ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δεκαέξι παικταράδες και παλτά του Ιανουαρίου για την Ένωση

2022-2023 /  -   (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
2022-2023 / - (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το SPORT24 κάνει αναδρομή στις προηγούμενες χειμερινές μεταγραφικές περιόδους για την ΑΕΚ, επί Δημήτρη Μελισσανίδη στη διοικητική ηγεσίας της και βγάζει συμπεράσματα για 'παλτά' και παικταράδες.

Από την ημέρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγήκε μπροστά, δείχνοντας το δρόμο της νέας εποχής, έως στις μέρες που διανύουμε, έχουν προκύψει εννέα χειμερινές μεταγραφικές περίοδοι και πλέον οδεύουμε προς τη 10η.

Στη διάρκεια αυτών, με εξαίρεση τη μετάβαση από τη Γ' στη Β' Εθνική, η ΑΕΚ ήταν αρκετά δραστήρια και προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της με προσθήκες που άλλοτε είχαν σωστή στόχευση και άλλοτε όχι.

Ωστόσο αυτά που πήρε το μήνα Γενάρη ήταν πολλά περισσότερα από αυτά που προσδοκούσε μέσω περιπτώσεων που δεν ευδοκίμησαν. Χειμώνα ήρθαν στην ΑΕΚ κατά σειρά κάμποσοι ποδοσφαιριστές και το SPORT24 θυμίζει τις περιπτώσεις αυτές:

2015 - ΓΙΑΚΟΜΠ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2016-2017 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Φεβρουα;ρίου 2017
Ο Γιάκομπ Γιόχανσον της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 2016-2017 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 19 Φεβρουα;ρίου 2017 EUROKINISSI SPORTS


Αποκτήθηκε από την ΑΕΚ τον Ιανουάριο του 2015, ενώ η ομάδα αγωνιζόταν στη Β' Εθνική! Τόλμησε να πάρει τέτοιο ρίσκο στην καριέρα του, αν και πρωταθλητής Σουηδίας με τη Γκέτεμποργκ. Δικαίωσε την ομάδα, δικαιώθηκε και εκείνος για την επιλογή του. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 127 ματς, 10 γκολ και 8 ασίστ.

2015 - ΜΑΚΟΛΕΪ ΚΡΙΣΑΝΤΟΥΣ

Ήταν το χαμογελαστό παιδί, ο αγαπημένος 'Μάκης΄των αποδυτηρίων την περίοδο της παρουσίας του στην ομάδα, αλλά με μικρή προσφορά συγκριτικά με τις προσδοκίες που υπήρχαν την περίοδο που αποκτήθηκε (Γενάρης του 2015). Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 29 ματς και 8 γκολ σε Β' και Α' Εθνική.

2016 - ΤΟΜΑΣ ΠΕΚΧΑΡΤ

Ήταν μια προσθήκη στις αρχές του 2016, η οποία αμφισβητήθηκε πολύ. Αρχικώς, ο Τσέχος επιθετικός έβρισκε δίχτυα με το σταγονόμετρο, ωστόσο με τον Χιμένεθ προπονητή, αναγεννήθηκε όπως και άλλοι. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ τη σεζόν 2016-17. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 48 ματς, 15 γκολ και 1 ασίστ.

2016 - ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΟΥΚΟΥΛΙΝΙ

Ο ταλαντούχος Αργεντινός χαφ αφίχθη στην ΑΕΚ επί εποχής Γκουστάβο Πογέτ στο τιμόνι της ομάδας. Αμέσως έκανε τη διαφορά, όμως μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια υπέστη σοβαρό τραυματισμό και δεν έπαιξε ξανά.

2017 - ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS


Η παρουσία του «Τσίνο», από το Γενάρη του 2017 έως και το Μάιο του 2018, ήταν καταλυτική προκειμένου η ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας και να παίξει σε δύο τελικούς Κυπέλλου. Δυστυχώς για την Ένωση, τότε, δεν έμεινε περισσότερο. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 60 ματς, 23 γκολ και 8 ασίστ εκείνη την περίοδο, όμως είναι και πάλι εδώ, ως αρχηγός, μετρώντας με την ΑΕΚ συνολικά 124 ματς, 41 γκολ και 11 ασίστ.

2017 - ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ

Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός εντάχθηκε στο ρόστερ της ομάδας την ίδια περίοδο με τον Αραούχο. Ηρθε ως ελεύθερος, με προβληματικό παρελθόν και αποχώρησε με μεταγραφή που απέδωσε κέρδος 3,2 εκατ. ευρώ για την ΑΕΚ. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 57 ματς, 5 γκολ και 2 ασίστ, στην πρώτη θητεία του. Επέστρεψε άλλες δύο φορές και τελικά αποχώρησε από την Ένωση πέρυσι το καλοκαίρι με 126 παιχνίδια, 10 γκολ και 1 ασίστ.

2017 - ΑΣΤΡΙΤ ΑΪΝΤΑΡΕΒΙΤΣ

Ο διεθνής με την Αλβανία αργότερα και Σέρβος στην καταγωγή που μεγάλωσε στη Σουηδία μέσος, ήταν ένα θετικό μέλος της ομάδας, βοηθώντας στο βαθμό που μπορούσε και κατακτώντας το πρωτάθλημα μαζί της, το 2018. Έπαιξε 51 ματς με την Ένωση, μετρώντας 5 γκολ και 4 ασίστ.

2017 - ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΪΤΑΣ

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, ήρθε ως μια προσθήκη της τελευταίας στιγμή, δίχως να προκύπτουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από εκείνον. Γρήγορα διαπιστώθηκε ότι δεν έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο στην ομάδα, τη φανέλα της οποίας φόρεσε σε 13 ματς, με 1 γκολ

2018 - ΣΟΤΖΕΪ ΜΑΣΟΥΝΤ

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS


Το εξάμηνο πέρασμά του από την ΑΕΚ, θα μνημονεύεται επειδή ζήτησε και πήρε το νο. 24, όντας βέβαιος ότι η ομάδα θα σηκώσει το πρωτάθλημα μετά από 24 χρόνια αποτυχιών. Και όντως συνέβη! Επίσης και για την τεράστια χαμένη ευκαιρία στο Κίεβο, με αντίπαλο τη Ντινάμο, στους '32' του Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 18 ματς, 1 γκολ και 2 ασίστ.

2018 - ΕΡΙΚ ΜΟΡΑΝ

Ήταν η πιο συζητημένη μεταγραφή της ομάδας εκείνο τον Γενάρη, καθώς επρόκειτο για παίκτη που ήρθε με παραστάσεις από την Πριμέρα Ντιβισιόν και με συμβόλαιο 3 1/2 ετών, το οποίο η ΑΕΚ ήθελε να 'σπάσει' μετά το πρώτο εξάμηνο. Συνολικά, το κοντέρ έγραψε 19 ματς, 1 γκολ και 1 ασίστ.

2018 - ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ

Ο Σουηδός αριστερός μπακ αποκτήθηκε με αγορά από τον Παναθηναϊκό κι έδωσε στην ΑΕΚ μεγάλη ασφάλεια στην πτέρυγά του και γρήγορα έγινε βασικός για αρκετά ματς, μπροστά από τον Έλντερ Λόπες. Έγινε πρωταθλητής το 2018, ενώ συνολικά αγωνίστηκε σε 67 αγώνες, δίνοντας δύο ασίστ.

2019 - ΝΕΝΑΝΤ ΚΡΙΣΤΙΤΣΤΣ

Πολύ μέλι, αλλά από τηγανίτα τίποτα... Ο άλλοτε διεθνής Σέρβος κεντρικός χαφ, με σημαντική θητεία στην Ιταλία, ήρθε στην ΑΕΚ μάλλον ανόρεκτος και άνευρος. Είχε κάποια καλά ματς, συνολικά όμως έδωσε πολύ λιγότερα από αυτά που στην ομάδα επιθυμούσαν και προσδοκούσαν. Αγωνίστηκε σε 94 ματς, με 5 γκολ και 3 ασίστ.

2020 - ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι
Ο Νταμιάν Σιμάνσκι TOURETTE PHOTOGRAPHY


Ο διεθνής Πολωνός, με παρουσία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μέσος, εξελίσσεται σε μία από τις πιο πετυχημένες προσθήκες της ομάδας, επί Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο της. Με την Ένωση μετρά ήδη 96 επίσημα ματς, με 8 γκολ και 4 ασίστ.

2020 - ΖΙΓΚΑ ΛΑΤΣΙ

Αποκτήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Σλοβενίας το Γενάρη του 2020, έπαιξε 11 ματς με την πρώτη ομάδα τη σεζόν 2020-21, όμως έκτοτε, ο 20χρονος σήμερα στόπερ δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατά περιόδους προπονητών της ομάδας. Τον βρίσκουμε ως δανεικό στην Κόπερ της πατρίδας του, όπου επίσης δεν αγωνίζεται.

2021 - ΟΛΕΓΚ ΝΤΑΝΤΣΕΝΚΟ

Ο Ουκρανός δεξιός μπακ ήταν πολύ μακριά από αυτό που η ΑΕΚ νόμιζε ότι αποκτούσε τον Γενάρη του 2021, έχοντας πολύ στρεβλή εικόνα για τα χαρακτηριστικά του. Τώρα αγωνίζεται ως δανεικός στη Ζόρια της πατρίδας του, ενώ στην Ένωση έπαιξε σε μόλις 11 παιχνίδια.

2022 - ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΦΡΑΝΣΟΝ

Ο άλλοτε διεθνής Σουηδός χαφ, είναι ενεργό μέλος στην ΑΕΚ, προφανώς για λύση ανάγκης και για να βοηθά με κάποια λεπτά συμμετοχής στο rotation του Αλμέιδα, όταν και αν ο Αργεντινός το κρίνει σκόπιμο. Αν και βρίσκεται 11 μήνες στην ομάδα, μετρά μόλις 3 συμμετοχές και συνολικά 20 αγωνιστικά λεπτά.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ