ΑΕΚ

ΑΕΚ - Απόλλων Λεμεσού 3-0: Με Γκαρσία ηγέτη στην πρόβα τζενεράλε

Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος ήταν οι σκόρερ στο ευρύ 3-0 της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Λεμεσού στο ΟΑΚΑ
Λιβάι Γκαρσία και Πέτρος Μάνταλος ήταν οι σκόρερ στο ευρύ 3-0 της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Λεμεσού στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI

Ο Λιβάι Γκαρσία σημείωσε δύο γκολ και μία ασίστ στη φιλική νίκη της ΑΕΚ με 3-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού στο Ολυμπιακό Στάδιο, πριν από την έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της για το Europa Conference League.

Η ΑΕΚ έδειξε τα δόντια της απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού, επικρατώντας με 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στην τελευταία φιλική αναμέτρηση πριν από τους αγώνες της με τη Βέλεζ για το 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο Λιβάι Γκαρσία ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, με δύο υπέροχα γκολ και μία ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος ακολούθησε σε απόδοση. Δεν κινδύνεψε η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, που δοκίμασε διάταξη 3-4-3 στο τελευταίο ημίωρο.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε ιδανική εκκίνηση στον αγώνα, αφού στο πρώτο 10λεπτο είχε σημειώσει δύο γκολ. Στο 6' ο Γκαρσία τελείωσε μία όμορφη συνεργασία του Μάνταλου με τον Έλντερ Λόπες από αριστερά και στο 9' από εκτελεστής έγινε δημιουργός, με τον Μάνταλο να σκοράρει με διπλή προσπάθεια.

Το 2-0 δεν μείωσε την όρεξη των παικτών της Ένωσης που επιτέθηκαν αρκετά και στη συνέχεια. Οι περισότερες φορές αφορούσαν τον Χρήστο Αλμπάνη από αριστερά, ο οποίος ήταν αρκετά δραστήριος, αλλά οι τελικές του δεν είχαν αποτέλεσμα. Σε μία περίπτωση ανατράπηκε στη μεγάλη περιοχή, όμως είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ δεν δοκιμάστηκε ιδιαίτερα, με τους Κύπριους να επιτίθενται κυρίως απ' την πλευρά του Μιχάλη Μπακάκη. Αν και οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν την περιοχή της ΑΕΚ, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να βρουν μια τελική που θα ανησυχούσε τον Παναγιώτη Τσιντώτα πλην δύο φάσεων στο 33ο λεπτό, με καλά σουτ εκτός περιοχής.

Στην ανάπαυλα, ο Μιλόγεβιτς έκανε δύο αλλαγές, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μάριο Μιτάι και δίνοντας ντεμπούτο στον Σίμο Μήτογλου, που πήρε τη θέση του Ιονούτς Νεντελτσιάρου. Τίποτα δεν άλλαξε επιθετικά, όμως. Όπως στο 1ο ημίχρονο έτσι και στο 2ο, ο Γκαρσία χρίστηκε σκόρερ στο 6ο λεπτό, επίσης με μία υπέροχη προσπάθεια, στην οποία πέρασε ανάμεσα από 3 αντιπάλους και πλάσαρε από κοντά.

Με το 3-0 υπέρ της, η ΑΕΚ αποφάσισε να αλλάξει ρυθμό και να δώσει μέτρα στον Απόλλωνα, τεστάροντας τις δυνατότητές της και ανασταλτικά. Τα πήγε καλά, αφού οι Κύπριοι δεν βρήκαν απειλητική τελική, αν και έφτασαν κάποιες φορές με αξιώσεις στην περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 63ο λεπτό πέρασε στον αγώνα ο Στράτος Σβάρνας και όταν πέρασε στο παιχνίδι δύο λεπτά αργότερα ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς, η διάταξη άλλαξε και η ΑΕΚ συνέχισε με 3 παίκτες στο κέντρο της άμυνας και 3 στην επίθεση. Η νοοτροπία παρέμεινε αμυντική, στοχεύοντας σε αντεπιθέσεις. Με αυτόν τον τρόπο χάθηκε μία πολύ καλή στιγμή με τον Αλμπάνη και μία με τον Τάνκοβιτς.

Ο Απόλλων συνέχισε να μην προβληματίζει τους γηπεδούχους, που στο τέλος έπαιξαν και με νεαρούς ποδοσφαιριστές, χωρίς να αλλάξουν τα δεδομένα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (63΄Σβάρνας), Νεντελτσιάρου (46' Μήτογλου), Τζαβέλλας (87' Ρουκουνάκης), Λόπες (46' Μιτάι), Σιμάνσκι (87' Σαμπανάτζοβιτς), Σάκχοφ, Γκαρσία (79' Νταντσένκο), Μάνταλος (87' Ραντόνια), Αλμπάνης (65' Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (87' Κοσίδης)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ: Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61' Ίντζια), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70' Παπουνασβίλι), Ντένιτς, Κυριάκου, Ζράντι, Πίττας, Ψύχας (61' Μαλεκίδης)

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ