STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Άρης 0-2: Διπλό για να γουστ-Άρης και δεύτερη θέση

Ο Ροζ πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Ροζ πανηγυρίζει το γκολ του Άρη κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ και έφυγε με το διπλό (0-2) από το ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Super League Interwetten, ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ένας Άρης για να... γουστάρεις. Οι "κίτρινοι" πλήρωσαν με το ίδιο νόμισμα την ΑΕΚ, η οποία είχε νικήσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς επικράτησαν 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ για τη 21η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν εξαιρετικοί στον ανασταλτικό τομέα, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά κενά της Ένωσης και έφυγαν με το διπλό που τους φέρνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Ο Λίντσεϊ Ρόζ άνοιξε το σκορ στο 29' με κοντινό πλασέ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάντε Σίλβα, που είχε περάσει ως αλλαγή, "κλείδωσε" ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα του.

Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΡΑΝΤΟΝΙΑ ΚΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να επιβραβεύσει τον Βένταντ Ραντόνια για την καλή παρουσία στα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο, δίνοντάς του φανέλα βασικού για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, κράτησε στον πάγκο τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, επιλέγοντας για τριάδα στη μεσαία γραμμή τους Σιμόες, Σιμάνσκι και Κρίστισιτς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στον αντίποδα, ο Άκης Μάντζιος έκανε την έκπληξη και επέλεξε για την αρχική ενδεκάδα τον Ντανιέλ Μαντσίνι, ο οποίος προερχόταν από τραυματισμό, με τον Δημήτρη Μάνο να μένει στον πάγκο. Μία απόφαση που τον δικαίωσε απόλυτα, αφού ο Βραζιλιάνος επιθετικός, μαζί με τους Γκάμα, Ματέο Γκαρσία και Μπερτόγλιο άλλαζαν διαρκώς θέσεις, δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα της Ένωσης.

ΑΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΕΚ, "ΧΤΥΠΗΣΕ" ΜΕ ΡΟΖ Ο ΑΡΗΣ

Την ίδια στιγμή, οι Τζέιμς Τζέγκο και Σάσα κέρδισαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να αδυνατεί να δημιουργήσει ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ του Χούλιαν Κουέστα. Είναι χαρακτηριστικό πως στο πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ είχε δύο τελικές, μία με τον Ανσαριφάρντ στο 5ο λεπτό και μία με τον Χρήστο Αλμπάνη στο 22', οι οποίες δεν ανησύχησαν τον τερματοφύλακα των "κιτρίνων".

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Από την άλλη πλευρά, ο Άρης ήταν εκείνος που είχε ουσιαστικά τον έλεγχο, πίεσε ψηλά και δημιούργησε πρόβλημα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων. Είχε, μάλιστα, δύο καλές στιγμές με τους Γκάμα (9') και Ματέο Γκαρσία (13') που αποδείχθηκαν... προειδοποιητικές, αφού στο 29ο λεπτό ο Λίντσεϊ Ροζ εκμεταλλεύτηκε την ασταθή επέμβαση του Γιώργου Αθανασιάδη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Γκάμα, κεφαλιά του Δεληζήση και τακουνάκι του Γκαρσία, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

ΤΡΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΧΙΜΕΝΕΘ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΡΗ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Χιμένεθ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή, φανερά απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδας του. Οι Μάνταλος, Μαχαίρας και Νταντσένκο πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σιμόες, Αλμπάνη και Ραντόνια, με σκοπό να γίνει πιο απειλητική και επιθετική η Ένωση.

Ωστόσο, παρά τις αλλαγές, η εικόνα παρέμεινε η ίδια, με τον Άρη, μάλιστα, να είναι πιο επικίνδυνος, έχοντας δύο καλές στιγμές με τους Μπερτόγλιο στο 48ο λεπτό και τον Ματέο Γκαρσία στο 66'.

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΑΧΑΙΡΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΙΛΒΑ ΚΑΙ 0-2

Η ευκαιρία του Αργεντινού αφύπνισε λίγο τους "κιτρινόμαυρους", οι οποίοι ανέβηκαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 70ο λεπτό. Ο Ροζ δεν απομάκρυνε σωστά, με τον Μαχαίρα να επιχειρεί το σουτ απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά μετά από παρέμβαση και του Κουέστα, η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ κυνήγησε την ισοφάριση, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι ο πιο δραστήριος, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού ο Άρης είχε κλείσει τους χώρους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι παίκτες του Άκη Μάντζιου έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Ένωσης, με τον Ματίγια να εκτελεί γρήγορα ένα κερδισμένο φάουλ, τον Μάνο να συνεργάζεται άψογα με τον Σάντε Σίλβα και τον τελευταίο να "κεραυνοβολεί" τον Αθανασιάδη για το 0-2.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΑΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ