ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ένα πλάνο για δύο ματς

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ουζουνίδης ψάχνεται για την διαχείριση και το αγωνιστικό πλάνο του παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό, με το μυαλό στο Κυριακάτικο (3/2) ματς με τον ΠΑΟΚ και στο… φρεσκάρισμα ποδοσφαιριστών. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα και πριν ακόμα πάει η ΑΕΚ να παίξει στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε προλάβει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Κυρίως προς τους ποδοσφαιριστές του.

"Όποιος μπαίνει στην διαδικασία αριθμητικής, πέφτει έξω. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι στο ματς που έχουμε και θα είναι μεγάλο λάθος να σκεφτούμε επόμενο ματς" είχε πει ο τεχνικός της ΑΕΚ. Όμως η αλήθεια είναι πως αυτά ισχύουν για τους ποδοσφαιριστές. Διότι ο Ουζουνίδης, βάζοντας στο τραπέζι το αγωνιστικό πλάνο του αυριανού (30/1) παιχνιδιού με τον Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ, έχει στο μυαλό του και το ματς της Κυριακής (3/2) με τον ΠΑΟΚ.

Προφανώς και η προτεραιότητα για τον τεχνικό της ΑΕΚ, είναι να ξεμπερδέψει με τους τρεις βαθμούς στο παιχνίδι με τους Βοιωτούς. Ωστόσο ο Ουζουνίδης ξέρει καλά πως όταν ακολουθεί σε τέσσερις μέρες ένα ματς με τον ΠΑΟΚ και όταν έχει προηγηθεί ήδη ένα πρόγραμμα με πέντε παιχνίδια από τις αρχές του Γενάρη, η διαχείριση έχει τεράστια σημασία. Θα ήθελε ο τεχνικός της ΑΕΚ να δώσει ανάσες σε κάποιους ποδοσφαιριστές στο αυριανό ματς.

Αφενός διότι διαπίστωσε πως έβγαλαν κούραση στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και αφετέρου διότι θα τους ήθελε φρέσκους και ξεκούραστους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο οι απουσίες του Μάνταλου και του Οικονόμου λόγω τιμωρίας και του Γαλανόπουλου λόγω τραυματισμού, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για αλλαγές.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Για να μπορέσει να κάνει αυτές τις αλλαγές, ο Ουζουνίδης είναι σχεδόν υποχρεωμένος να επαναφέρει στο αυριανό ματς με τον Λεβαδειακό, ένα σχήμα με τετράδα στην άμυνα. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει ο Μπακάκης, που έτσι κι αλλιώς είναι ακούραστος, να επιστρέψει στο δεξί άκρο της άμυνας και να πάρει ανάσες ο Γκάλο εν όψει ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα επιστρέψει ο Τσόσιτς στην ενδεκάδα στην θέση του τιμωρημένου Οικονόμου και πιθανότατα θα έχει παρτενέρ στα στόπερ τον Σβάρνα, προκειμένου να ξεκουραστεί ο Τσιγκρίνσκι.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ο Ουζουνίδης πολύ θα ήθελε να δώσει ανάσες και στον Άλεφ, ο οποίος επίσης έδειξε σημάδια κόπωσης στη Νέα Σμύρνη, από τα συνεχόμενα ματς. Ωστόσο αυτό μοιάζει πρακτικά ανέφικτο. Με τον Γαλανόπουλο τραυματία και τον Τσόσιτς στα στόπερ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή πλην του Βραζιλιάνου για την θέση του αμυντικού χαφ. Μάλιστα ο «παρτενέρ» του Άλεφ στην μεσαία γραμμή, θα είναι ο Κρίστιτσιτς.

Τουλάχιστον μ’ αυτόν τον τρόπο θα πάρει αγωνιστικό ρυθμό ο Σέρβος χαφ εν όψει του ΠΑΟΚ. Έστω και αν ο Ουζουνίδης θα ήθελε ενδεχομένως πιο φρέσκο τον Κρίστιτσιτς για το κυριακάτικο παιχνίδι και με δεδομένο πως ακολουθεί και το παιχνίδι κυπέλλου με τον Ατρόμητο.

Η ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΓΙΑ

Συνεχόμενα παιχνίδια έχει και ο Πόνσε. Και υπό διαφορετικές συνθήκες, ίσως ο Ουζουνίδης να προφύλασσε τον Αργεντινό φορ στο αυριανό ματς. Όμως περισσότερο ανάγκη από προφύλαξη, φαίνεται πως έχει ο Λιβάγια. Ο Κροάτης επιθετικός δεν έπαιξε στη Νέα Σμύρνη λόγω ενοχλήσεων. Έκανε κανονικά προπόνηση χθες και πιθανότατα θα κάνει και σήμερα. Ωστόσο μόλις με σχεδόν δυο μέρες δουλειάς σε φουλ ρυθμούς, το πιθανότερο είναι πως ο Ουζουνίδης θα προτιμήσει να κρατήσει στον πάγκο τον Λιβάγια στο ματς με τον Λεβαδειακό και να τον ρίξει στο γήπεδο μόνο σε… ανωτέρα βία. Πάντα με το μυαλό και στην ανάγκη για απόλυτη ετοιμότητα του Κροάτη, την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ