STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - ΑΕΚ 0-1: Με το αριστερό του Γκαρσία και τον τρόπο του Χιμένεθ

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Γκαρσία κόντρα στον Άρη
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Γκαρσία κόντρα στον Άρη EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε εκτός έδρας (0-1) τον Άρη με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία και τον έπιασε στη δεύτερη θέση. Τρίτη διαδοχική νίκη με το ίδιο σκορ για την Ένωση και τη σφραγίδα του Χιμένεθ. (VIDEOS)

Ο Άρης υποδέχτηκε την ΑΕΚ την Πέμπτη σε εξ αναβολής αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της Super League Interwetten με την Ένωση να φεύγει με τη νίκη (0-1) από τη Θεσσαλονίκη χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία.

Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την Ένωση του Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα με το ίδιο σκορ.

Η ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ

Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες φάσεις. Οι δύο ομάδες αλληλοεξουδερώθηκαν. Δεν είχαν φαντασία και μάλλον θα έλεγε κανείς εμφανίστηκαν κάπως φοβικές δίνοντας την πρώτη κίνηση ο ένας στον άλλον. Ελάχιστες τέτοιες έγιναν βέβαια, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στο σχετικό γράφημα της OPTA.

Η Ένωση είχε μία με την κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, ύστερα από τη σέντρα του Μιχάλη Μπακάκη. Ο Μπουσέ, όμως, ήταν στη θέση του και μπλόκαρε.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ο Άρης είχε δύο με τους Δημήτρη Μάνο και Λούκας Σάσα. Καμία εκ των δύο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κλασική βάσει των expected goal.

ΔΕΝ ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΛΒΑ

O Μανόλο Χιμένεθ άφησε στον πάγκο τον Πέτρο Μάνταλο και τους Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα και Λιβάγια.

Προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον Μαχαίρα, ο οποίος έπαιξε στα φτερά με τον Γκαρσία και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Μάντζιος έδωσε ρόλο αντί - Μπερτόγλιο στον Μαντσίνι και προτίμησε τον Σάντε Σίλβα αφήνοντας στον πάγκο τον Ματέο Γκαρσία. Οι κινήσεις των δύο προπονητών δεν βγήκαν, γι' αυτό και προχώρησαν σε αλλαγές.

Ο Χιμένεθ είδε μάλιστα και τον Νεντελτσιάρου να τραυματίζεται και τη θέση του πήρε ο Λάτσι.

ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΣΕ

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που χρειαζόταν με την εκτέλεση φάουλ του Λιβάι Γκαρσία. Ο Κεντροαμερικανός εκτέλεσε το φάουλ με το αριστερό εκτός περιοχής και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα της εστίας του Ζακαρί Μπουσέ.

Μάλιστα εκτέλεσε στη γωνία που βρισκόταν ο Γάλλος τερματοφύλακας. Ωραία εκτέλεση και 0-1.

Όπως και να 'χει αυτός είναι που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του.

Άλλωστε τέτοια ματς κρίνονται από στιγμές και ο μεσοεπιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, στον οποίον επένδυσε τόσο η Ένωση (τόσο από οικονομικής άποψης, όσο κι ως πρότζεκτ) έδωσε τη λύση.

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕ ΜΠΕΜΠΕΚ-ΤΖΗΛΟ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ

Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν έτοιμος να ρίξει τον Σάχοβ αντί του Λιβάι Γκαρσία και τον Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ. Στο 75ο λοιπόν πέρασε στο ματς ο Ουκρανός και το παιχνίδι συνεχίστηκε, αλλά η Ένωση είχε ζητήσει διπλή αλλαγή κάτι για το οποίο δεν ενημέρωσε σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι φιλοξενούμενοι ο τέταρτος (Αθανάσιος Τζήλος) τον Κροάτη διαιτητή Ιβάν Μπέμπεκ, με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτό να πραγματοποιηθεί η αλλαγή των Ολιβέιρα - Ανσαριφάρντ.

Βλέπετε, η ΑΕΚ είχε κάνει ήδη αλλαγές σε τρία χρονικά σημεία, με αποτέλεσμα ο Πορτογάλος φορ Ολιβέιρα να φορέσει το μπουφάν του, να επιστρέψει στον πάγκο και να μην γίνει η αλλαγή που ήθελε η Ένωση.

Ο Κροάτης ρέφερι ζήτησε συγγνώμη από τον Χιμένεθ. Για αρκετά λεπτά επικράτησε ένταση, ενώ αυτό το μπάχαλο κράτησε τουλάχιστον 5-6 λεπτά.

Η πρώτη αλλαγή της ΑΕΚ είχε γίνει στο 20' (Λάτσι αντί Νεντελτσιάρου), η δεύτερη ήταν διπλή στο 60' (Μάνταλος και Λιβάγια μέσα, Κρίστιτσιτς και Μαχαίρας εκτός) και η τελευταία του 75' που επίσης θα ήταν διπλή έγινε... μονή.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ