LA LIGA

La Liga: Κόλλησε ξανά η Ατλέτικο, στο -3 από Ρεάλ

Atletico Madrid's goalkeeper Jan Oblak saves during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue)
Atletico Madrid's goalkeeper Jan Oblak saves during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Saturday, Sept. 28, 2019. (AP Photo/Bernat Armangue) AP

Η Ατλέτικο κόλλησε στο μηδέν (0-0) στο Χοσέ Θορίγια με τη Βαγιαδολίδ κι έμεινε στο -3 από την κορυφή και τη Ρεάλ. Ο Ιάγο Άσπας λύτρωσε τη Θέλτα στη νίκη (1-0) επί τη Μπιλμπάο, εύκολα η Μαγιόρκα 2-0 την Εσπανιόλ.

Όπως στο Σαν Σεμπαστιάν (ήττα με 2-0), όπως εντός με τη Θέλτα (0-0) έτσι και στο Χοσέ Θορίγια η Ατλέτικο γκέλαρε απέναντι σε μια ομάδα θεωρητικά χαμηλότερου επιπέδου.

Οι κολτσονέρος του Ντιέγκο Σιμεόνε έμειναν στο 0-0 στην έδρα της Βαγιαδολίδ. Ο Τσόλο ξεκίνησε με Μοράτα και Ντιέγκο Κόστα ως δίδυμο στην κορυφή και τον Ζοάο Φέλιξ στα πλάγια, αλλά στην πρώτη μία ώρα ματς που αγωνίστηκαν και οι τρεις δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία του Τζόρντι Μάσιπ.

Αντίθετα, οι μπλανκιβιολέτας έχασαν την ευκαιρία ν' ανοίξουν το σκορ σε πέναλτι που κέρδισε ο Σάντο. Ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιαν Όμπλακ.

Ο Αργεντινός πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο του Κορέα και Λεμάρ, αλλά εις μάτην. Η Ατλέτι άφησε ακόμη δυο βαθμούς, έτσι έμεινε σε απόσταση τριών από την κορυφή και τη συμπολίτισσά της, Ρεάλ.

Η Θέλτα υποδέχθηκε στο Μπαλαΐδος την Μπιλμπάο κι έσπασε ένα αρνητικό σερί πέντε ματς χωρίς νίκη (τρεις ισοπαλίες, δυο ήττες). Οι Γαλιθιάνοι νίκησαν τους Βάσκους 1-0 με τον Ιάγο Άσπας να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Οι λεόνες, αντίθετα, δείχνουν να ξεφουσκώνουν μετά την εξαιρετική εκκίνηση στη σεζόν.

Η Μαγιόρκα υποδέχθηκε στο νησί την Εσπανιόλ και τη νίκησε 2-0, βάζοντας κι αυτή τέλος σε σερί έξι ματς δίχως νίκη (πέντε ήττες και μία ισοπαλία). Οι μπλανκιβερμέλ άνοιξαν το σκορ στο Ιμπεροστάρ Εστάντι με το γκολ του Μπούντιμιρ στο 37', ενώ ο Σάλβα Σεβίγια στο 73' διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 4/10

Μπέτις - Έιμπαρ 1-1 (66' Μορόν, 34' πεν. Ορεγιάνα)

Σάββατο 5/10

Λεγανές - Λεβάντε 1-2 (76' Μπρέιθγουεϊτ / 45+2' Ροτζέρ Μαρτί, 45' Καμπάνια)

Ρεάλ - Γρανάδα 4-2 (2'Μπενζεμά,45+1'Αζάρ,62'Μόντριτς, 90+2' Χάμες /69'Ματσίς,77'Ντουάρτε)

Βαλένθια - Αλαβές 2-1 (27' Γκόμες, 83' πεν. Παρέχο / 89' Πέρεθ)

Οσασούνα - Βιγιαρεάλ 2-1 (46' Ρονκάλια, 79' Άβιλα / 5' Τόρες)

Κυριακή 6/10

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ 2-0 (37' Μπούντιμιρ, 73' Σεβίγια)

Θέλτα - Μπιλμπάο 1-0 (74' Ιάγο Άσπας)

Βαγιαδολίδ - Ατλέτικο 0-0

Σοθιεδάδ - Χετάφε (19:30)

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη (22:00)

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ