ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 4-2: Κορυφή με "τεσσάρα" και αγωνία για Μέσι

FC Barcelona's Lionel Messi looks painfully injured during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Lionel Messi looks painfully injured during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Με την επίθεσή της να "πετάει φωτιές" και τον Τερ Στέγκεν να "κατεβάζει ρολά" σε αρκετές περιπτώσεις, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 4-2 της Σεβίλλης και αναρριχήθηκε στην κορυφή της La Liga (VIDEO).

Τι και αν στερήθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον Λιονέλ Μέσι που τραυματίστηκε στο δεξί χέρι στο πρώτο ημίχρονο και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα;

Η Μπαρτσελόνα ήταν αποφασισμένη να στρογγυλοκαθήσει στην κορυφή και η εξαιρετική φέτος Σεβίλλη δεν μπόρεσε να τη σταματήσει, με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να επικρατεί με το χορταστικό 4-2 και να φτάνει στους 18 βαθμούς, έναν περισσότερο από την δεύτερη Αλαβές και τέσσερις περισσότερους από την Ρεάλ, την οποία υποδέχεται στις 28 Οκτωβρίου στο πρώτο Clasico της σεζόν.

FC Barcelona's Luis Suarez celebrates after scoring a penalty goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
FC Barcelona's Luis Suarez celebrates after scoring a penalty goal during the Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Sevilla at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Oct. 20, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Οι "μπλαουγκράνα" έδειξαν από νωρίς τις άγριες διαθέσεις τους όταν προηγήθηκαν με 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο με τους Κουτίνιο και Μέσι (32 γκολ σε 35 παιχνίδια του κόντρα στη συγκεκριμένο αντίπαλο) και παρά το σοκ του τραυματισμού του Αργεντινού ηγέτη τους (κινδυνεύει να χάσει το ματς με την Ίντερ για το Champions League και το ντέρμπι με την Ρεάλ Μαδρίτης) συνέχισαν να κυριαρχούν στο γήπεδο και να μην απειλούνται από τους Σεβιγιάννους.

Στο 63' ο Σουάρες "καθάρισε" το ματς με το εύστοχο πέναλτι (4ο γκολ του τη φετινή σεζόν, πρώτο μετά από 570 λεπτά) για να αναλάβει στη συνέχεια δράση ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, που έκανε δύο απίστευτες διπλές επεμβάσεις, εμποδίζοντας έτσι τους Σεβιλιάνους να ελπίζουν σε κάτι καλό.

Ο Σαράμπια κατάφερε τελικά να τον νικήσει στο 79' όμως ήταν αργά, με τον Ράκιτιτς στο 88' και τον Μουριέλ στο 90' να διαμορφώνουν απλά το τελικό αποτέλεσμα, που σηματοδοτεί την επιστροφή της "Μπάρσα" στην κορυφή.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς, Άρτουρ (66' Σέρχι Ρομπέρτο), Σέρχιο, Κουτίνιο, Μέσι (26' Ντεμπελέ), Σουάρες (81' Μουνίρ Ελ Χανταντί)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Καρίτσο, Κίερ (55' Μερκάδο), Σέρζι Γκόμεθ, Αράνα, Χεσούς Νάβας, Βάσκες (69' Μέζα), Μπανέγα, Σαράμπια, Μπεν Γιεντέρ, Αντρέ Σίλβα (78' Μουριέλ)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου

Θέλτα - Αλαβές 0-1 (58' Τομάς Πίνα)

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

Ρεάλ - Λεβάντε 1-2 (72' Μαρσέλο / 7' Μοράλες, 13' Ροτζέρ Μαρτί)

Βαλένθια - Λεγανές 1-1 (85' Γκαγιά / 63' Γκουμπάου)

Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο 1-1 (65' Γκασπάρ / 51' Φιλίπε Λουίς)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 4-2 (2' Κουτίνιο, 12' Μέσι, 63' πεν. Σουάρες, 88' Ράκιτιτς / 79' Σαράμπια, 90' Μουριέλ)

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

Ράγιο Βαγιεκάνο - Χετάφε (13:00)

Έιμπαρ - Μπιλμπάο (17:15)

Ουέσκα - Εσπανιόλ (19:30)

Μπέτις - Βαγιαδολίδ (21:45)

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Σοθιεδάδ - Ζιρόνα (22:00)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PRIMERA DIVISION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ