ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αραούχο μόνο με τα μισά χρήματα και σε δόσεις

ΑΕΚ: Αραούχο μόνο με τα μισά χρήματα και σε δόσεις

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πρόθεση των ανθρώπων της ΑΕΚ να κάνουν κουβέντα με πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά της οψιόν, εφόσον η Λας Πάλμας ανάψει πράσινο φως διαπραγμάτευσης.

Λίγες ώρες μετά την πρώτη (θα υπάρξουν επόμενες, παρουσία και του Μάσιμο Καρέρα) συνάντηση του Ίλια Ίβιτς και του Δημήτρη Μελισανίδη για το ξεκαθάρισμα κάποιων πραγμάτων που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, μπορούμε με ασφάλεια να καταθέσουμε ότι στο μεταγραφικό τοπίο της ΑΕΚ, απλώς χαράχτηκαν κάποιες γραμμές πορείας για τη συνέχεια.

Ωστόσο ένα θέμα πιέζει και «πιέζεται» περισσότερο από το χρόνο:

*Όπως σας έχουμε ενημερώσει ξανά και ξανά ( με τελευταίο αυτό το ρεπορτάζ), η ΑΕΚ οφείλει να απαντήσει στη Λας Πάλμας έως το τέλος του μήνα για το τι σκοπεύει να πράξει με την οψιόν των 2,7 εκατ. ευρώ, για την αγορά του Σέρχιο Αραούχο. Ναι μεν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν πλέον διεθνώς, ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος έως το τέλος των εγχώριων διοργανώσεων, ωστόσο αυτό δεν συνεπάγεται κιόλας ότι μετατίθεται το deadline αγοράς του για τότε.

  • Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να συναινέσει ο ισπανικός σύλλογος. Και για να συμφωνήσει, θα πρέπει πρώτα η ΑΕΚ, έως την τελευταία ημέρα του Μαΐου, να ανοίξει τα χαρτιά της και να τον ενημερώσει για το πως σκοπεύει να παίξει το παιχνίδι στο εξής. Αν δηλαδή προτίθεται να πληρώσει τα χρήματα, αν θέλει να το διαπραγματευτούν ξανά ή ακόμα και το αν επιθυμεί να φύγει εντελώς από την υπόθεση, καταβάλλοντας το πέναλτι των 200.000 ευρώ, το οποίο προβλέπεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας.

  • Είναι απολύτως λογικό να έχουν θορυβηθεί στην ΑΕΚ με τον τραυματισμό του Αργεντινού. Η θλάση που υπέστη, η οποία θα τον κρατήσει τουλάχιστον για έναν μήνα εκτός δράσης (και βλέπουμε το πως θα είναι όταν επανενταχθεί σε πρόγραμμα προπόνησης) έρχεται να προστεθεί σε ένα ιστορικό διαδοχικών προβλημάτων και τραυματισμών που ο παίκτης βγάζει από το καλοκαίρι του 2018, όταν αποχώρησε από την ομάδα στο ζενίθ της καριέρας του, για να επιστρέψει στην Ένωση στο ναδίρ αυτής και πάλι.

  • Κακά τα ψέματα και με προσέγγιση πάντα την ειλικρίνεια, βάσει και των αριθμών. Ο Αραούχο εδώ και περίπου δύο χρόνια, συνεχώς φθίνει. Σε αυτό το βάθος των δύο ετών (χρονολογικά), έχει παίξει όλα κι όλα 39 ματς με μόλις 5 γκολ και 1 ασίστ σε Λας Πάλμας και ΑΕΚ. Σύμφωνοι, είχε τα θέματά του που τον πήγαν πίσω, αλλά είναι λάθος να μην παραδεχόμαστε την πτωτική πορεία του. Είναι ακόμα 28 ετών, έχει πολλά μπροστά του. Όμως αλήθεια, είναι αυτός για τον οποίο δίνεις έτσι εύκολα 2,7 εκατ. ευρώ μετρητά και μάλιστα τέτοια εποχή;

  • Για να γίνει εφικτή η αγορά του Αραούχο, θα πρέπει να πέσει γερό ψαλίδι στις απαιτήσεις των Ισπανών. Πως θα μπορούσε να καταστεί εφικτή; Ας πούμε με τα μισά χρήματα (ή και λιγότερα, ίσως στο 1 εκατ. ευρώ) από αυτά που προβλέπει η συγκεκριμένη οψιόν αγοράς και με καταβολή τους σε δόσεις. Ένα τέτοιο deal θα αποτελούσε αληθινό δέλεαρ για την Ένωση ώστε να προχωρήσει στην αγορά του. Διαφορετικά, είναι ασφαλές να πούμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί αυτό, αν η Λας Πάλμας επιμείνει στα 2,7 εκατ. ευρώ και μάλιστα τοις μετρητοίς.

  • Να είναι τελικά ο εκ νέου δανεισμός του «Τσίνο» η λύση; Στο τραπέζι θα υπάρξει και αυτή η πρόταση. Ίσως εν τέλει, λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που η Λας Πάλμας αντιμετωπίζει, να αποδειχθεί σενάριο εφικτό. Να παίξει ο Αραούχο μια ολόκληρη σεζόν, αφού θα έχει κάνει προετοιμασία για πρώτη φορά στην καριέρα του με την ΑΕΚ και τότε να κριθεί αν η αγορά του είναι η σωστή λύση. Άλλωστε η Ένωση, όταν πείστηκε για τον Λιβάγια, τα χρήματα τα έδωσε. Βάσει των σημερινών δεδομένων, έχει νορμάλ λόγους να της φαίνονται πολλά.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ