ΑΕΚ

ΑΕΚ: Σύμμαχος για τον Αραούχο τα ζόρια της Λας Πάλμας

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Έως το τέλος του μήνα, θα πρέπει να υπάρξει επαφή της ΑΕΚ με τη Λας Πάλμας για την οψιόν αγοράς του Αραούχο. Τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα των Ισπανών, ίσως ανοίξουν δρόμο για επαναδιαπραγμάτευση.

Πλησιάζει η ημερομηνία λήξης για την τήρηση ή όχι της συμφωνίας που η ΑΕΚ και η Λας Πάλμας έχουν συνάψει για τον Σέρχιο Αραούχο. Σύμφωνα με αυτήν, η Ένωση οφείλει να ενημερώσει την ισπανική ομάδα, εάν προτίθεται να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ για την αγορά του Αργεντινού επιθετικού.

Αν αυτό δεν συμβεί, τότε η ΑΕΚ είναι αναγκασμένη να καταβάλλει στον σύλλογο που ο ποδοσφαιριστής ανήκει, το ποσό των 200.000 ευρώ, ως πέναλτι για τη μη τήρησης της συμφωνίας, όπως επίσης προβλέπεται από τα έγγραφα που οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει. Άρα λοιπόν δεν είναι μια απλή υπόθεση για την Ένωση, από τη στιγμή που δεν υφίσταται το " δεν πληρώνω και τελειώνει η υπόθεση".

Το θετικό της υπόθεσης, αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι εν καιρώ κορονοϊού, είναι ότι από τη στιγμή που προβλέπεται επιστροφή στην αγωνιστική δράση, η ΑΕΚ έχει την ευχέρεια να ζητήσει από τη Λας Πάλμας περισσότερο χρόνο προκειμένου να λάβει την τελική απόφασή της και να ψάξει μελλοντικά για ένα καλύτερο deal, πατώντας στο ότι θα υπάρχουν ματς μπροστά της, σε πρωτάθλημα (πλέι οφς) και Κύπελλο (δεύτερος ημιτελικός και ίσως τελικός), για την τρέχουσα σεζόν.

Η ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο το αν η συνέχιση των εγχώριων διοργανώσεων στην Ελλάδα, υποχρεώνει την ισπανική ομάδα να κάνει αποδεκτό αυτό το αίτημα ή απλά θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της, καθώς πρόκειται για μια συμφωνία εκτός αγωνιστικού πλαισίου, η οποία δεν μετατίθεται απαραίτητα επειδή η ΑΕΚ έχει μπροστά της παιχνίδια να δώσει.

Ναι μεν η Λας Πάλμας είναι υποχρεωμένη να αφήσει στην Ένωση τον Αραούχο για να παίξει σε αυτήν έως το τέλος της σεζόν, αυτό δεν συνεπάγεται ωστόσο ότι αυτομάτως μεταφέρεται χρονικά και η συμφωνία που έχουν συνάψει για το σκέλος της αγοράς ή όχι του παίκτη, με deadline την 31η Μαϊου.

Από την άλλη βέβαια η Λας Πάλμας, σύμφωνα με όσα γράφονται στην Ισπανία, βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και έχει να πληρώνει στον Αραούχο συνολικά, περίπου 4 εκατ. ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια. Χώρια που αναφέρεται ότι ο πρόεδρος και χρηματοδότης του συλλόγου Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρες σκέφτεται να αποσυρθεί και ψάχνει τρόπους να παραδώσει το σύλλογο σε άλλα χέρια.

Επιπροσθέτως, αν αποφασιστεί η ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων στην Ισπανία, τότε η Λας Πάλμας θα κινδυνεύσει να χάσει ως ελεύθερο τον ποδοσφαιριστή εφόσον υποβιβαστεί στη Γ' κατηγορία, όπως προβλέπεται για τις ομάδες που πέφτουν χαμηλότερα από τη Β' Εθνική. Να σημειωθεί ότι η Λας Πάλμας βρισκόταν σε πολύ άσχημη αγωνιστική κατάσταση στην προ-κορονοϊό περίοδο, έχοντας κατρακυλήσει στη βαθμολογία. Τη βρίσκουμε μόλις 3 βαθμούς πάνω από τη ζώνη των play out, ενώ είχε συμπληρώσει 11 συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα της laliga2 χωρίς να έχει σημειώσει νίκη!

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ