ΑΕΚ

ΑΕΚ: Επίσημα στον πάγκο της Ένωσης ο Αργύρης Γιαννίκης

Ο Αργύρης Γιαννίκης υπογράφει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης υπογράφει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ INTIME

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη, με τον 41χρονο τεχνικό να αντικαθιστά τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της ομάδας. Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, ενώ η Ένωση διατηρεί οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους μέχριτο 2024.

Προπονητής της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Αργύρης Γιαννίκης. Ο 41χρονος κόουτς ήρθε σε οριστική συμφωνία με τους διοικούντες την Ένωση για να αποτελέσει τον διάδοχο του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022, με την ΑΕΚ να διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς επέκτασης της συνεργασίας τους μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Μάλιστα, ο νεαρός τεχνικός αναμένεται τη Δευτέρα (11/10) να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη φόρμα της ΑΕΚ. Η προπόνηση θα γίνει στις 5 το απόγευμα (αντί για τις 11 το πρωί), προκειμένου να πιάσει από νωρίς δουλειά στα Σπάτα Πρώτος βοηθός του θα είναι ο Ιταλογερμανός Τζίνο Λετιέρι, ο οποίος είχε διατελέσει πρώτος προπονητής σε ομάδες της Γερμανίας. Στο ρόλο του γυμναστή επιστρέφει ο Παναγιώτης Βούλγαρης, ενώ παραμένει στο ίδιο πόστο ο Κώστας Παρούσης.

Στο επιτελείο του Αργύρη Γιαννίκη θα παραμείνουν ο Νίκος Παναγιωτάρας, αλλά και ο Μιχαηλίδης στη θέση του προπονητή των τερματοφυλάκων. Αναλυτής θα είναι ο Γιάννης Αντωνόπουλος με τον Αργύρη Γιαννίκη να φέρνει δικό του αναλυτή για το σκάουτινγκ των αντιπάλων.

Ο Γιαννίκης άρχισε την προπονητική του καριέρα απ' τα τμήματα υποδομής της Καρλσρούης, ενώ έφτασε και ως βοηθός προπονητής στην πρώτη ομάδα. Εκτός απ' τον ΠΑΣ έχει καθίσει ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Έσεν και της Άαλεν.

Ο Γιαννίκης πραγματοποίησε μία εξαιρετική διετία στον πάγκο του ΠΑΣ, αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει το περασμένο καλοκαίρι, αρνούμενος την πρόταση ανανέωσης, ενώ είπε "όχι" και σε πρόταση του Ατρομήτου, πριν οι Περιστεριώτες καταλήξουν στον Άνχελ Λόπεθ. Στον πάγκο των Ηπειρωτών βρέθηκε σε 64 παιχνίδια με πολύ καλή παρουσία και απολογισμό 31 νίκες, 14 ισοπαλίες και 19 ήττες.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή, Αργύρη Γιαννίκη. Ο ομογενής τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022, με την ομάδα μας να διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσής του έως το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αργύρης Γιαννίκης γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1980 στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Σπούδασε προπονητική στη φημισμένη σχολή της Κολωνίας, ενώ είναι κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro. Λόγω ενός τραυματισμού, ολοκλήρωσε πρόωρα στις Ακαδημίες της Καρλσρούης την ποδοσφαιρική του καριέρα και ασχολήθηκε με την προπονητική ξεκινώντας το 2003 στις Ακαδημίες της Μανχάιμ.

Συνέχισε το 2007 στην Ακαδημία της Καρλσρούης στην οποία εργάστηκε ως βοηθός προπονητή, ως πρώτος προπονητής, αλλά και ως υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της γερμανικής ομάδας.
Από το 2012 έως το 2016 εργάστηκε στην πρώτη ομάδα της Καρλσρούης ως βοηθός του Μάρκους Καουζίνσκι, τον οποίο ακολούθησε και στην Ίνγκολσταντ, στην Μπουντεσλίγκα.Το 2017 ανέλαβε την Ροτ-Βάις Έσσεν ως πρώτος προπονητής και την επόμενη χρονιά ακολούθησε η ΒΦΡ Άαλεν.


Τον Ιούνιο του 2019 αποφάσισε να εργαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΣ Γιάννινα. Την ίδια σεζόν (2019-20) οδήγησε την ομάδα της Ηπείρου στην επιστροφή της στην Super League, κατακτώντας το πρωτάθλημα της Super League 2, ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε με τον ΠΑΣ έως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τερμάτισε στην 9η θέση του πρωταθλήματος.

Κόουτς, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα μεγάλη πρόκληση της προπονητικής σου καριέρας!
".

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ