ΙΣΠΑΝΙΑ

Κρέμασε τα παπούτσια του ο Αντούριθ

Athletic Bilbao's Aritz Aduriz,  celebrates his goal  during the Europa League Group F soccer match between Athletic Bilbao and Genk, at  the San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Athletic Bilbao's Aritz Aduriz, celebrates his goal during the Europa League Group F soccer match between Athletic Bilbao and Genk, at the San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Nov. 3, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Ο 39χρονος Βάσκος επιθετικός της Μπιλμπάο, Αρίτζ Αντούριθ, ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/5) ότι κρεμάει τα παπούτσια του καθώς έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Τέλος εποχής για τον Αρίτζ Αντούριθ. Ο 39χρονος Βάσκος επιθετικός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (20/5) ότι κρεμάει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Ο φορ από το Σαν Σεμπαστιάν όπως εξήγησε έπρεπε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, το οποίο θα τον άφηνε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης. O Αντούριθ ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπιλμπάο το 2002.

Έμεινε στα λιοντάρια μέχρι το 2004, μεσολαβούντος ενός δανεισμού στην Μπούργος. Το 2004 πήγε στη Βαγιαδολίδ και την επόμενη σεζόν επέστρεψε στο Μπιλμπάο για την Αθλέτικ. Το 2008 πήγε στη Μαγιόρκα και το 2010 στη Βαλένθια. Από το 2012 ήταν μόνιμος κάτοικος Μπιλμπάο.

Κατέκτησε ένα ισπανικό Supercup,

"Έφτασε η στιγμή. Πολλές φορές είχα αναφέρει ότι το ποδόσφαιρο σε αφήνει πριν το αφήσεις εσύ. Χθες κιόλας, οι γιατροί μου είπαν ότι πρέπει να περάσω από το χειρουργείο. Δεν υπάρχει επιστροφή. Δυστυχώς, το κορμί που είπε: Φτάνει. Δεν μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου με τον τρόπο που θα ήθελα και θα τους άξιζε. Έτσι είναι η ποδοσφαιρική ζωή. Απλά, πολύ απλά.

Δυστυχώς, βιώνουμε καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές από το ποδόσφαιρο, όπως είναι η πανδημία που μας έχει κάνει και αφήσει μεγάλη ζημιά, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να την παλεύουμε με κάθε μέσο.

Γι' αυτό μην ανησυχείτε για μένα. Αυτό είναι κάτι ασήμαντο. Και κάπως έτσι έφτασε η ώρα του αποχαιρετισμού. Και κάπως έτσι τελειώνει για μένα αυτή η διαδρομή, που υπήρξε αξέχαστη και υπέροχη από το ξεκίνημα έως το φινάλε"

Photo credits: AP Images

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ