THE SPORTS ECONOMIST

ΑΕΚ: Επίδοση καριέρας για τον, επιθετικό πια, Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Επίδοση καριέρας για τον, επιθετικό πια, Λιβάι Γκαρσία
INTIME

Η μετατροπή του Λιβάι Γκαρσία σε φορ περιοχής συνοδεύεται πλέον και με την ανάλογη παραγωγικότητα, μιας και ο 25χρονος με το γκολ που πέτυχε στο "Βικελίδης" βρήκε δίχτυα σε τρίτο σερί παιχνίδι για πρώτη φορά στην καριέρα του, όντας βάσει επιδόσεων σε τροχιά για προσωπικό ρεκόρ σκοραρίσματος.

Πολυεπίπεδα ωφέλιμη η απόφαση του Ματίας Αλμέιδα, μετά τα όσα είδε από τον Λιβάι Γκαρσία στις τελευταίες αγωνιστικές της περυσινή σεζόν, παίζοντας τότε ως επιθετικός, να τον μονιμοποιήσει στην γραμμή κρούσης της ΑΕΚ, παρτενέρ του Σέρχιο Αραούχο, αλλά συνήθως σε μέτρα πολύ πιο προωθημένα από αυτά του "Τσίνο".

Αντικείμενο συζήτησης έκτοτε η έμπνευση και η απόφαση του Αργεντινού προπονητή της Ενωσης, ήδη αρκετές οι φορές που επιχειρηματολόγησε υπέρ της ο "pelado". Πλέον, δεν χρειάζεται για να δικαιολογηθεί η ορθότητα αυτής της μετατόπισης. Ο Γκαρσία σκόραρε και το βράδυ της Κυριακής (9/10) στο "Βικελίδης" στην επιβλητική επικράτηση της ΑΕΚ επί του Αρη και σιγά σιγά, γράφει αυτό που ο προπονητής του έλεγε πως του λείπει προκειμένου ν’ απογειωθεί: νούμερα.

Ο Γκαρσία λοιπόν βρήκε δίχτυα για τρίτο συνεχόμενο ματς, κάτι που στην καριέρα του δεν έχει πετύχει ποτέ, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Εφτασε έτσι τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, επίδοση που δεν είχε ποτέ σε αντίστοιχο χρονικό σημείο οποιασδήποτε σεζόν της μέχρι στιγμής επαγγελματικής σταδιοδρομίας του.

Το τρίτο του γκολ πέρυσι ήρθε τον Δεκέμβριο

Για παράδειγμα, πέρυσι, στην -ως τώρα- παραγωγικότερη χρονιά του (επτά γκολ στο πρωτάθλημα, οκτώ σε όλες τις διοργανώσεις), το τρίτο του γκολ στη σεζόν το πέτυχε στις 23 Δεκεμβρίου, στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Κηφισιά, ενώ συγκεκριμένα το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα ήρθε στις 5 Ιανουαρίου στην εκτός έδρας επικράτηση της ΑΕΚ στη Λαμία.

Ανάλογη επίδοση, με γκολ δηλαδή σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της ΑΕΚ, είχαν πέρυσι ο Στίβεν Τσούμπερ και ο Σέρχιο Αραούχο. Αμφότεροι το πέτυχαν σε παιχνίδια πρωταθλήματος, με τον Ελβετό να συνοδεύει το σερί του με ισάριθμες νίκες της Ενωσης μεταξύ 5ης και 7ης αγωνιστικής κόντρα σε Παναιτωλικό, Ατρόμητο και Βόλο, πετυχαίνοντας όμως το ένα εξ αυτών με πέναλτι.

Ο Αργεντινός ακολούθησε, σημειώνοντας τέσσερα γκολ μεταξύ 20ης και 22ης αγωνιστικής, με την ΑΕΚ όμως στο συγκεκριμένο διάστημα να υφίσταται δύο ήττες -από Βόλο στο ΟΑΚΑ και Αρη στη Θεσσαλονίκη- και να επικρατεί μόνο εντός έδρας του Απόλλωνα.

Ο αμέσως προηγούμενος επιθετικός με ανάλογο επίτευγμα όπως το τρέχον του Γκαρσία, να σημειώσει δηλαδή γκολ σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της ΑΕΚ και αυτά να είναι νικηφόρα ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος το πέτυχε στα play off της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή που προκάλεσε το ξέσπασμα του κορονοϊού, τον Ιούλιο του 2020, κόντρα σε Αρη στο "Βικελίδης" (4-1), εντός έδρας με τον ΟΦΗ (2-0) και με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (3-1).

Δείτε την Game Night για την όλη την δράση στην 7η αγωνιστική της Super League:

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ