον και Γκαρσία. Απέναντί τους ήταν οι Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Φράνσον, Γαλανόπουλος, Κοσίδης και Αραούχο.

Βλέπουμε ότι ο Σιντιμπέ έπαιξε μαζί με τους βασικούς του Βικελίδης (αντί του Ρότα), όμως παραμένει ανοικτό για το ποιος θα είναι βασικός κόντρα στην ομάδα του Περιστερίου. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στις υπόλοιπες τρεις προπονήσεις.

Οι ανεβασμένοι Σιντιμπέ και Τζαβέλλας και το τετ-α-τετ Άλβες - Μήτογλου

Ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ έχει ανεβάσει στροφές και πλέον μετρά αντίστροφα για το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα. Αν αυτό δεν γίνει με τον Ατρόμητο έστω και ως αλλαγή, τότε σίγουρα θα γράψει τα πρώτα του λεπτά στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το ίδιο ισχύει και με τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος σταδιακά θα 'μπει" στις υποχρεώσεις της ομάδας, αφήνοντας πίσω τον τραυματισμό στο χέρι του.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, κάποιοι ποδοσφαιριστές παρέμειναν στο γήπεδο και συνέχισαν κάποιες ασκήσεις με την μπάλα. Ο Γιόνσον μετά το φινάλε έκανε κάποια σπριντάκια στο μισό γήπεδο, κάτι που έχει κάνει και στο παρελθόν.

Στο άλλο μισό του γηπέδου, ο Σιμάνσκι με τον Ρότα έκαναν βαθιές μεταβιβάσεις προς τα αριστερά στον Μοχαμάντι, ο οποίος με τη σειρά του έκανε σέντρα προς τον Κοσίδη, ο οποίος έπρεπε να νικήσει τον κίπερ Θεοχάρη. Να σημειωθεί ότι ο Μήτογλου έμεινε και αυτός για αρκετή ώρα και είχε ένα τετ-α-τετ με τον Μπρούνο Άλβες, αθλητικό διευθυντή της Ένωσης και πρώην κεντρικό αμυντικό με σπουδαία καριέρα και ένα Euro (μεταξύ άλλων) στο παλμαρέ του.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ