ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπιλμπάο και Σοθιεδάδ ζητούν να παίξουν με κόσμο τον τελικό

Athletic Bilbao's Inaki Williams, right, jumps for the ball in front Valladolid's Mohammed Salisu before scoring his goal during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and Valladolid at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Athletic Bilbao's Inaki Williams, right, jumps for the ball in front Valladolid's Mohammed Salisu before scoring his goal during the Spanish La Liga soccer match between Athletic Bilbao and Valladolid at San Mames stadium in Bilbao, northern Spain, Sunday, Oct. 20, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

Μπιλμπάο και Ρεάλ Σοθιεδάδ ζητούν από την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να διεξαχθεί ο μεταξύ τους τελικός του Copa del Rey με κόσμο σε ημερομηνία που θα συναποφασιστεί από τα τρία εμπλεκόμενα μέρη.

Με κόσμο ζήτησαν να διεξαχθεί ο μεταξύ τους τελικός του Copa del Rey οι Ρεάλ Σοθιεδάδ και Μπιλμπάο με κοινή τους επιστολή προς την ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

"Οι πρόεδροι των δυο ομάδων μετά από συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας αποφάσισαν να ζητήσουν να διεξαχθεί ο τελικός με κόσμο σε μια ημερομηνία που θ' αποφασίσουν και οι τρεις πλευρές. Η βούληση και των δυο ομάδων ήταν να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου με την παρουσία των φιλάθλων μας. Αυτό θα μας άρεσε. Τελικός με τους φιλάθλους μας στις εξέδρες", αναφέρεται μεταξύ άλλων στην κοινή ανακοίνωση των δυο ομάδων.

Αυτός είναι ο πρώτος τελικός Κυπέλλου με ομάδες από τη χώρα των Βάσκων μετά από το 1927 (!). Τότε η Ρεάλ Ουνιόν είχε πάρει το τρόπαιο κόντρα στην Αρένας, ενώ ο πρώτος της ιστορίας ήταν το 1913 ανάμεσα στη Ράθινγκ ντε Ιρούν και την Μπιλμπάο με νικήτρια την πρώτη (και οι δυο τελικοί με σκορ 1-0).\

Photo credits: AP Images

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ