ΙΣΠΑΝΙΑ

Κυπελλούχος Ισπανίας η Βαλένθια, 2-1 τη Μπαρτσελόνα στερώντας της το νταμπλ

Valencia forward Kevin Gameiro, third right, celebrates with teammates after scoring a goal during the Copa del Rey soccer match final between Valencia CF and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Saturday. 25, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Valencia forward Kevin Gameiro, third right, celebrates with teammates after scoring a goal during the Copa del Rey soccer match final between Valencia CF and FC Barcelona at the Benito Villamarin stadium in Seville, Spain, Saturday. 25, 2019. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

Η Βαλένθια έχοντας εξαιρετική απόδοση στο πρώτο 45λεπτο και χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του αγώνα κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 2-1 και στέρησε το νταμπλ από την ομάδα του Βαλβέρδε.

Μια εκπληκτική Βαλένθια, ιδίως στο πρώτο 45λεπτο του αγώνα με την Μπαρτσελόνα, έφτασε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ισπανίας για όγδοη φορά στην ιστορία της επικρατώντας 2-1 των Καταλανών που πάλευαν μόνο με τον Μέσι ενώ είχαν να αντιμετωπίσουν και την απουσία του Σουάρες ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο ματς.

Η Βαλένθια μάλιστα που αποδείχθηκε σε "κακό δαίμονα" για την ομάδα του Βαλβέρδε καθώς φέτος δεν μπόρεσε να την κερδίσει σε κανένα από τα τρία παιχνίδια που βρέθηκαν αντίπαλοι σε La Liga και Κύπελλο Ισπανίας έφτασε στην επιστροφή των τίτλων για πρώτη φορά μετά το 2008.

Επίσης αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος στην καριέρα του Μαρθελίνιο, του τεχνικού της Βαλένθια, ο οποίος κέρδισε για πρώτη φορά την Μπαρτσελόνα μετά από είκοσι παιχνίδια όπου είχε 14 ήττες και 6 ισοπαλίες.

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ Η "ΜΠΑΡΤΣΑ" ΤΑ ΓΚΟΛ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Οι "νυχτερίδες" είχαν την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση όταν στο 5' ο Λενγκλέ έκανε το λάθος, καθώς γύρισε τη μπάλα χωρίς να βλέπει με τον Ροντρίγκο να γίνεται κάτοχος της, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Σίλεσεν και πλάσαρε στην κενή εστία με τον Πικέ να έρχεται ως σωτήρας και να σώζει την ομάδα του από βέβαια παραβίαση.

Η Μπαρτσελόνα πήρε τα ηνία του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας με τη Βαλένθια να της δίνει χώρο και να χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Στην πρώτη εξ αυτών στο 22' η Βαλένθια άνοιξε το σκορ όταν σε επίθεση από τα αριστερά έγινε το παράλληλο γύρισμα προς τον Γκαμεϊρό ο οποίος από το ύψος του πέναλτι νίκησε με δυνατό σουτ τον Σίλεσεν.

Έντεκα λεπτά αργότερα η Βαλένθια έφτασε και σε δεύτερο τέρμα όταν οι "νυχτερίδες" βγήκαν και πάλι στην αντεπίθεση από τα δεξιά με τον Κάρλος Σολέρ να κάνει την κούρσα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή έχοντας περάσει τον Τζόρντι Άλμπα και έκανε τη σέντρα με τον Ροντρίγκο με κεφαλιά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 της Βαλένθια.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Καταλανούς χάθηκε στο 45' όταν ο Μέσι εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής αλλά ο Ντομενέτς με το αριστερό χέρι έδιωξε τη μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Ράκιτιτς μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον γκολκίπερ της Βαλένθια και πάλι να λέει όχι.

ΜΟΝΟ Ο ΜΕΣΙ ΠΑΛΕΥΕ

Ο Βαλβέρδε με την έναρξη του δεύτερου μέρους έκανε πιο επιθετική την ομάδα του βάζοντας στο ματς τους Βιδάλ και Μάλκομ και διορθώνοντας τα κακώς κείμενα του πρώτου ημιχρόνου. Η Μπαρτσελόνα πήρε και άλλα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έστω και χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ προσπάθησε να απειλήσει την εστία της Βαλένθια.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους Καταλανούς στο δεύτερο 45λεπτο χάθηκε στο 56' καθώς η φανταστική ενέργεια του Μέσι και το σουτ με το εξωτερικό του αριστερού του ποδιού κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι της Βαλένθια με το 2-0 να παραμένει για τις "νυχτερίδες".

Η Μπαρτσελόνα παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή στο ματς απείλησε ξανά μετά από 15 λεπτά όταν ο Πικέ βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ, δέχτηκε τη μπάλα από τον Μάλκομ και έκανε το σουτ στη κίνηση με την μπάλα να περνάει λίγο έξω.

Η μείωση του σκορ για τους Καταλανούς ήρθε στο 73' από τον Μέσι. Σε κόρνερ από τα δεξιά που εκτέλεσε ο Μάλκομ ο Λανγκλέ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι με τον Ντομένετς να διώχνει εντυπωσιακά με το ένα χέρι αλλά ο Μέσι από κοντά με πλασέ έκανε το 2-1 και έδωσε ελπίδες στους συμπαίκτες του.

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ, ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ Η ΒΑΛΕΝΘΙΑ

Οι παίκτες του Βαλβέρδε συνέχισαν να πιέζουν για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Πικέ μετά το 80' να παίζει ως σέντερ φορ. Δεν κατάφεραν όμως να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Ντομένετς. Στο 85' η κεφαλιά του Μέσι μετά από σέντρα του Μάλκομ έφυγε έξω.

Μάλιστα η Βαλένθια ήταν αυτή που στις καθυστερήσεις έχασε δυο σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει στο 3-1 και τις δυο με τον Γκονσάλο Γκέντες. Την ώρα που όλη η Μπαρτσελόνα ήταν στην επίθεση ο Γκέντες έφυγε στην αντεπίθεση στο 93' αλλά το πλασέ που επιχείρησε προ του Σίλεσεν μέσα από την περιοχή των Καταλανών έφυγε έξω. Δυο λεπτά αργότερα ο εξτρέμ των "νυχτερίδων" έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας και από το ύψος της μεσαίας γραμμής σούταρε σε κενή εστία καθώς ο Σίλεσεν είχε ανέβει σε ένα κόρνερ της Μπαρτσελόνα αλλά και πάλι το σουτ του έφυγε λίγο έξω.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝA:Σίλεσεν, Σεμέδο (46' Μάλκομ), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (77' Αλένα), Μπουσκέτς, Αρτούρ (46' Βιδάλ), Σέρτζι Ρομπέρτο, Μέσι, Κοουτίνιο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ:Ντομένετς, Βας, Γκαράι, Γκαμπριέλ Παουλίστα, Γκαγιά, Κάρλος Σολέρ, Παρέχο (65' Κοντογκμπιά), Κοκλέν, Γκονσάλο Γκέντες, Ροντρίγκο (88' Ντιακαμπί), Γκαμειρό (72' Πιτσίνι).

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ